iPon Hírek

Irányítás nyelvvel és tomporral

Dátum | 2013. 12. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Valveról tudjuk, hogy mindig is támogatták azokat az egyéneket és fejlesztőket, akik a dobozon kívül is képesek gondolkodni. A cég egyik mérnöke, Ben Drasnow feltalált két nagyon furcsa eszközt, amiket főként VR térben és olyan helyzetekben gondolt felhasználni, amikor a többi végtagunkat valami másra akarjuk használni. A nyelv kontroller lényegében egy optikai egér megbütykölt változata, amit hozzáerősített egy fogszabályozóhoz. A kütyü sajnos nem elég precíz, hogy Windows-hoz hasonló felhasználói interfészekkel használjuk, inkább suhintásokat lehet vele végezni és tárcsás menüket használni.
Az üleppel irányítható kontroller lényegében egy fürdőszobai mérlegből született meg. Ezzel előre-hátra-jobbra-balra mozgathatunk például egy virtuális karaktert, a súlypontunk ülés közbeni áthelyezésével. Természetesen ez sem olyan gyors, mintha billentyűkkel vagy egérrel végeznénk el ugyanezeket a műveleteket, illetve vannak hiányosságai is, hiszen már egy 180 fokos fordulat is lehetetlen vele. Ettől eltekintve egészen jól működik az eszköz, már csak valami értelmes felhasználási módot kell neki találni.
Az ilyen kísérletek egyébként szerintünk nagyon fontosak, hiszen ki tudja, talán egy ilyen elsőre marhaságnak tűnő dologból születik meg valami igazán nagyszerű. Továbbá egy ilyen irányító eszköz a világot jelentheti egy lebénult vagy valamilyen testi hiányossággal küszködő embernek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. DogTheDog
2013.12.05. 17:37
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Phantomstr...
2013.12.05. 17:40


Elkezdődött!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabest
2013.12.05. 18:06
Érdemes megnézni a többi videóját is, egy ezermester.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2013.12.05. 19:05
Mikrobi:
Az már van egy csomó féle!
Csak egy példa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. asdsa
2013.12.06. 19:24
Egy műsorba pont a fordítottját mutatták be, egy vak hegymászón volt a rendszer, volt rajta 1 (vagy néhány) kamera és a nyelvén egy kis lapka, ami a leképzett kép alapján küldte rá a feszültséget a nyelv egyes részeire és azt mondta a vak hapi, hogy így tényleg képes helyettesíteni részben a szem térérzékelését.
Ez a rendszer viszont nem tudom mire jó, nem hiszem hogy bármire is jutnak vele a jövőben, még nem érett meg erre az emberiség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2013.12.08. 21:51
Mindenki szabadon elemezheti otthon a nyalási technikáját
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!