iPon Hírek

Ionos Mobii netbook Hollandiából

Dátum | 2009. 07. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Útjára indította legújabb, Mobii ION 230 névre hallgató netbookját a holland Point of View, amely bár kicsi, az Ionnak köszönhetően grafikai téren mégis egészen erős.


A 10,2 hüvelykes képernyője LED-háttérvilágított és 1024 x 600-as felbontásra képes. Az Ion lehetőségeinek (vagyis hogy HD videó lejátszára is alkalmas) minél teljesebb kihasználhatóságát biztosítandó, felszerelték a gépet HDMI-kimenettel is.

Processzorból 1,6GHz-es Atom ketyeg benne, memóriából 1GB-tal látták el (ami még bővíthető), merevlemezből pedig 160GB-ossal, amire egy Linux oprendszert telepítettek, bár azt nem árulták el, hogy pontosan milyet.

A CPU kapcsán érdekesség még, hogy ez egy 230-as (a megszokott N270-esek vagy N280-asok helyett), így túlzottan energiatakarékos működésre se lehet számítani, viszont ennek ellensúlyozására már alapból 6 cellás akkuval szerelték fel - bár ez csak 4.400mAh-es (így elvben négy órás üzemidőt biztosít).


Persze nem hiányoznak a róla a hagyományos kiegészítők sem, úgy mint SD/MMC kártyaleolvasó, WiFi, 1,3-as webkamera, két USB-port és Bluetooth 2.0 opció. Vörös, fekete és "lime" színváltozatban kapható, €349 ellenében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!