iPon Hírek

iPatika: Gyószertár kereső extrákkal

Dátum | 2013. 01. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok és az egyéb "okoskészülékek" manapság már szinte minden családban megtalálhatóak valamilyen formán. Ezért is tűzte ki céljául az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága, hogy megalkossanak egy patikakereső alkalmazást, ami bárki számára elérhető lesz.

Nos az applikáció elkészült, bár egyelőre a fenti célt figyelembe véve, csak fél sikernek örvendhetünk, ugyanis csak az Apple termékeire, vagyis iOS-re érhető el a szoftver, de már dolgoznak az androidos változaton is, és tervben van egy platformfüggetlen webalkalmazás fejlesztése is. Az iPatika telepítését követően az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet adatbázisában szereplő gyógyszerészeteket tudjuk nyomon követni.


Láthatjuk a térképen is, hogy pontosan hol vannak patikák, de egyszerű listába is rendezhetőek a távolságuk szerint. A kiválasztott gyógyszertárhoz navigációt is kérhetünk, valamint megnézhetjük a nyitvatartási idejét, és akár azt is kideríthetjük, hogy hol van éppen ügyelet. A patikákkal közvetlenül felvehetjük a kapcsolatot telefonon, de néhol még e-mailben is. Az adatbázis folyamatosan frissül.

Sajnos offline mód egyelőre nincs, talán a jövőben egy ilyen opció is fel fog tűnni, persze ennek megfelelően valamelyest korlátozott képességekkel. Egyelőre azonban vagy Wi-Fi vagy 3G/4G kapcsolat kell a szoftver mellé, valamint egy legalább iOS 5.0 rendszert futtató eszköz (iPhone, iPad, iPod Touch). A letöltés és a használat ingyenes.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. raiden
2013.01.02. 10:46
nice

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. 5hR3kY
2013.01.02. 10:54
Ezek hülyék ott a minisztériumban? Szerintük mindenki kétszázezres szifonnal rohangál? Nameg mivel nem offline a cucc akkor mindenkinek van mobilnete?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. arin
2013.01.02. 10:54
Azt is kitűzhetnék célul, (ha már ilyesmire költenek) hogy működjön is rendesen. Elég pontatlan. Az ötlet viszont jó, csak meg kéne csinálni rendesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. reen.core
2013.01.02. 11:15
Nemhiszem el hogy ennyi idő múltán kapok egy apples posztot... pfuu... pls mivan veletek, alig látok norm híreket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zamal
2013.01.02. 11:47
Ügyeletespatika .com böngészőben is működik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. axe
2013.01.02. 12:26
5hR3kY - attól még hogy itt tartunk, sokaknak van rá pénze... és sokak vettek is, és szerintem is kiváló termék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. arin
2013.01.02. 12:35
Gondolom nem árulok el nagy titkot, de lehet használtan is venni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. habocky
2013.01.02. 13:18
Hát már ne haragudjatok, de az hogy iPatika elég nagy vicc... nem hogy minden OSre csinálnának appot... az meg iPhonera csak és patikákról...valahogy szerintem a célközönség nem az igazi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani
2013.01.02. 13:58
" de már dolgoznak az androidos változaton is, és tervben van egy platformfüggetlen webalkalmazás fejlesztése is. "

nem tudom miért kell fennakadni azon hogy most még csak Apple. Jobb volna, ha ki sem adnák amig nincs kész minden, csak hogy ne lehessen ezen fanyalogni? Nemhiszem,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atlaguser
2013.01.02. 17:48
DemonDani: Nem lett volna jobb, de talán a lakossági szokásokat / lehetőségeket figyelembe véve kellett volna meghatározni a fejlesztés sorrendjét, azaz:
1. webes felület
2. Android
3. Apple

ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2013.01.02. 19:56
Androidon is ez lesz a neve? Mert a kis i betű egy alkalmazás/bármi elejére már évek óta ciki, de egy iOS-es programra még elmegy, viszont ha bármi máson is ez lesz a neve az gond. Persze az alkalmazás attól még ugyanúgy működik, csak a neve lehetne másabb.

Az offline mód hiánya meg nem hiszem, hogy akkora gond, okostelefonnak amúgy is csak úgy van értelme, és pár mega adatforgalom szerintem már minden előfizetéshez jár, ami még ha le is van korlátozva elég egy ilyen alkalmazáshoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!