iPon Hírek

iPad Mini riválison dolgozik a Samsung?

Dátum | 2013. 01. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung következő táblagépe komoly ellenféllel kell, hogy szembenézzen; ráadásul az Apple az iPad mini esetében, még az árazással sem szállt el annyira, tehát ilyen téren sem könnyű rájuk licitálni. Az biztos, hogy a Samsung nem fog agresszív, az előállítási árhoz közeli fogyasztói árat szabni, úgyhogy nem lesz könnyű dolguk.

A kb. 8 hüvelykes kijelző átlóra éppen akkora, mint az iPad mini által használt panel, de más képarányú. A Samsung terméke 16:10-es, míg az Apple műve a megszokott 4:3-as. Felbontásban egyelőre a Samsung vezet, hiszen egy HD-s kijelzőt kapunk majd (1280x800-asat), így a pixelsűrűség is nagyobb lesz a konkurenciánál.

A SamMobile továbbá arról is beszámolt, hogy két kamerát fogunk kapni, előre egy 1,3 Mpixeles került, hátra pedig egy 5 megapixeles. A gép támogatni fogja az S-Pen ceruzát (ebből lehet sejteni, hogy a Galaxy Note vonalon indul a versenyző), ami nagyban hozzájárul a használhatóság könnyítéséhez. A kapcsolati tulajdonságok változóak lesznek, készül ugyanis mobil hálózati képességekkel megáldott variáns is – sokak örömére.

A 8 colos gép lelke egy négymagos lapka lesz, mely 1,6 GHz-es órajelen dolgozik. Vélhetően a Note II-ből ismert Exynos 4412-ről van szó, és nem a legújabb, Exynos 5-ös széria egy új tagjáról. A rendszermemória 2 GB-os lesz, tárhely tekintetében pedig két különböző modell készül: 16 és 32 GB-os.

A 330 grammos táblában egy meglehetősen kövér, 4600 mAh-s kapacitású akkumulátor lesz. A titokzatos specifikáció tulajdonosát a Samsung a Mobile World Congressen leplezheti le február végén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2013.01.22. 19:52
És ez mitől olyan nagy cucc?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Simba
2013.01.23. 10:39
Igen ez egy találó kérdés, legalább ha a képarány lenne ugyan olyan, ennyi erőből a 7.7 is már ellenfele, hiszen méretileg hasonló, noha az is eltérő képarányú. Nem értem én ezt. ebben a méretben eddig is volt a Mini-nek konkurense.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!