iPon Hírek

iPhone 5 , iPad 2 és Apple TV pletykák

Dátum | 2011. 01. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple idén több újdonságot is bemutat, de ez a gyártó elmúlt évek folyamán folytatott gyakorlata alapján nem egy meglepő kijelentés. Első körben az iPad 2-ről hullhat le a lepel még idén áprilisban, majd nyáron az iPhone 5 is befut és az Apple TV is frissülni fog az év folyamán, ám ez utóbbi termékkel kapcsolatban még nem tudható, hogy melyik hónapban érkezik a legfrissebb változata.

Az iPad 2 és az iPhone 5 új dizájnnal érkezik és hardver tekintetében mindkét termék frissülni fog. Az Apple az iPad 2 esetében ugyanúgy 10 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz majd, mint az első generációs iPad-nál, ám ez a kijelző már új technológiával készül és sokkal nagyobb felbontást kínál majd, mint az elődben alkalmazott megjelenítő. Az iPad 2 esetében előlapi és hátlapi kamera egyaránt rendelkezésre áll majd és a gyártó SD memóriakártya olvasóval is felvértezi a terméket. Az iPad 2 esetében már nem az Infineonra támaszkodik majd az Apple, hanem a Qualcommra. A friss tábla gép dual GSM/CDMA lapkakészlettel érkezik, de az nem világos, hogy ez a lapkakészlet a Qualcomm EV-DO/HSPA képes Gobi megoldása köré épül-e vagy a gyártó egy teljesen új lapkakészletet kínál a készülékhez. Az új, kettős módot támogató lapkakészlet lehetővé teszi majd, hogy az iPad a Verizon és az AT&T kínálatában egyaránt szerepelhessen.


Az iPhone 5 esetében egyelőre annyi tudható, hogy ez a készülék szintén Qualcomm lapkakészlet köré fog épülni, amely CDMA/GSM/UMTS támogatást egyaránt kínál, viszont az LTE technológia hiányzik majd a repertoárjából, legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint. Csak úgy, mint az iPad 2 esetében, úgy az iPhone 5-nél is újfajta processzort alkalmaz majd az Apple. A friss megoldás az A5-ös nevet viseli és Cortex-A9 alapú ARM processzormagokkal rendelkezik, méghozzá szám szerint kettővel, legalábbis a források jelenlegi információi alapján. Az iPhone 5 esetében a gyártó az okostelefon eddigi dizájnját teljesen átgondolja, de hogy pontosan milyen változtatásokat eszközöl a termék esetében, az majd csak később derülhet ki.

Az Apple TV legfrissebb változatánál is a szóban forgó A5-ös processzort használja majd a gyártó, így a rendszer zökkenőmentesen le tudja majd játszani az 1080p-s videókat, ami a jelenlegi verzióról nem mondható el. Amennyiben a friss termékekkel kapcsolatban további információk érkeznek, jelentkezünk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. mtrx220
2011.01.17. 14:50
iphone5 400e huf, ipad2 500e huf árfekvésben? vagy mi...
most már megbukhatna az apple a szaraival
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Sycra
2011.01.17. 14:57
@mtrx220

Attól, hogy te nem szereted még nem kell fikázni. Lehet, hogy még életedben nem láttál olyat... Le lehet állni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. wethepeopl...
2011.01.17. 15:10
Sycra- Minden nap találkozok apple termékekkel, de hardverhez viszonyítva elég magas az árfekvésük és ez érthető a szegmensek felére. A nevet meg kell fizetni. De amíg van aki megfizeti addig nincs gond. Legtöbb fejlett országban nem olyan vészes az áruk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. insanity22...
2011.01.17. 15:45
Csak a HP és a BlackBerry!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Sycra
2011.01.17. 18:23
Nem is azért adnak ki ilyen áron dolgokat, hogy akárki megvegye Az Apple sosem volt arról híres, hogy akárki számára elérhető legyen. Mindig is a közép és felső kategóriának szánták. A javíttatást is ezért drága. Aki meg tudja venni, annak nem gond ha meg kell még egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. bmakszim
2011.01.17. 20:34
Sycra, szerintem ez csak nálunk igaz, az USA-ban nem tudom elképzelni, hogy 200 dollár nagyon betenne egy átlag amerikainak.
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ogli94
2011.01.17. 22:04
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Fix
2011.01.18. 06:39
Még nekem sem tenne be itthon 62500 HUF. Nem kell átlag amerikainak lenni. Csak épp mire onnan ide ér addig ~200000HUF lesz belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Joachim21
2011.01.18. 08:53
Volt egy idióta főnököm, annak volt mindene apple, és végül is érthető is, nem értett semmihez, ezeken meg minden kézre esett és előre be volt állítva. Ettől függetlenül nem kellene, zavar az alma ára, meg hogy kapok jobbat olcsóbban, és az android is egyre inkább javul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hotib
2011.01.18. 10:34
Apple nagy előnye pl windows pc-vel szemben, hogy arra az adott pár eszközre fejlesztik az oprednszert, így az mindegyik gépükkel tökéletesen működik, és a végsőkig optimalizálva van rá, ezért nagyon gyorsak. Szedtem már szét macbook pro-t, meg külömbféle notebookokat, látszik a kettő között a tervezési és kivitelezési külömbség, habár minden kínában készül... A legfőbb gond, hogy amerikában megtervezik, kínában elkészítik, majd elszállítják amerikába, onnan európába, ahol az unio rendesen megvámolja meg adóztatja. Gyártassanak az EUban is, akkor talán közel annyiért meg lehetne kapni mint az USA-ban. Egyből sokkal többen vennék. Az iPhone mellett már nem állok ki, habár szép és jó, de én Android-os vagyok a kezdetektől és ki is tartok mellette.
Még egy dolog, ha az ember nagyon akar apple gépet, összerakja ugyanazokkal az összetevőkkel amit az apple is beépít, és akkor mindeféle módosítás nélkül fel lehet tenni rá az OSX-et, csak fele annyi pénzből jön ki..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. fekszi
2011.01.18. 10:56
Előttem szólóhoz szólnék: sajna nem lehet összerakni apple géphez hasonló cuccot. Ha összes hardver egyezik akkor se fog menni mert egyet nem lehet szerezni: alaplapot. Az apple nem biost használ ezért nem fogod tudni soha felrakni egy átlag win-hez készített alaplapra. Erre van a feltört os x, de az meg tele van hibákkal nekem van pc-m is meg mac-em is. A pcm mac pro kompatibilis cuccokkal van felszerelve, még se megy rá a sima osx csak a hacintosh. (sajna az meg rémes volt. pl.: tömöríteni nem tudtam mert kb fél perc után lefagyott. Sokszor összeomlott a rendszer, csak úgy semmi előjel nélkül.)
Aki mindenképp os x-et akar, az felrakhatja, de nem ajánlom. Így hogy a nem tört osx-et használom a macbookomon elmondhatom, hogy meg se közelíti a feltört változat ezt. Jelenleg win 7 fut a nagy gépemen, aránylag meg vagyok vele elégedve. (pár dolog azért hiányzik osx-ből, de ha nincs más eltudom viselni

Ha esetleg tudsz megoldást a bios problémára, akkor azt leírhatnád szivesen futtatnék eredeti osx-et nagygépen is, de eddig nem találtam rá megoldást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. polarx
2011.01.18. 15:25
hotib: miről beszélsz? a legújabb alma gépek ugyan úgy pc alkatrészekből állnak, miféle tervezés? nincs itt tervezés semmi. az oké hoyg a progik direkt rájuk vannak írva de egy total commander se véletlen van megírva pc-re, vagy nem vágom miről beszélsz. dolgoztammár alma géppel, de inkább soha többet ha lehet.. hw-eket elnézve ahhoz képest lassú, ugyan úgy kifagy, olykor.. win7 nem fagyott ki nekem annyiszor mint az imac 24"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Winyettyu
2011.01.18. 16:45
nekem a rajztanárom volt odáig az apple-el.. kb 3-4.ben gimiben minden óra i love stevejobs hangulatban telt el.. még ha gyorsabb lenne(de nem az) ha stabilabb lenne(de nem az), olcsóbb(de nem az) sem kéne jobban mint a W7, azon nem tetszik a kezelőfelület egyáltalán. (a W7 kezelőfelület is kalap fos alapból de ezt legalább át lehet alakítani)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mihalyur
2011.01.18. 18:37
polarx: az ugye megvan hogy egy notebook/desktop megtervezése nem csak összelegózásból áll?
Ha láttál volna közelebbről apple gépet akár kívül akár belül, nem kérdőjeleznéd meg hotib hozzászólását!
Remekül megvannak tervezve és számomra nem összehasonlíthatók igazából még a nagyobb nevekkel sem.
Megértem hogy másnak vannak fontosabb szempontok (játék, ár, szín stb.) de fogalom nélkül nem kéne ilyen erőteljes fikázásokba átcsapni...
Nem véletlen hogy aki egyszer rászánja magát egy apple termék vásárlására utána nem igen akar mást...
És nem, elsősorban nem a sznobizmus hajtja az emberek többségét. Az én macbook pro-m amikor vettem az egyik legjobb ár/érték mutatóval rendelkezett az én szempontjaim szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pettya001
2011.01.20. 20:29
Én is mihalyur-nak adok igazat. Mikor 2008-ban megkaptam a Macbook-om mindenki köpködött akinek mondtam. De meg lehet nézni most 3éves a kicsike és tip-top állapotban van. (ellenben a DELL, HP, SAMSUNG stb... gányolmányaival szemben) Ilyen szemszögből nézve nem is volt olyan "sznob" döntés a Mac.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. andras0000
2011.01.24. 20:19
pettya001:Nekem DELL xps m1730 van lassan harmadik éve, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, "tip-top állapotban van".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx mihal...
2011.01.26. 13:04
mihalyur: nem csak kívül belül is láttam használtam is.. szerintem te nem láttál még új mac gépet.. full pc alkatrészekből épül fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!