iPon Hírek

iPhone és iPod Touch árcsökkenés?

Dátum | 2008. 02. 19.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

Egyre több tipp van rá, hogy az Apple február végén, vagy április közepén csökkenteni fogja az iPhone és iPod Touch termékvonalának árát valószínűleg 100 dollárral.

Az árcsökkentések oka vélhetően a piac felkészítése a 3G-s iPhone-ok befogadására, amik még idén piacra fognak kerülni az Apple Tablet vagy Mac Touch mellett. Ez felgyorsíthatja az iPhone eladásokat, ami vagy jó, vagy nem jó a vállalatnak. Ugyanis az Apple nemcsak magából a készülékből részesedik, hanem a szolgáltatóval kötött szerződésből is, így a feltört mobilok elég nagy kárt okoznak a vállalatnak.

Az árcsökkentés másik oka lehet még a flash tárolók árának nagyarányú csökkenése. Példának okáért a 32 GB-os Creative Zen ára is 299 dollárra csökkent. Az eszköz nem hasonlítható össze az iPhone-nal vagy az iPod-dal, azonban jelzi az összetevő árának a csökkenését.

A forrás szerint a 8 GB-os iPod Touch ki fog kerülni a családból, azonban a készletek még jó ideig eltarthatják a keresletet. A hírben nincs írva, de az iPod Nano is részesülhet az olcsóbb flash memóriák okozta árcsökkenésből és akár duplázódhat a tárolók mérete.

Az új árak szerint a 16 GB-os iPod Touch 299 dollárba fog kerülni, az ugyanekkora iPhone pedig 399-be. A 32 GB-os iPod Touch pedig szinten 399 dolláros áron várható. Azonban a vállalat még nem kommentálta az elhangzottakat, így nem szabad őket készpénznek venni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!