iPon Hírek

iPhone szoftver 9-éves kisfiútól

Dátum | 2009. 02. 11.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

Miközben a legtöbb 9-éves gyerek rajzolgatással vagy festegetéssel tölti az idejét, addig Lim Ding Wen, a szingapúri kisfiú programoz. Első szoftvere, a Doodle Kids már megjelent az Apple iTunes oldalán.

Lim Ding Wen 2 éves kora óta használja a számítógépet. Szeretett volna kedveskedni valamivel három és öt éves húgainak, ezért készített nekik egy rajzoló programot iPhone-ra. Ez a szoftver, a Doodle Kids lehetővé teszi a felhasználónak, hogy az iPhone érintésérzékeny kijelzőjét kihasználva arra ujjunkkal rajzoljunk. Ha nem tetszik amit csináltunk, akkor pedig egyszerűen megrázzuk a gépet és egy új lapot kapunk. A Doodle Kids-et két hét alatt 4000-ren töltötték le az Apple oldalán keresztül.

Azonban ez csak egy a 20 programozási projektjéből, amit már elkészített Lim, ugyanis 7 éves kora óta ír szoftvereket. Jelenleg 6 programozási nyelven képes "folyékonyan beszélni". Apukája, Lim Thye Chean is iPhone alkalmazásokkal foglalkozik. Weboldalán a következőket írta fia eredményeiről: "Ding Wen egy átlag feletti fiú akit érdekelnek a számítógépek, azon belül is elsősorban az Apple IIG-k és Mac-ek, valamint szeret programozni. A Doodle Kids egy nagyon egyszerű program, amit bárki elkészíthet. Mindenki tud programozni, ha Ding Wen is tud, akkor te is tudsz."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.02.11. 11:18
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _PicuR_
2009.02.11. 12:31
Már az elején sejtettem hogy apucika is ott szorgoskodik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. engine
2009.02.11. 13:30
Hát igen, azért nem egyszerű a gyerek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LordZolee
2009.02.11. 14:58
Apuci kapásból vett neki egy iPhone-t ami egy 9 évesnek szerintem sok én is szívesen programoznék de sajna nincs amin teszteljem pedig egy kicsit idősebb vagyok nála meg azért már 2évesen gépezett hát bocs én meg 12évesen kezdtem kb. nem csodagyerek csak jókor jó helyre született
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!