iPon Hírek

Ismét a játékosokat helyezi előtérbe az EA

Dátum | 2014. 09. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Andrew Wilsont egy éve választották meg az Electronic Arts új vezérigazgatójának, és habár sok mindent ígért, látszólag nem sok változott a cégnél - legalábbis pozitív irányba nem. Persze egy év alatt nem feltétlenül lehet mindent megváltoztatni egy ekkora vállalatnál, de azt Wilson is látja, hogy változásra egyébként szükség van. Éppen ezért egy új, hároméves tervvel állt elő, melynek részleteit a GamesBeat konferencián árulta el. "Az első és legfontosabb, hogy ismét a játékosokat tartsuk szem előtt. A lényeg, hogy az emberek élvezzék a játékainkat. Mindenképpen vissza szeretnék térni ehhez" - mondta, utalva ezzel arra a kellemetlen dologra, hogy ezek szerint az utóbbi években nem nagyon törődött a játékosok igényeivel a vállalat, ami persze látszik is. A második pillérnek a digitális értékesítések teljes előtérbe helyezését emelte ki. És itt nem csak arról van szó, hogy még több játékot akarnak majd digitálisan eladni, hanem szeretnék felderíteni, milyen extra bevételi forrásokat tudnak szerezni a digitális tartalmakból, mint például DLC-k, vagy az Ultimate Team a sportjátékokban. A harmadik pillér pedig a cég kultúrájának átalakítása. A nagyvállalatokhoz hasonlóan az Electronic Artson belül is élesen elválnak egymástól a különböző részlegek, így például a fejlesztés, az értékesítés és a marketing. Wilson szerint ezt részben meg kell szüntetni, és "az EA minden dolgozójának felelősséget kell vállalnia azért, hogy jobb kapcsolatokat alakítson ki a játékostáborral". A cégvezér egyértelművé tette, a jövőben nem figyelnek majd annyira a határidőkre és a negyedéves eredményekre, így ha kell, inkább elcsúsztatják a játékaikat, hogy azok minőségibbek lehessenek. Erre két példa a korábban már eltolt Dragon Age Inquisition, és a nem olyan rég halasztott Battlefield Hardline. "Polírozottnak kell lennie a játékainknak. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem maradnak bennük olyan dolgok, melyek elvennének az egyébként jó játékélményből". Még egy biztató dolog: Wilson szerint a játékosok akkor elégedettek, ha többet kapnak, mint amennyit fizettek. "Ha 20 dollárt adnak neked, akkor valami olyat várnak el cserébe, ami többet ér, mint 20 dollár". Hogy ezzel pontosan mire utal, azt persze nem tudjuk, mindenesetre reméljük, hogy olyan nem fordul elő még egyszer, hogy az erősen hiányos alapjátékot fizetős DLC-kkel próbálják meg kipótolni. Persze mindezt annak ellenére is érdemes szkepticizmussal fogadni, hogy egyenesen a cég vezetőjétől jön. Az Electronic Artstól nagyon sok hasonló ígéretet hallhattunk az elmúlt években, és egyelőre úgy tűnik, hogy egyiket sem sikerült valóra váltani.
Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. LGx
2014.09.18. 11:59
hahaha, Andrew, get ready to ride that bullshit-bike
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Supra
2014.09.18. 12:33
Jah.

MI LENNE, HA EZ A KÖCSÖG INKÁBB KUSSOLNA, és neadj isten valami változna is?
Értem én, hogy nyilatkozatonként fizetik, de ha ennyire semmi mondanivalója nincs, akkor tényleg hallgatni kellene. A kevesebb néha több...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. noherczeg
2014.09.18. 12:34
Annyit fűznék hozzá, hogy "szpóóc, szpóóc, tíví". Nemes gondolatok, de azért nem várnék tőlük csodát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Sr4c
2014.09.18. 12:49
De viccesek az EA-nál......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Maxcube
2014.09.18. 13:28
Nálam a BF4 kicsapta a biztosítékot.Szóval nem nagyon bízok én már az EA-ban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Szefmester
2014.09.18. 13:49
Ha nem jelent volna meg nemrégiben a Sims4 akkor még talán félkomolyan is lehetne venni... de így...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. RaimiHS
2014.09.18. 14:11
ha nem csak az ígérgetés lenne, de komolyan ezek sarnak mindenkire...(direkt írtam el)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. WaspHUN
2014.09.18. 15:40
Játékos elől... mögötte meg Matula bácsi négerei EAnek öltözve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. McDuff
2014.09.18. 16:21
Egy játék kiadó vállalat a játékosokat tartja szem előtt...azta,this is innovation!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Humbuk
2014.09.18. 16:29
Kiakadt a bullshit méterem "Ismét a játékosokat helyezi előtérbe az EA"

Esküszöm már valami egészen félresiklott ebben a szolgáltató szektorban... De nem csak az EAnál hanem szinte mindenütt. Lassan már nekem kell örülnöm, hogy a fordász kegyeskedik levágni a hajam, legyek boldog, mert a pénzemet költhetem a boltban, nyaljam ki a hátsóát a játékfejlesztőknek, mert szarozni nem lehet, csináljak jobbat...
Örülnöm kell, hogy fizethetek a moziban a jegyért, és nehogy nekem álljon feljebb ha engem, mint vásárlót ér kellemetlen atrocitás....

Világ részeg vagy menj haza...

Mellesleg rég csődbement volna a fél EA ha az emberek nem buta trollok lennének és tényleg a pénztárcájukkal szavaznának... (Cod 2000 és a többiek...)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Resike
2014.09.18. 18:25
Engem a legjobban az érdekel, hogy azon kívül, hogy jól áll rajta a méregdrága öltöny, valamint hogy úgy beszél mint egy igazi politikus mi más feladatot lát ő el a cégnél. Bár utoljára én akkor játszottam EA játékkal amikor még a villámlós intrójuk volt, de mégis ki a franc ez a csávó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tompika74
2014.09.18. 19:44
Adódik a kérdés: Eddig kit, mit, kiket vagy miket helyezett előtérbe az EA?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bunfi
2014.09.18. 19:57
Saját magát??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.09.18. 21:02
ott a pont!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gKomor
2014.09.19. 08:01
csak a mihez tartas vegett a COD-okat az Activision adja ki, nem az EA...

Amit a faszikam mond az meg porhintes, ha ezen a semmitmondo marketing bullshiten kellett neki egy evig gondolkoznia, akkor valoszinuleg jo helyen van, mert altalaban a szep oltonyokbe bujva, magas poziciokban ucsorogve pont ilyen semmihez nem erto, semmit sem mondo emberek szoktak paradezni - tisztelet a kivetelnek, van ugyanis csak eleg keves.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. PolGergo
2014.09.19. 10:14
el nem tudom mondani milyen mérges vagyok ezekre a kapzsi ****kra. bf3(premium) szégyene után hülyeként bíztam benne, hogy ezek kész állapotban adják ki a bf4et, megvettem prémiummal, gépemet is fejlesztettem csak emiatt, erre a képünkbe röhögnek és még gyatrább játékot adnak ki. egy évvel később tragédia a netcode, a szerverek meg nem birják el a 64 embert.
nem sül le a képéről ennek se a bőr, amikor kiáll egy ilyen szöveggel úgy, hogy érdemben semmit nem tettek még csak, spammolják a nulla kontentes dlc-ket.
soha többet nem fizetek ezeknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kerty
2014.09.19. 15:00
Lárifári
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomchee
2014.09.22. 14:04
"Az első és legfontosabb, hogy ismét a játékosokat tartsuk szem előtt. "
HA... Ha.... Haaaa?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!