iPon Hírek

Ismét a videojátékok lettek a bűnbakok

Dátum | 2011. 07. 31.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Egy nagyobb norvég kereskedő nem kevesebb, mint 51 videojátékot készül eltávolítani a kínálatából a múlt heti tömegmészárlást követően. A VG247 jelentése szerint a Coop Norway döntésének áldozatául esett többek között a Call of Duty: Modern Warfare 2 és a World of Warcraft. Mindkettővel gyakran játszott a gyilkos Anders Behring Breivik.

A lépést természetesen nem más, mint az áldozatok hozzátartozóinak mély fájdalma ihlette, ezt egy kinti napilapnak tett nyilatkozatban is világosan kifejtették. "Más, nálunk nagyobb szakértelemmel rendelkező emberek rámutattak az ilyen fajta játékok negatív hatásaira. A jelen helyzetben a mi oldalunkról az a leghelyénvalóbb, ha nem forgalmazzuk tovább őket. Nem lepődnék meg, ha mások is követnénk a példánkat."

"Komolyan meg kell gondolnunk ha ismét forgalomba kívánjuk hozni ezeket a termékeket. Ennek gazdaságra gyakorolt hatása most nem fontos."

Breivik több mint 70 embert gyilkolt meg egy bombatámadással és az azt követő lövöldözéssel, de ennél még sokkal többeket sebesített meg. Az 1500 oldalas kiáltványában a Modern Warfare 2-t úgy nevezte meg, mint "tréning szimulációt".

Anders Behring Breivik úszóruhában, felfegyverezve
A Blizzard és az Activision egyelőre nem kommentálta a történteket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

91. idiotelf
2011.07.31. 16:21
Persze majd pont a Blizzard fogja nem forgalmazni a wow-t vagy az Activision a cod-ot van ott pénz főleg blizzard bácsinál nem fognak semmit elérni szvsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. piter
2011.07.31. 16:25
Reklafogas a norveg kereskedonek hacsak nem volt hozzatartozoja,a robbantas aldozatai kozott!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. irdatlanno...
2011.07.31. 16:31
Ezt a hülyeséget, akkor én is kinyíthatok bárkit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. patrik2991
2011.07.31. 16:41
Ledobom az atomot, és utána lécci okoljátok a civilizations-t mert ott gyakoroltam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. csigabigaf
2011.07.31. 16:46
Én a történelem oktatást hibáztatom, a múltban is egy csomó embert megöltek ezek meg az iskolában tanítják ezt?
Megőrültek ezek?

Nem értem hogy nincs még betiltva a történelemoktatás vagy a történelem könyvek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. -Melkor-
2011.07.31. 16:54
Egyszerűbb a játékra fogni, mint megnézni a családját, barátait, gyerekkorát stb. Tipikus demagóg duma, hogy az erőszakos játék erőszakossá teszi az embert. Ennyi erővel tiltsanak be minden olyan akciófilmet, amit megnézett a csávó, mert azok is kiválthatták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. JackFeryll
2011.07.31. 16:59
Hmmm...Az azért érdekes lenne ,ha közben ott figyelne a polcain a Splatterhouse, a Dead Rising 2 meg hasonlók
Amennyiben személyesen érintve van a dologban akkor nem szóltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Georg17
2011.07.31. 17:03
Na ja! Belőlem se lett Sztálin, pedig a suliban tanították. GTA-val is rendszeresen játszok, de.... nem is folytatom.
Ez arról szól, hogy vannak a Földön őrültek. Ez tény, kár ezen vitatkozni. És ha valamilyen ingert kapnak, mint pl. "gyilkolós videójáték", akkor elő jöhet belőlük a fékevesztett brutalitás.
De akkor valóban be lehetne tiltani a töri órákat, horror, ill. katasztrófa filmeket, a Heavy Metal zenét és még sorolhatnám.

Épp tegnap néztem az 1980-as F1-es kanadai nagydíjat. A pálya mentén szinte csakis dohány reklámok voltak. Tán a Kossuth, meg a Munkás nem volt egyedül reklámozva. Ma meg Kanada az egyik legnagyobb dohányellenes ország. Minden a pénzről szól, s hogy mi jobb a gazdaságnak adott helyzetben. Ez mindig is így volt, s így lesz ez után is.

Úgyhogy valószínűleg a norvégoknál eleve nem fogytak jól ezek a játékok, így meghoztak egy szimpatikus lépést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. mythbuster
2011.07.31. 17:12
Szerintem a konyhakéseket is vissza kéne vonni a forgalomból mert veszélyt jelentenek a Norvég civil társadalomra... A vizet is el kéne zárni, mert lehetett benne valami ami a gyereket tömegmészárlásra késztette... Idióták!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Tuzvihar
2011.07.31. 17:32
Lécci a következő ehez hasonló hír a facebookrol szoljon es tiltsák be azt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Kadzsor
2011.07.31. 17:33
Ez az "indoklás" szerintem totális hülyeség. Anno elődeink csak fapuskával játszhattak, mégis kirobbantottak 2 világháborút is, hol van ez a milliók leöléséhez képes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Kadzsor
2011.07.31. 17:33
Ez az "indoklás" szerintem totális hülyeség. Anno elődeink csak fapuskával játszhattak, mégis kirobbantottak 2 világháborút is, hol van ez a milliók leöléséhez képes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. m107
2011.07.31. 17:45
Jójó rendben, de akkor ne öljünk le több sertést sem mert az is mészárlás a sertésekre nézve s ne öljünk le semmilyen más haszonállatot sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. zavek
2011.07.31. 18:02
Sajnálom az áldozatokat, és azok családjait. És legalább ennyire sajnálom, hogy mint mindegyik fogyatékos előre kitervelt mészárlását, ezt is felhasználják egyesek a saját céljaik elérésére, tekintet nélkül a részvétre, és egyéb emberi oldalára a dolgoknak. Nem vagyok játék/játékos párti, tehát nem a betiltás/nem forgalmazás háborít fel, hanem ez, ez egyszerűen gusztustalan. Mérnem hagyják békében nyugodni őket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. GerryZ
2011.07.31. 18:04
Mint azt már előttem mindenki megemlítette, ez egy hatalmas baromság!

Egyrészt a játék általában semmiért sem felelős. Ha az az egy idegbeteg hülyegyerek megbolondul a WoW-tól, akkor az nem a WoW-tól van, hanem a gyerek nem nőtt még fel agyilag hozzá, másrészt pedig ha nem fogják árulni, akkor meg leszedi warezről és úgy butul. Nem tökmindegy?

Másrészt pedig normális ember a CoD-tól sem butul be, mert fel bírja fogni, hogy ez csak egy játék, szórakozás. Ráadásul nem is szimulátor, csak egy egyszerű kis aracade game. Azt már jobban megérteném, ha a Battlefield-en, vagy az ARMA-n gyakorolt volna, az elképzelhetőbb lenne, de még mindig hatalmas hülyeség lenne. Főleg a képet elnézve, amin haditengerészeti ruha van rajta, szóval öljék már meg a kiképzőit is, akik megtanították lőni/robbantani/stb.

A butulásához semminek nincs köze, csak a saját hülye lelkivilágának meg a környezetében élő embereknek.

-------

ocsabi
Ott a pont! Teljesen igazad van, a találás pedig ötcsillagos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. R3LaX123
2011.07.31. 18:06
Több (értelmes,nem kamu stb...) tudós bebizonyította, hogy nincs rossz hatással a game a játékosra sőt....Javítja a reflexet,megoldóképességet,színlátást,csapatban való munkát, és még vagy 20 dolgot...Aki egy játéktól lesz gyilkos az már gyári selejt,semmi köze a game-hez csak vmire rá kell fogni,és hát ha az illető éppen játszik pl CoD-dal,akkor az egy jó indok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. carraroxt
2011.07.31. 18:11
És tiltsák be a recskázást is, mert milliószám pusztulnak el a védtelen spermiumok. Az micsoda mészárlás már!
Komolyra fordítva a szót, manapság túlzottan elfogadott, hogy ráfogjuk a videójátékokra és kész, megoldva. A politikusoktól amúgy sem áll távol a demagógia és az ünnepelendő látszatmegoldásokkal való parádézás... Hacsak a statisztikát nézzük is, manapság eléggé valószínűtlen, hogy valaki olyan kezdjen gyilkolásba aki sosem játszott még videójátékokkal, ne adj isten nézett erőszakos filmeket. De bizony gyilkolászások voltak ezek előtt is szép számmal [LINK]. Inkább a valódi társadalmi, szociális és nevelési problémákkal kéne foglalkozni (lokálisan is), és elfogadni, hogy bizony minden óvintézkedés ellenére vannak akik hibásak születésüktől, és kész. Midig is voltak bolondok, és pszichopaták és ez nem is fog változni sajnos akármit csinálunk. A kockázatot csak csökkenteni lehet, teljesen kiküszöbölni sajnos nem. De ott van pl a tomegmészárlások melegágyaként az USA. Nem a filmek, meg a videójátékok miatt, hanem mert annyiba tart gépfegyvert venni, mint pl cipőt, így aztán bármelyik futóbolond gond nélkül hozzá jut a kellékekhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Balucsek
2011.07.31. 18:11
Engem érdekelne egy statisztika arról hogy kiből lesz nagyobb eséllyel aggresszív. Jelenleg szinte mindenkinek adott a stresszes élet, erre egy kísérlet erejéig rásegíteni (elbocsátás, vizsgák zh-k lepontozása, ok nélküli meghurcoltatás) és a kísérleti alanyok egyik fele nem csinálhat semmit amivel kiélheti az aggresszióját (se pcjáték, se sport, semmi) a másik fele pedig azt csinál amit akar. Kíváncsi lennék melyikből kerülne ki több lehetséges tömeggyilkos...
Mert pl nekem egy-egy sikertelen zh után néha már olyan hangulatom van, hogy ne szóljon hozzám senki, mert legszívesebben akkorát bemosnék bárkinek, hogy 8 napon túl gyógyul, de helyette inkább fülest fel és a virtuális világban levezetem a feszkót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. rootshaper
2011.07.31. 18:29
aki PC jatekokon "gyakorolja" az olest, az szerintem inkabb billentyuzet darabkakkal dobalozna es eger zsinorral fojtogatna... de konyorgom, hogy lehet mar osszehasonlitani egy valos harci helyzetet azzal, hogy fogod az egeret meg nyomod a WASD-t? ugyan mar... aki ekkora marhasagokat mond, az sosem latott meg videojatekot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. mataczadri...
2011.07.31. 18:31
Persze, hogyne, megnézek egy Saw filmet és már énvagyk Jigsaw agyrákom lesz, a gyerekemet megölik és egyből mechanikus-mester gyilkos leszek, na ne röhögtessenek már!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. skateout
2011.07.31. 18:36
Nos én ha ideges vagyok tolok egy két kört valami autós játékban. De ha netán lazább napom van, és már agresszióról van szó, akkor Crysis 2, szigorúan single, mert a Multi tele van csalókkal, azon persze hogy felhúzza magát az ember.
De tény, ez a sok COD, már sok. Mindenhonnan ez folyik, a mostani tinik már ezen nőttek fel, mi felnőttek meg sokan már unjuk. És mégsem gyilkoltunk COD nevében, DE, a mostani fiatalok már csak azt látják szinte. És képesek lennének ölni csak úgy hobbiból, mer COD.
Szóval igen is, van miért hibáztatni a játékokat. Ugyanezt teszik az alkohollal, cigivel és más drogokkal.
Mindenkire másként hat, aki nem bírja tegye le, ha nem vállalja a következményét, sajnos sokszor mások is, ha akarják ha nem.
Én nem bírom a horrort, nem tolom a Resident sorozatot vagy pl a Fear-t. Ennyi, egyszerű. De a kis .... már csak hogy legyen témájuk a haverokkal végigtolják még ha álmatlan éjszakákat is okoz neki, mert hát haverok, megéri mi???
Tegyétek tönkre magatokat, ezt érdemlitek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Terror skate...
2011.07.31. 18:38
Te most komolyan bevetted, hogy egy játék hatására valakiből tömeggyilkos lesz? Vagy "tönkremegy"? Naneeee.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. flameKing
2011.07.31. 18:46
Tiltsák be az embereket, az talán meg fogja oldani a gondot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. exec79
2011.07.31. 18:48
1 hülye 100-at (1000?) csinál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. exec79
2011.07.31. 18:50
ha én azt mondom wow-ra vagy akármire hogy ezt okolom mindenért és ez ihletett majd megölök valakit akkor már ez tény hogy azok a hibásak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. SaMU666
2011.07.31. 18:51
Szerintem pedig Marilyn Manson a fő bűnös. (Már megint)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Cukrosbacs...
2011.07.31. 18:52
Szerintem meg a halálbüntetést és az elektromos széket kellene vissza hozni mert aki olyan hülye hogy nekiáll szánt szándékkal mészárolni akkor az az állat nem érdemel mást mint hogy pusztuljon. Ha olyan marha hogy nem jut el az eszéig hogy mi játék és mi valóság akkor az ha nem ma de 5 év múlva úgyis gyilkolni kezd és ha kiengedik akkor lehet ismét fog. Én támogatnám a halálbüntetés visszaállítását vesszen mind aki idióta és nem jut el neki hogy mi a valóság és mi nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Cukrosbacs...
2011.07.31. 18:56
Utána a többi idiótának való gyilkos átgondolná hogy megéri e vagy sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Heroes27 Cukro...
2011.07.31. 18:58
abba meg mi a jó, hogy kinyírják? Tegyék be életfogytigra, de úgy ténylegesen és magánzárka. 3X3 méteres sötét zárkába egész nyomorult életéig. És ott majd a hosszú élete perecei lepörögnek amíg az unalomba bele nem hal. Ezt érdemelné a szarházi. Az én véleményem az, megint megy a mutogatás, emiatt meg amiatt volt, ez baromság, énis mindannyian játszunk ilyen játékokkal, mégse megyek ki a térre szétlőni mindenkit, mert ember vagyok, nem phsziopata. Ilyen egyszerű. Ez egy beteg elméjű ember volt, semmi több. Akkor lenne gáz, ha ez minden napos lenne, akkor már tényleg vizsgálni kéne a dolgokat, hogy az emberek mit is csinálnak? Mivel tevénykednek? Mi a hobbi? De addig, felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. myckie2
2011.07.31. 19:02
geci gondolom leakarta spellezni az embereket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Turai
2011.07.31. 19:22
Nem a fegyver öl hanem az ember!!!

Azért kíváncsi lennék azokra az emberekre akik ezt az egészet kezdeményezték.
Amikor még nem voltak elterjedve az ilyen típusú játékok akkor meg a rajzfilmeket, filmeket okolták és vették le a műsorról.
Ha valaki összekeveri a valóságot és a virtuális világot azzal alapból valami nem stimmel.
Az ilyen hajlamú embereknek elég fegyvert adni a kezükbe.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. exec79
2011.07.31. 19:28
Heroes27 miért költsön egy állam milliókat az évek alatt olyanra akibe a levegő is kár? Halálbüntetés kéne az ilyeneknek meg a többi hasonló retardált pszihopata antiszociális, komplexusos gyilkosnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. lackoo1111
2011.07.31. 19:29
Az ilyen híreken én már csak röhögni tudok .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. MrKurzweil
2011.07.31. 19:55
Hát ez valami szánalmas!
Értem én,hogy van annak oka,hogy ez a kretén bekattant,de attól ,hogy valaki cod-ozik nem kell otthon tartania mindenkinek pld. M4A1-est vagy bármi a játékban bemutatott fegyvert,ennek ehhez semmi köze.Vicc!
Amennyien játszanak háborús fps-ekkel,gyakorlatilag kitörhetne csak köztük a 3. világháború pld: cod-ososk Bf-esek.Komolyan még sohasem jutott eszembe még csak egy légpuska sem,hogy legyen.Akinek a farka kicsi,annak nem a fegyverek növelik azt meg.Aki ilyet tesz ,az alapból beteg,nem a játékok miatt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. bunfi
2011.07.31. 19:56
A tegnapi nap során eltűntek a margarinok és vajkrémek a legnagyobb norvég kereskedelmi lánc polcairól. Az indoklásként a cég szóvívői azt mondták el riporterünknek, hogy Anders Behring Breivik, a múlt heti tömegmészárlás elkövetője minden reggel az eltávolított termékek valamelyikével kente meg a pirítósát.
Hát erről csak ennyit. Apropó a Coop Norway gyökerei látták a Rambo 4-et? Kéne szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. goodboy007
2011.07.31. 20:04
"Más, nálunk nagyobb szakértelemmel rendelkező emberek rámutattak az ilyen fajta játékok negatív hatásaira."

Látom lelki szemeim előtt azokat a "szakértőket". Mint anno a Frei Tamás dossziéjában volt a kínai, aki azt mondta, hogy elszörnyedt, mikor látta, hogy a GTA-ban azért kap az ember pontokat, ha tűzoltókészülékkel veri a rendőröket.
Érdekes, én négyszer végigvittem, mégse rémlik, hogy bármiféle pont lenne a játékban, amit erőszakért kap a játékos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. goodboy007
2011.07.31. 20:06
A CoD meg annyira "tréning szimuláció", mint O.V. rózsaszín ruhás leányka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. tomchee
2011.07.31. 20:10
A játékok nagy részét nem értem. Bármimás kiválthat az emberekből ilyet (akciófilmek stb).

Ellenben a Modern Warfare 2-t nem hogy, betiltani már az első napokban azt mondtam, h megjelenni sem engedtem volna. Amikor pár ruszki terroristával kellett értelmetlenül lemészárolni több száz embert a repülőtéren... aki ezt élvezi az forduljon orvoshoz és azok is akik ezt készítették...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Flegeton
2011.07.31. 20:13
Sokan leírták már, hogy ez baromság!
Valamiféle természetes kiválasztódásnak tudom be. A norvégok se okosabbak mint az összes többi.
Én viszont betiltanám az összes lőfegyvert, meg bombát és gyűjtőnéven az összes hadászati felszerelést. Mert ha nincs mivel gyilkolni, akkor nem lehet másra fogni mint az egyénre. Sőt világbéke lesz.
Az is vicces volt, hogy a nyomozók, bírok nem tudják elképzelni hogy 1 ember megtudja így szervezni a mészárlást. Pedig van aki magától tanul meg lélegezni. A vizsgálók is saját degénerált elméjükből, képességeikből indulnak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. lackoo1111
2011.07.31. 20:16
@bunfi

Ugye ez csak egy vicc ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. easy90ride...
2011.07.31. 20:18
kész szerencse, hogy nem Angry Birds-t játszott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Szerzetes
2011.07.31. 21:01
Pénz beszél. Majd megveszik máshol a játékokat. Ezzel a kereskedő egyedül magával szúr ki. Arra számít, hogy majd a "gagyi" játékokat megveszik nála a szülők a gyereknek, mert: "ez az a kereskedő, aki levette a polcairól a véres játékokat".
De hát tegyék, max ki kell rúgni a marketingest, mikor rájön h hülyeséget javasolt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. shaddam
2011.07.31. 21:19
Hajaj Mortimer és az Olah Action...Emlékszem ott is próbálkoztak a diablo 2-vel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Bla255
2011.07.31. 21:21
World Of Warcraftot tiltják... szóval akkor Breivik questet csinált, és spellezett? esetleg repuzott, vagy arénázni próbált élőbe? vagy szimplán MOBoknak látta az embereket(esetleg enemy NPC) nemsemmi..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. twollah
2011.07.31. 21:26
A passzianszt is tiltsak be, mert ennyi eroval az a kezdo lepes a tobbi kartya jatek fele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. noPublicFG
2011.07.31. 21:31
A videojátékok előtt is voltak tömeggyilkosok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. dimiona
2011.07.31. 21:56
Azon csodálkozom h az NFS szériát még nem tiltották be... Ahány baleset van a szálguldozásokból.. Vicc ez az egész amit itt pár hülye "szakember" kitalált.
twollah-nak is igaza van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. tompika74
2011.07.31. 22:01
Mindenki magából indul ki, még a pszichológus is. Ha némelyik azt állítja, hogy veszélyesek a videójátékok, akkor az illető nem csak pszichológus, de pszichopata is egyben Ezeket már most be kellene zárni, mint potenciális veszélyforrást.

Komolyan: a pszichológia állításait nehéz bizonyítani. Legfeljebb százalékos arányokat tudnak felmutatni. Elég érdekes, hogy a számítógépes játékok témája gyakran felmerül, de még nem hallottam olyan kísérletekről, amik ezzel a problémával foglalkoznak. Pszichológusok, ébresztő! Tessék kivizsgálni a témát, és tessék minket felmenteni a vádak alól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. JackFeryll
2011.07.31. 22:17
Hmmm fordítsuk meg. Csináljanak minél betegebb játékokat, hogy a pszichopaták le tudják vezetni a feszültséget
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Svidi
2011.07.31. 22:34
Beszarok. Ezek szerint belőlem is tömeggyilkos lehet bármelyik pillanatban... Ez kész őrület. Ha valaki egyszerűen idegbeteg vadállat, annak tökmind1, hogy wowozik vagy mw2zik ígyis-úgyis az marad és csinál valami faszságot a megfelelő kezelések hiányában.
Lehet, hogy tényleg nincs jó hatással a sok öldöklős játék az emberekre, de akik alapból normálisok, azoknak csak egy jó vagy rossz élmény lesz egy-egy meccs - dühöngenek egy kicsit vagy felszabadultan örülnek a game winning killcam-nek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. MongooseXD
2011.07.31. 22:38
""dimiona - 2011-07-31 21:56:1448

Azon csodálkozom h az NFS szériát még nem tiltották be... Ahány baleset van a szálguldozásokból.. Vicc ez az egész amit itt pár hülye "szakember" kitalált.
twollah-nak is igaza van"""


----->>> Teljesen igazad van.Tiszta vicc amit itt kitalálnak a "szagemberek " Sok M@rha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. pctur
2011.07.31. 22:52
Hitler, Sztálin, Cesar nem multizott és nem is grindelt szerintem egész nap.
Tiltsák be a NFS-t meg a dirt-et, mert a sok kis gyökér azt hiszi, hogy 5.ben ha falnak megy akkor autómatikusan irányba áll és újra tapossa a gázt.
A carmageddonról meg ne is beszéljünk. Hány ember rohant be egy focimeccsre egy fűrészekkel felszerelt autóval?
Az a szánalmas, hogy egy ilyen, és ehhez hasonló eseteket arra használják fel egyesek, hogy a szánalmas ideológiájukat, logikájukat bizonygassák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. piter
2011.07.31. 22:56
Szerintem nem a jatek a ludas!Inkabb a tomeges arab bevandoelas az oka!Lassan nem csak tavol es kozel-kelet lessz hanem nyugat-kelet!
Franciaorszag 35%-ka arab-vagy muzulman!Svedeknel is es a norvegoknal is!A tobbi allamrol mar nem is irok!
Persze terror nem megoldas!De igazukk van minden masban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. HeverAdam
2011.07.31. 22:59
Most azért mert eltüntik azt a két játékot amivel a gyilkos játszott még nem fogja azt jelenteni, hogy az összes többi nem olyan hatással lenne az emberre! Pl. Medal of Honor vagy a több halálesetet okozó Halo játékok! Kicsit gondolkodhatnának a cég vezetői
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. axe
2011.07.31. 23:33
egyik kommentben volt olyan, hogy minden harcászati cuccot bevonnának stb. szerinted miből van a legnagyobb pénz a világon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Flegeton
2011.08.01. 00:20
axe.:banki kamatból!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. szbeeci
2011.08.01. 01:50
Sziasztok...Jómagam is nyomok mindenféle játékot, amikor ráérek..COD, Battlefield, America's Army, Team Fortress és még sorolhatnám, a Duke Nukem-től a GTA sorozaton át a Postalon keresztül a jóég tudja mi mindent..
Van 2 gyerkőcöm, amikor dolgozok fegyvert hordok.. mégsem azonosulok a játékokkal..nincs kerítésen átugrálós, fedezékből lövöldözős kedvem az utcán.. Természetes, hogy a hülyéktől a normálisig, gyerektől az öregig mindenki játszik ezekkel... DE nem korhatárhoz, hanem IQ-hoz kéne kötni ezeket a játékokat..
NFS, Grid, Shift...És tudsz tőle jobban vezetni? Ja nincs olyan járgányod.. Vgy van egy tuti 1200es ladád? Annak nyomhatod padlólemezig, még nitrór is tehetsz bele..fog az menni 200-at is, ha cheatelsz, helyből 600-ra gyorsul.. éppen most keresem a cheat fogóm.. IQ IQ.. IQ.. Mert hidd el az utcánkban a rézbőrű egy NFS party után beül a zsigába, és nem elég, hogy le van szakadva a kiopufogója, még brümmög is hozzá, meg csikorog!!! IQ IQ IQ...
Jó tréning volt a marhának a COD? Persze hogy az! Ha bármelyikünk "harci helyzetbe" kerül holnap, a tudat alatt beivódott csapat játék taktikának hasznát veszi.. de nem gurul el a gyógyszere..a minden napok során..IQ..IQ..IQ..
Nem a kor...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Magrathea
2011.08.01. 02:06
Én már úgy vagyok az ilyesmivel, hogy bele se írom nyíltan a véleményem a hírbe, mert akkor eldurranna az agyam. A fogalmazásmódomból látszik mennyire nem értek egyet ezzel a baromsággal... Sokadik eset. Szörnyű tragédia, de tényleg szánalmas amikor csak a videojátékok felé tudnak nyúlni kínjukban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Giggsy
2011.08.01. 02:41
Ehhez csak annyit: katona vagyok, így talán számít valamit a véleményem a témában: a Call of Duty-nak és társainak SEMMI közük nincs sem a valódi fegyverhasználathoz, sem a harcászathoz. Aki azt mondja, hogy a reflexeken kívül bármit fejlesztenek az FPS-ek harcászati szempontból, az konkrétan hülye. Amúgy abba is illene belegondolnia az okos boltosoknak, hogy világszerte mennyien is vették meg a MW2-t? Húszmillióan (meg vagy kétszer ennyien leszedték torrentről)? Azok közül hányból lett szociopata tömeggyilkos? Ha mindent betiltunk amivel embert lehet ölni, vagy ami felkészíthet valamilyen szinten rá, akkor az egész életünket magányosan élhetjük egy gumiszobában, naphosszat Hello Kitty-t bámulva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. rapanui
2011.08.01. 03:22
àlljunk csak meg!!! És ha ledugják valaki torkán a hello kittyt? Halálos Hello Kittyt is betiltani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Turai
2011.08.01. 03:23
2010 elején ünnepelte a Modern Warfare 2 a 25 milliomodik egyéni felhasználóját.
Ezek után nem meglepő, hogy egy tömeggyilkos is játszott vele.
"Anders Behring Breivik a Modern Warfare 2-t úgy nevezte meg, mint "tréning szimulációt."
Egye fene adjunk neki igazat eltekintve a valóságtól amit Giggsy is részletezett többek között.
Legyen igazuk a nagyokosoknak de akkor kérdem én...
Ezzel az erővel nem lehetne minden betiltani mivel az emberi hülyeségnek nincsenek határai..?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Rajmond19
2011.08.01. 07:42
Ekkora Fa**ságot.....És ezt a szakértők mondják hogy ezek a játékok ölésre késztetnek???? Én ezeket a játékokat egy szórakozásnak tekintem....17 éves vagyok és sohasem gondoltam úgí hogy egy intenzív 6 óra COD után megyek és lemészárolom a fél falut azért mert nekem ez a kötelességem....Sok fegyveres játékkal játszom de szerintem ezek a játékok csak olyan embereket késztethetnek ölésre akiknél ottvan a génjeiben a hiba és nem tudják megkülönböztetni a virtuális világot a valóságtól...az utóbbinál következmények is vannak.....

másrészt az ország is hibás hogy olyan ember vehetett m4a1 es puskát aki ennyire bolond....Nem húzták meg a pchihológián? akkor valószínüleg ők hibázhattak:

1. Azért mert mint olvastam valamiféle tengerlszgyalogos lehetett ha jól hallottam....

2. Azért mert minden mezei ember vehet ma már fegyvert......

én csak azoknak a kezébe adnák fegyvert aki a védelem miatt szolgál....

pl: KATONA RENDŐR stb.....de a lakosság részére a sportlövészeteket is betiltanám....


én megyvagyok fegyver nélkül.... és szerintem másnak sincs rá szüksége....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Norblow
2011.08.01. 08:06
azért az a dolog is bejátszott hogy volt sok pénze. Anélkül nem tudta volna megcsinálni ezeket a dolgokat. Én is sok játékkal játszok és sokan azt hiszik milyen jó lenne a karakter helyében lenni. Régen katona akartam lenne de nem ez okból. Egyszer elmentem paintballozni haverokkal és mikor eltaláltak akkor elgondolkodik az ember azon ha ez igazi lőszer lenne már nem élne. Szerintem semmi köze ahhoz ami történt. Az élet nem COD stb. Ott nem fog újratöltödni az életed ha fedezékben maradsz, és nem biztos hogy egy lővésből headshootot lősz Ezt a palit a különleges osztagnak le kellett volna lőnie, tárgyaláson mi lesz? elitélik, kiszabadul majd újra megteszi. És akkor mire fogják majd fogni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Rajmond19
2011.08.01. 08:21
Oké hogy sok pénze volt de mondom ilyennek nem lett volna szabad megtörténnie hogy ilyen bolondok fegyvert kapjanak....Nem vizsgálták be eléggé....És mint egy előttem hozzászóló kolléga is említette hogy a COD nak semmi köze a valósághoz és maximum csak a reflexet fejleszti....Másra nem jók....Akkor nem tudom hogy ez a Behring milyen TRÉNINGSZIMULÁCIÓT láttott a COD6 ban......És igen mikor a paint ball eltalál akkor még védőfelszerelésen is átüt és szép kék foltot hagy a testrészeiden és elgondolkozol hogy akkor milyen amikor egy igazi golyó áthatol rajtad cirka 600m/s os sebességgel! És jól irtad itt nincs GET COVER- üzenet! hanem ott mikor a golyó kilyukaszt akkor bizonybizony elgondolkozol hogy megérte e a COD Fíling.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Cukrosbacs...
2011.08.01. 09:22
Norblow. Azért mondtam hogy halálbüntetést az ilyen marháknak. Leültetik kiszabadul újra gyilkol. 1-2 elrettentő példa és a többi idióta akinek hasonló jár a fejébe 2x is átgondolná hogy megéri e........
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. mataczadri...
2011.08.01. 10:01
Ráadásul most nézem, azt nem tanulta meg a "training szimulációjából" , hogy hogyan is kéne fogni azt a fegyvert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. uristen
2011.08.01. 10:43
Ha gazdag lennek, ellennek ilyen marhasagok nelkul is, hogy osszevissza lovoldozzek, mint egy fogyatekos. Remelem az a hosszunevu emberke vizbeaztatott szaraz kenyerhejat eszik a bortonben.
En szemely szerint fegyvert ugy nezek, mint onvedelmi eszkoz. Nekem eleg lenne milliardosan magamat vedeni, nem hogy meg artatlanokat is megoljek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. gylovag
2011.08.01. 10:53
Ez egy airsoft M14. Épeszű ember egy 4kilós fegyverre nem aggatna ennyi culangot, meg gumiszuronyt.
Én járok airsoftra, de ott sem vágyik senki éles helyzetbe, mert tudják, hogy az 5,56-os lőszer nem áll meg 50-60 méter után.
Hallottam sztorikat kocka fps huszárokról, akik ugyanazokat a mozdulatokat próbálták, mint a COD-ban, mert úgy nem látja őket az ellenség, aztán csodálkoztak, hogy itt nem a mesterséges intelligencia az ellenfél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Simba
2011.08.01. 12:28
Jelen korunk aktuális bűnbaka az erőszakos játékok. Régebben a rock meg a metál volt a sátán ma meg ez. Hiába változnak az idők
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. casillas85
2011.08.01. 12:31
No comment,kétlem,hogy a játék volt a hibás,én 10 éve játszom,sokat,de még százas vagyok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. gyigyo
2011.08.01. 13:05
filmeket miért nem hozzák ide azok is lehetnének....
bár leszarom az egészet nekem megvan a játék játszottam vele és kész ez a lényeg lol... szerintem az ilyen hírekkel fölösleges foglalkozni mindég is a játékok lesznek a bűnbakok....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. haly
2011.08.01. 13:24
Szerencse, hogy nem BF-ezett, pedig ott sokkal jobb harci szimulációt tapasztalt volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. tomis1
2011.08.01. 14:34
Igen szerintem is jobban át kellett volna vizsgálni ezt a kreténface bácsit.
Azért tényleg megkellett volna nézni mi okból vesz valaki m4-est.

Mert az tuti hogy nem önvédelemből D ( majd biztos úgy megy közértbe hogy a hátán lóg a fegyó.... ) Szerintem sportlövész sem igen használ sűrűn m4-est.

És szerintem ( biztos már valaki írta de nem olvastam végig a 6000 commentet mert itt éjszakázok ) inkább okolják azt akitől a fegyvert vette meg az engedélyt nem pedig azt akitől a játékot.

Jah meg nézni kéne a híreket ott elmondták hogy nem fog csak x évet ülni hanem amint vége az x évnek újratárgyalják és szintén újra üli az x évet. JAH és ha még mindíg él akkor újra kezdődik a tárgyalás meg a csücsülés elölről...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. KILLERFox
2011.08.01. 14:45
szánalmas
ezzel az erővel a cigarettát is be lehetne tiltani
bazz
szánalmas milyen faszságokra képes a sok marha
egy idióta paraszt miatt nem árulnak valamit
hajrá !!!!! mentek a süllyesztőbe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. mataczadri...
2011.08.01. 15:01
Az egész Hadászatbraomságot abba kéne hagyni arra megy el egy csomó pénz, emberélet, de amerikának kell az olaj.Akkor kapával irtanák egymást az emberek mert játszottak a DeadIsland-al.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. KILLERFox
2011.08.01. 15:39
<Ez már tényleg nem ide való>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. aAron_
2011.08.01. 16:43
KILLERFox

komoly ertelemre vall a hozzaszolasod, nem artana kicsit kulturaltabbnak lenni. par mondatban tobb millio embert lesz.roztal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Rigor
2011.08.01. 16:44
Az senkit nem zavar hogy vallási motiváltságú volt a mészárlás? A világörténelem legtöbb háborújának tömeggyilkosságának hátterében vmi hülye vallás van. Ja, a vallásokat nem lehet betiltani, sem bírálni mert azok szentek és sérthetetlenek.. öö akkor mi legyen? Hát a videójáték!!! Az se zavar senkit hogy pont feszültségoldó, sőt sokaknál biztonsági szelepet betöltő szerepe van a virtuális erőszaknak? Amit nem okoskodó \"szakértők\" hanem valódi pszihológusok, orvosok vizsgáltak.

De más példával élve égési sérülteknél a fájdalomban kimutatható enyhülést jelent ha jeges/téli játékokkal játszanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kihaennem
2011.08.01. 16:54
szánalmas.hu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jimday
2011.08.01. 17:08
aki jobban bele akar mászni az olvassa el a kiáltványát:


depositfiles.com/en/files/xkfpsa8ex/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Avisto
2011.08.01. 17:33
"Más, nálunk nagyobb szakértelemmel rendelkező emberek rámutattak az ilyen fajta játékok negatív hatásaira."
Én erre lennék leginkább kíváncsi. Eleve mi az hogy ilyen fajta, wow és cod között igen kevés közös vonás van pl. Kik azok a nagy szakértelműek és milyen hatásokra tudnak rámutatni (és bizonyítani). Nem tudom codot mennyien játtszák, wowot kb 12-13 millióan, és valahogy a többi mégse áll neki lövöldözni meg robbantgatni.
Ilyen alapon a vízivást is betilthatnák, minden bizonnyal ez az arc is ivott vizet, szerintem azért csinálta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. KILLERFox
2011.08.01. 17:46
( csak a valóságot írtam kár hogy ezt nem látják be többen )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. KILLERFox
2011.08.01. 17:47
mert akkor meglehetne dönteni a zsidók világuralmát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. J4ck4l
2011.08.01. 17:47
Szerintem ennyi erővel dobjuk, dobják ki a kenyeret és a tejet is a boltból!!
És ne áruljanak többet!
Mert gyilkos is azt evett előtte!
Recskázni se merjetek, mert még a végén ti is bekattantok, mint a gyilkos!
Lehet ő is azt tette előtte, mielőtt bekattant!
LoL
Mikre nem tudják fogni beszarás
Játék nélkül is van nem egy-két elborult agyú elmebeteg, aki ilyet tesz.
Ezt miért kell a játékra fogni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bszoke88
2011.08.01. 19:00
imádom a demotivátorokat, úgyh ezekkel foglalnám össze az eddigieket.
http://kepfeltoltes.hu/view/110801/guns945_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://demotivators.us/193/guns
http://www.demotivation.us/guns-dont-kill-people......-1249875.html
http://leeeroooy-jeeennkins.deviantart.com/art/GUNS-Demotivator-184186796
http://www.funnymotivationalposters.info/guns/
http://www.demotivationalpics.com/displayimage.php?pid=21757
http://verydemotivational.memebase.com/2011/07/31/demotivational-posters-call-of-duty-5/

egyébként meg így is sokan vagyunk ezen a bolygón, mit számít pár tíz-száz-ezer... az is lehet, h Halál kérte meg, h segítsen neki, mert túl sok a papírmunka.
a játékok egyébként nem csak az szem-kéz koordinációt fejlesztik, az FPS-ek se csak azt!
mindig kell egy bűnbak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MasterMark
2011.08.01. 21:10
"dobják ki a kenyeret és a tejet is a boltból!!
És ne áruljanak többet!
Mert gyilkos is azt evett előtte!"


Ott a pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. spunk44
2011.08.02. 07:48
Én voltam katona...na jó,honvéd (sorállományú)még '98-ban. A sokadik éleslövészeten nem a vállgödörbe hanem rosszul,vagyis feljebb szorítottam a deszant AK-t (AKMSZ). "Cél a 8-as célalak alsó széle-közepe,egyes lövésekkel tűz! Eldurrantottam az elsőt és hallottam ahogy felnyögök. Olyat küldött a kulcscsontomra hogy még lent is megkönnyeztem. Ha rövid sorozatot küldök rá biztosan tojok egy tojást is.Igaz,a gyengélkedőn kikölthettem volna...
Nesze neked CoD MW 2 szimulátor...Bármilyen játék mint szimulátor?
Ühüm...(Az,hogy a legelső lövésnél majdnem beszakadt a jobb dobhártyám,smafu)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. psipenge
2011.08.02. 15:04
én a helyetekben figyelnék, mert a sokmillió wowos majd elkezd ordítani a főtereken hogy "need more rage", meg "spell isn't ready yet". Akkor majd lehet tudni hogy mészárolni akarnak...

@KILLERFox
kíváncsi lennék honnan veszik emberek az ekkora marhaságokat és mivel támasztják alá. De nem fogom megkérdezni mert az ilyen kérdésekre úgyis csak értelmetlen makogás a válasz a másik fél részéről... nem kéne mindent elhinni látatlanban amit az orrod alá tolnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TJZ83
2011.08.03. 01:16
A legszebb az, hogy aki ezeket a tanulmányokat általában elkészíti személyes okokból teszi (tegyük fel: van valaki akit utál, mert játszik és ő nem érti miért pazarolja az idejét, mikor pl. kullancsokat is lehet kapni kirándulás közben...) vagy politikai indíttatásból, lásd USA egynéhány államában a nyugdíjasokat így nyerték meg, főleg a középnyugaton, holott az adott politikus nem is játszott még soha számítógéppel, vagy konzollal - sőt, nem is érdekli hogy mi az...

Aki viszont olyat mer mondani hogy a lődözős gáme reflexeket fejleszti, vagy a wow csapatszellem építő, meg segíti a társadalomba való beilleszkedést az szimplán elfogult, vagy csak szimplán butaságokat beszél, mert Ő aki tudja mi a jó a népnek inkább katonákat küldene egy országba "békefenntartani", amihez semmi köze...

Egyénként pedig inkább megyek wowozni, mert felídegesített ez a cikk... majd lenyugszom. Pecázok egy kicsit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gebana
2011.08.03. 13:34
engem elütött egy motor. a motoros sokat motorozott, kérem tiltsák ki az összes motort magyarországról, mert a motorosok mint gázoló elmebetegek!

és ehez hasonló millió indokkal minden sz*rt tesség betiltani! éljen az idiotizmus!!! o/

üdvözlettel egy veterán fpskatona idegroncs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.08.04. 17:09
Ezzel a recskázás betiltással csak nem tréfálkozni! Mivel hogy volt(és mai napig bizonyos helyeken van is!) rá példa a világtörténelemben (nahát csak nem vallások megint?) hogy a maszturbációt HALÁLLAL büntetik. Nem gyenge ugye? Az meg már csak hab a tortán hogy nem egy sorozatgyilkos torz lelkét alapozta meg az ilyen természetellenes szexuális elfojtás/büntetés. - ezek az Ed Gain típusú sorozatgyilkosok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!