iPon Hírek

Ismét csiszoltak az iOS 7 megjelenésén

Dátum | 2013. 08. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A béta állapotot taposó iOS 7 operációs rendszer legfrissebb kiadása nagyon hamar érkezett. A negyedik és a mostani, ötödik verzió között mindössze egy hét telt el, míg legutóbb három hetet kellett várni az új variáns befutására. Ennek ellenére senki ne gondolja, hogy visszavettek volna a változtatások számán, természetesen most is vannak újítások szép számmal.

A felhasználói felület ezúttal is kulcsszerepet játszott, ismét több ponton átdolgozták az új iOS megjelenését. Valamivel színesebb lett például a teljes beállítási rész, ugyanis az eddigi egyszerű kis kék grafikák helyét különböző alapszínű piktogramok vették át. A minták persze maradtak a régiben, így a tájékozódással nem lesz gondunk. Ezen túlmenően átszabták a Twitter közismert kismadaras ikonját is némileg, és több helyen is feltűnt az adatok szolgáltatásáért felelős Yahoo! cégére (némi reklám?). További újítás, hogy megváltoztak a hívás közben feltűnő menüpontok virtuális billentyűi - ezek is átvették a korábban (béta 4) megváltoztatott tárcsázó körkörös megjelenését. Valamint a célzott módosításokat még egy sor aprósággal is megtoldották, így néhány eddig nem látott áttűnési animációt, átlátszóságot és homályosítást is megfigyelhetnek majd a szemfülesebb tulajdonosok.

Szabályozható lesz az, hogy honnan érhetjük le a Control Centert; pontosabban letiltható alkalmazások futtatása közben, így megkímélhetjük magunkat néhány véletlenszerű kellemetlenségtől. A kamera elindítása egyszerűbben megoldható lesz már a lezárt képernyőről. És ahogy a négyes bétánál a képernyőzárat ellátták egy irányzékként szolgáló nyíllal, úgy feltűnt itt is ugyanaz a nyilacska, csak éppen a kikapcsoláskor - ez segíti a felhasználót, hogy milyen irányba mozgassa az úját a megjelenítőn a kívánt cél elérése érdekében.


Ezek mellett, az első jelentések szerint sikeresen javítottak a rendszer sebességén. Gyakorlatilag minden téren szemmel látható a gyorsulás, ám azért akadnak problémás részek is. Ilyen például az indulás folyamata, mely érezhetően hosszabbra nyúlik a mostani verzióban. Persze az ilyen problémáknak az orvoslására még rengeteg ideje van az Apple mérnökeinek, mivelhogy a hivatalos megjelenésre csak ősszel kerül majd sor, és látható, hogy a tempó és az irány is jó. Az eleinte félelmetesen leegyszerűsített iOS 7 szépen lassan kikupálódni látszik.

Az iOS 7 béta 5 az eddigi legkisebb frissítés (kb. 150 MB készüléktől függően). A telepítés ezúttal is többféleképpen elvégezhető: iTunesszal számítógépről és vezeték nélkül OTA (Over-the-Air) módon is. A művelet megkezdése előtt ezúttal is gondoskodjunk néhány alap dologról: a fontosabb adatainkról csináljunk lehetőségeink szerint biztonsági mentést, győződjünk meg arról, hogy kellően stabil és gyors az internetkapcsolatunk és a töltöttségi szintre is figyeljünk oda - ezek mind kellenek, ahhoz, hogy simán menjen a procedúra. A készüléktámogatáson most sem változtattak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. mythbuster
2013.08.07. 17:29
Jó lesz ez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. AxoPy
2013.08.07. 18:08
beta 3 óta használom, nagyon jól haladnak, ha ennek a teljes verziója nem lesz 99,9%-os, akkor nem tudom mi...ami hiányzott az ios7-ből a nagyközönségnek, azt a kövi bétában mind-mind elérhetővé tették, a legjobb hír, hogy most már a skype sem crashel 10mp után! a laggolás valóban gyakorlatilag 100%-ban megszűnt, a bekapcsolási időről pedig azt gondolom, hogy az a legkevesebb, hiszen az apple termékek kb soha nincsenek kikapcsolva, mindig csak alszanak(de nyilván ősszel a teljes verzióban a bekapcsolási idő is korrekt lesz)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. mada
2013.08.07. 18:10
Az ikonok számomra továbbra is undorítóak. Meg néhány gyári app kinézete sem tetszik. Viszont minden mást tárt karokkal várok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. DemonDani
2013.08.07. 18:31
AxoPy

szépen alakul, de azért rébuszokban sem kell róla beszélni. Eleve iOS 7... hetedik volt idejük már azért és ha azt nézed, nem olyan sok az újítás. Akkor már a minimum, hogy stabil és gyors. A lagmentességet amugy nem is igazán értem, hiszen elvileg eddig is az volt és most még "gagyibb" a grafikus felület, ergó alapból gyorsabbnak kellene lennie, mint az iOS 6 volt.

Ugyanakkor tény, hogy iOS szinten ez nagy dobásnak számít már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. KBH78
2013.08.07. 21:50
Ha a "lag"talanításhoz az kellett, hogy koppintsák a metro dizájnt, akkor remek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. hpeter105
2013.08.07. 21:55
"A lagmentességet amugy nem is igazán értem, hiszen elvileg eddig is az volt és most még "gagyibb" a grafikus felület, ergó alapból gyorsabbnak kellene lennie, mint az iOS 6 volt."

Ezek szerint még nem láttál iOS 7 bétát... tele van effektel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. legyes
2013.08.07. 22:25
Ha ez Metro koppintás, akkor nézzetek meg egy MIUI Androidot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. mythbuster
2013.08.07. 22:44
Mikor bemutatták az iOS 7-t, káromkodtam egy sort de így hogy szépen kipofozzák sztem qvajó lesz a végeredmény. Elkezdek gyüjteni i5S -re. A kis gombokon dolgoznék még vele, a régi sokkal szebb volt, persze értem hogy nem passzol az új dizájnhoz, de a két gombot hozzák már valahogy közösnevezőre. Ja és a safari ikont cseréljék ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. MacAndor
2013.08.07. 22:50
DemonDani,

"Akkor már a minimum, hogy stabil és gyors", ezt a szoveget a microsoftnak mondjad, hatha jobb lesz a windows 9... Nekik a windows-ra kicsit tobb idejuk volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. AxoPy
2013.08.07. 23:52
@DemonDani
egy fix hater minden apple cikk alá kell, hogy lekezdjen haterkedni
egyébként számomra EGYÉRTELMŰ hogy te még életedben nem használtál iphone-t, ugyanis annyira buta a hozzászólásod, hogy szerintem még egy androidos is kiröhögné...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. pdx06
2013.08.08. 08:12
Hát az Android 80 százalékos piaci részesedését nehéz lesz behozniuk akárhogy is csiszolgatják. Főleg azért mert rohadtul ugyanazok az appok jönnek ki mindkettőre. Amik pedig csak névben különböznek annak androidos változata egy lépéssel előrébb jár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. DemonDani
2013.08.08. 08:36
AxoPy

Örülök neki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mythbuster
2013.08.08. 11:52
"Hát az Android 80 százalékos piaci részesedését nehéz lesz behozniuk akárhogy is csiszolgatják. Főleg azért mert rohadtul ugyanazok az appok jönnek ki mindkettőre. Amik pedig csak névben különböznek annak androidos változata egy lépéssel előrébb jár."

Lehet hogy mindkettőre kb kijönnek az alkalmazások, azonban itt a két platformot össze sem lehet vetni egymással. Míg az Androfos lassú, szaggat néha még meg is fagy arról nem is beszélve hogy ugyanaz a művelet 4x akkora ráfordítást eredményez androidon(Java) mint iOS -n, akkumulátort meg nem fejleszett külön a guggli a szarjához, addig az iOS a világ legstabilabb oprendszere, évente elég újraindítani, nálam a 6 év alatt egyszer sem fagyott meg, jól optimalizált programok futnak az UNIX alapú rendszeren, mely gyors és hatékony feldolgozást eredményez így az akku is 3x tovább bírja. Nem beszélve hogy találkoztam már alkalmazással pl. "Worms", mely vígan játszható iOS alapú eszközök között hálózatban, a droidod változatban teljesen hiányzik ez a funkció.

Tehát mi alapján is hasonlítgatjuk őket? Ja árban eltérnek, mert az előnyőket és az adatvédelmet meg kell fizetni amerikában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mythbuster
2013.08.08. 12:37
Ja és az Apple nem az android részesedésére hajt, ahoz le kéne vernie az árakat, amit csak olcsó szar termékekkel lehetne kompenzálni, az Apple viszont csak prémium termékeket gyárt és szerintem esze ágában sincs rontani a színvonalon. Az hogy 10 éves Péterke 10ezres zöldrobottal jár suliba, pont nem érdekli őket, inkább eladnak egy üzletembernek egy iPhone -t akinek szüksége van a megbízható készülékre és már is behoztak vele anyagilag 20 Pétörkét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim mythb...
2013.08.08. 12:41
" ... az Apple viszont csak prémium termékeket gyárt és szerintem esze ágában sincs rontani a színvonalon."

iPhone 5C?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mythbuster
2013.08.08. 12:49
Asagrim

NEM találom az Apple honlapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim mythb...
2013.08.08. 12:50
Ahogy eddig egyetlen kiszivárogtatott, nem bejelentett projektet se. Képek viszont vannak, ugyanúgy ahogy a kocsmában hagyott 4-ről is volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mythbuster
2013.08.08. 12:56
Míg be nem jelentenek valamit, addig azok csak képek. Az iPhone 6 -ról is vannak képek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. expander
2013.08.08. 13:29
@mythbuster

Pontosan így van! Androidosok ezt úgysem érthetik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog
2013.08.08. 14:38
Szerintem is van benne egy jo adag a win8 stilusabol.Ha tenyleg ez marad a kinezet teren a vegleges,akkor lesz megint kommentszam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DemonDani
2013.08.08. 16:39
Nagyon úgy fest, hogy tényleg lesz vmi kisebb iPhone, de azzal az Apple elásná magát... Reméljük, hogy inkább kukázzák azt a projektet ami ilyesmit szeretne elérni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tyaty
2013.08.08. 17:15
Én nem vettem észte, hogy egy HTC One vagy Galaxy S4 lassabb lenne, mint egy Iphone 4/4s/5.
Kezelhetőség szempontjából hasonló árú Ios éa Android alapú készülékek egyformán jók.
(Én egyébként Windows Mobile 6.1-et használok és elégett vagyok vele)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cannapeace
2013.08.08. 19:09
Ezek az új felületek kezdenek egyre egyhangubbá válni olyan lesz mint a dos volt annó fekete alapon fehér betük csak itt ellenkezőleg, még azis lehet hogy vissza jönnek a mono krom kijelzők is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. AxoPy
2013.08.08. 22:31
kisebb iphone nem lesz, olcsóbb lesz, kihagynak 1-2 dolgot belőle, és rámennek megint a műanyag borításra, Steve Jobs(Isten nyugasztalja) forog a sírjában, hogy nélküle az apple visszafelé akar menni az időben, akármennyire szeretem az apple-t, és a termékeiket, rossz irányba haladnak minden téren a macbookon kívül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gamerod
2013.08.09. 08:16
De nagy jampik vannak itt Nem merik felvállálni hogy ugyanazt se kapják meg ötszörös áron. Az android google támogatást élvez és sokkal előrébb járnak minden téren, legyen az keresés vagy térképszoftverek és minden más terén mint az apple. Prémium kategória ma csak az árat jelenti tudást azt nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cannapeace
2013.08.09. 08:17
Jó irány hogy macbookjon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!