iPon Hírek

Irónia: a Nagy Testvér lesújtott a Kindle-kre

Dátum | 2009. 07. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Már kifizetett és letöltött könyvek tűntek el teljesen váratlanul Kindle-felhasználók sokaságának a készülékeiről, miután a kiadójuk meggondolta magát, és mégis visszavonta azokat a digitális kínálatából, rákényszerítve így az Amazon-t is arra, hogy törölje azokat mindenkitől, aki eddig megvette őket.

Ironikus módon az érintett könyvek épp Orwell "1984" és "Állatfarm" c. művei voltak, amelyeket eleddig a MobileReference kiadó bocsátott az Amazon rendelkezésére. Ez a lépés érthető módon felháborította az érintett felhasználókat annak ellenére is, hogy az ily módon kárbaveszett könyvek árát az Amazon azonnal megtérítette nekik.

Maga a MobileReference nem kommentálta az esetet, azonban az Amazon szerencsére levonta a tanulságot, és nyomban át is alakította az üzletpolitikáját úgy, hogy a jövőben már senki ne kötelezhesse őket többet arra, hogy belepiszkáljanak a felhasználók készülékeibe és már letöltött könyveket töröljenek azokról. Mint mondták, mostantól már mindenki biztos lehet benne, hogy amit egyszer megvett és letöltött, az mindig ott is fog maradni nála.

A reakciójuk és a helyzetkezelésük tehát dicséretes és gyors (jobb nyilván már csak akkor lehetett volna, ha előre felkészülnek az ilyen eshetőségekre, és előre megteszik a szükséges lépéseket), azonban ez az esemény is egy újabb elgondolkodtató példa ahhoz a kérdéshez, hogy valóban jó ötlet-e a vásárlókat ilyen szinten felügyelni és kézben tartani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. prohlep
2009.07.19. 16:51
VISSZA A HIRHEZ

Online látomás. Munka után hazamenve a házad bejárata eltorlaszolva, és a házad vételára a lábtörlőn azzal, hogy bocs, de inkább visszavettük az általad már megvásárolt házat az akkori vételáron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. stanmart
2009.07.19. 20:12
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. twollah
2009.07.19. 21:26
Mekkora poen.

Pont az 1984 es az Allatfarm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vardar
2009.07.19. 22:08
Én nem hibáztatom az Amazont, nekem eszembe se jutott volna, hogy ilyesmi megeshet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. taripocok
2009.07.19. 22:49
ebből az jért a legjobban,aki megvette és elolvasta mielőtt még töröltél volna...
ygy olvasott két könyvet,és még a pénzét is visszakapta...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!