iPon Hírek

iPhone 3G: felbérelt sorbanállók?

Dátum | 2008. 08. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Elhisszük vagy sem, az iPhone 3G-t körülölelő fanatizmus azért mégsem olyan nagy világszerte, mint gondolnánk. A Lengyelországban tapasztalt példa rendkívül jól alátámasztja ezt az állítást. Amíg a világ egyes országaiban, ahol az emberek átlagfizetései jóval magasabbak, az emberek valóban tömött sorokban állnak az üzletek előtt, már az iPhone 3G megjelenése előtti napokban is. Lengyelországban egészen más a helyzet: az Apple új okos telefonjának megjelenésekor az Orange - az a szolgáltató, aki Lengyelországban a telefont árulja - fizetett emberek segítségével próbálja látszatát kelteni a hatalmas érdeklődésnek.


Az Orange szóvivője a nyilatkozatában egyáltalán nem tagadta, hogy a népszerű mobilszolgáltató fizetett "színészek" segítségével próbálja növelni az érdeklődést az Apple új telefonja körül. A szóvivő állítása szerint ez az akció a telefont népszerűsítő reklámkampány szerves részét képezi.

A nem mindennapi reklám trükknek egyelőre nem nagyon látszik a hatása, ugyanis az emberek a tömött sorok láttán sem éreznek késztetést arra, hogy megvásárolják a telefont. Ennek oka lehet a telefon magas árához képest alacsony átlagfizetés is, de az is lehet, hogy a lengyeleket egyszerűen nem érdekli az újdonság, ki tudja. Ennek ellenére a világ többi országában valóban az érdeklődés középpontjába került a telefon és valóban rengetegen akarnak beszerezni egy-egy példányt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. szabtam
2008.08.24. 11:41
csodálkozom, hogy a lengyelek találták ki. pedig annyira magyar íze van....

szétröhögtem az agyam! de mi valószínű keresztezzük majd a bérkoldussal és a szórólaposztóval. multifunkciós 3 in 1.....

a tapimobiloktól pedig idegenkedem. nekem kell a mechanikus érzés, (pl. gyors szövegbevitelnél), hogy megnyomtam a billentyűt. aztán lehet, hogy csak azért nem tetszik, mert még nem próbáltam....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.08.24. 13:23
Nálam a Motorola a nyerő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hartmy
2008.08.25. 11:04
Már az eleje óta nem értem ezt az iPhone mániát. Haverom van oda érte a feje tetejétől a lábujjáig. Nekem van egy P990i-m, igaz nem ujonnan hanem 3 hónaposan vettem. 2mpx-es kamera, 1 Gb memkártya, érintő képernyő, qwerty billentyűzet, igény esetén hagyományos telefongombsor, symbian 9 és Wifi. Nekem nem volt fontos a GPS de ha kellene akkor vennék hozzá külön vevőt. 40 ezerért vettem és ha vennék hozzá vevőt se kerülne még annyiba se mintha amcsiból hozatnék iPhone-t. Mellesleg a 8 gigás belső memóriát se sok ember használja ki. Nekem még az 1 giga se szokott megtelni. Igaz kicsit termetesebb a P990i mint a többi érintős mobil de nekem bejön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!