iPon Hírek

ION platformra épülő nettop: Acer Hornet

Dátum | 2009. 02. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel és az Nvidia között a napokban egyre nagyobb feszültség mutatkozik: a cégek azon vitatkoznak, hogy milyen az ideális ULPC, és emellett bíróságra is járnak, ugyanis az Intel beperelte az Nvidia-t, mondván a vállalat nem készíthet lapkakészleteket az Intel beépített memóriavezérlővel ellátott processzoraihoz. Nos, feszültségek ide vagy oda, végre megérkezett az első Nvidia ION platform köré épülő konfiguráció, amely az Acer műhelyében készült. Úgy tűnik, lassan megtörik a jég és elkezdik végre alkalmazni az egyes gyártók az Nvidia új platformját.


Az Nvidia ION platformja Intel ULV/ULPC processzort tartalmaz, de a  későbbiekben az Ion 2-es platform jóvoltából a VIA Nano alapú rendszerek is megjelenhetnek. Az MCP79-es lapkakészlettel ellátott platform ütőképes integrált videó vezérlővel rendelkezik, mely hatékony energiafelhasználással és számos szolgáltatással próbál a felhasználók kedvében járni. Az új platform sikeres lehet a piacon, ugyanis az Intel jelenlegi, hasonló kategóriában helyet foglaló termékeit jelentősen felül tudja múlni grafikai teljesítményben.


Az Acer Hornet nére keresztelt újdonság tulajdonképpen egy nettop, amely az Nvidia ION platformjára épül. A kis rendszerben egy Intel Atom processzor foglal helyet az MCP79-es lapkakészlet társaságában. A terméket a jövőben egy- vagy kétmagos Atom processzorral láthatjuk viszont, a GeForce 9400-as integrált videó vezérlőnek köszönhetően a rendszer zökkenőmentes HD videó lejátszásra és némi játékra (persze kompromisszumokkal) is lehetőséget ad majd.


A kis konfigurációt állvány segítségével az asztalra lehet helyezni, de a termék VESA kompatibilis, azaz elhelyezte rajta a gyártó a szabvány támogatásához szükséges rögzítőpontokat, így gond nélkül falra szerelhetjük. Az Acer Hornet némi különlegességgel is szolgál: a rendszer mozgásérzékelős játékvezérlő támogatásával érkezik majd, amelynek köszönhetően Wii stílusú játékokkal is elüthetik majd az időt a felhasználók. Ugyanez a vezérlő egyéb célokra is használható: a termék mutatóeszközként (Air mouse) vagy akár média center távirányítóként is tökéletesen helyt fog állni.


Az Acer Hornettel kapcsolatban további részleteket az elkövetkező hetekben ígértek. A termékről az érdeklődők további képeket az alábbi forráshivatkozásra kattintva érhetnek el: DonanimHaber.com.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.02.26. 19:17
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.02.26. 19:36
Hát megnézném, hogy szakít rajta a COD4 azért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dave500
2009.02.26. 21:34
Gépigény System Requirement Gamer oldal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.02.26. 22:07
Azt ne mond, hogy valaki megnézi, hogy futnak-e játékok (főleg Cod4) atom alapú gépeken?
Lehet valahogy eldöcögne a Cod4 is Ion platformon (mostani 945 chipesetes Atommal kizártnak tartom, hogy elinduljon a Cod4), de erős processzor limitje lenne, nem erre találták ki az atomot, talán a két magoson nagyobb lenne az esély rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr...
2009.02.27. 15:19
Hát én inkább az MSI verziójára lennék kíváncsi. Ez elég ocsmány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!