iPon Hírek

Írországba költözik a Seagate

Dátum | 2010. 02. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Értesítette az illetékes amerikai hatóságot a nagy nevű merevlemez-( és egy ideje már SSD-)gyártó, hogy eddigi Kajmán-szigeteki főhadiszállását átköltözteti Írországba - természetesen főként adózási okok miatt.


Bár ez csak egy része a hivatalos indoklásnak, jó eséllyel mégis ez a legfajsúlyosabb; az összefoglalásuk szerint ugyanis az ottani törvényhozó és szabályozó testületek olyan új intézkedéseket foganatosítottak, vagy legalábbis vettek komolyan fontolóra, melynek nyomán jelentősen megemelkedhetnek a vállalat adóterhei, amennyiben ott marad.

Konkrétan Írországra pedig, mint mondták, azért esett a választásuk, mert kellően fejlett mind a vállalati, mind pedig a jogi és szabályozási környezet, valamint a nemzetközi befektetők is már jó ideje csak pozitívan nyilatkoznak róla - és persze nem utolsósorban azért is, mert olyan kiterjedt adóegyezmény-rendszerrel rendelkezik, mely biztosíthatja a vállalat terheinek minimalizálását az áttelepülést követően.

Dublinban már eddig is volt irodája a Seagate-nek, így most azt jelölték az új központnak - bár persze bele fog még telni egy időbe, amíg a költözés minden részletét elrendezik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. badland3
2010.02.05. 14:44
Helyes teszik es szeretettel var Europa mindenegyes hasonlo kezdemenyezest. Enyhitsuk az alvalsag es a Kina dominancia negativ hatasait, viragozzek az unio is ne csak Kina. Tudunk mi is jol dolgozni, igaz nem olyan olcon-olcon. Egy szo mint szaz, a munkanelkuliekekkel nem lehet gazdasagot epiteni. Hajra EU.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. forintuser
2010.02.05. 14:47
Milyen jó lehetett az akkori dolgozóknak.Kajmán szigetek...Hmmm..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LittleDemo...
2010.02.06. 18:44
kajmán szigetek -> írország, hmm
kicsit hideg lesz itt szegényeknek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bionicman
2010.02.07. 13:23
Eddig sem a Kajmán-szigeteken gyártották a vincsiket...

A gyárak maradnak keleten...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!