iPon Hírek

Ismét csúszik a Blackberry 10

Dátum | 2012. 10. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Már biztos, hogy nem kapjuk meg 2013 elején a RIM legújabb, mobilokra szánt operációs rendszerét. A Blackberry új generációja már nem először kerül távolabb ahelyett, hogy az idő múlásával inkább közeledne. Eredetileg 2012 októberében vagy novemberében került volna bevetésre, de ezt a fentebbi időpontra tolták, ám az elemzők, és mostanra a hivatalos állásfoglalás szerint is később kerül a boltokba.

Peter Misek, a Jefferies elemzője adta hírül, hogy a januári időpont helyett márciusra várható a BB legújabb kiadása. Bár az is igaz, hogy a Research in Motion hivatalosan 2013 első negyedévére ígérte az újdonságot, de a sajtó felé többször is hangoztatták a januárt és az év kezdetét. Persze titkon mindenki reménykedett abban, hogy Miseknek nem lesz igaza, ám nem sokkal ezután Clint Robinson, a kormányzati kapcsolatokért felelős alelnök is megerősítette hogy igaz a "pletyka".

Robinson egy interjúban volt kénytelen reagálni az elemző által felvetett információra. Nyíltan ugyan nem bólintott rá a dologra, de finoman körülírta, hogy kihasználják a márciusig tartó időkeretet (első negyedév vége), mire a BlackBerry 10-zel érkező telefonok valóban elérhetőek lesznek. Tehát ha a rendszer be is mutatkozik korábban, az első fecskék befutásáig meg kell várni a tavaszt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mire számítsunk a RIM műhelyéből, de szinte biztos, hogy egy teljesen érintésvezérelt és egy hagyományos QWERTY gombsoros masina bevetésére készülnek. A hardverre nézve valamelyest jó előjel, hogy a fejlesztőknek adott eszközök beleillenek az androidos csúcsgépek portfoliójába, tehát erőben talán nem lesz hiány, és a vonzó specifikáció már részben út a sikerhez is.

A BlackBerry 10-ről is folyamatosan érkeznek az információ morzsák. Így például, már megtudhattuk, hogy a TomTom szállítja majd a navigációs szoftvert, valamint a 7Digital zenebolttal is leszerződtek, tehát a multimédiás oldalt sem hanyagolják el. Remélhetőleg mire minden összeáll egy ütőképes készülék kerül a felhasználók kezébe, mivel a RIM-nek talán ez az utolsó dobása. Legalábbis a jelenlegi trendek alakulását szem előtt tartva, a legtöbb elemző és szakmabeli így tartja.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. uristen
2012.10.25. 17:54
Elcsusztathato telefon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. chapwees
2012.10.25. 17:57
Hát ezek már kivárják míg elbukik az Android, meg a WP8.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LGx
2012.10.25. 18:25
annyit csúszik, hogy a végén hardvert is cserélni kell majd.
mindegy is, nekem sosem volt blackberrym, de igazából nem is vonzott.
volt wm6 kb 1 évig, tetszett, csak sajna a hp kütyüm amin futott nem volt a toppon utána váltás androidra, mert érdekelt, aztán nemrég váltás egy komolyabb androidra, mert nagyon érdekel már.
szóval szép meg jó lesz az új blackberry (biztosan), de akit nem vonzott eddig, azt ezután sem fogja, a folyamatos csúszással meg a hezitálók is mást fognak választani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zord01
2012.10.25. 19:17
Duke Nukem Forever... second edition...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Simba
2012.10.25. 19:21
Hát akkor ennyi, le is húzhatják a rolót...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fpetya
2012.10.26. 14:02
Nekem van Blackberrym, igaz már csak a fiókban vész esetére. Nemrég szükség volt rá, hát az egy csoda! Amilyen nehezen szoktam hozzá a tapitelefonokon (ZTE 1hónap, Moto Defy 5 hónap, Xperia P nyár óta) az egy gombos hívás hiányához, olyan gyorsan eszembe is jutottak a gyorshívásra beállítottak, mind a 15 billentyűn. Telefonálásra és emilezésre ideális. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a vállalati biztonsági elvárásoknak megfelelően rendkívül széleskörűen paraméterezhető.
Én még nem írnám le őket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr...
2012.10.27. 11:56
A Blackberry piaca tényleg nem az átlagfelhasználó, nagyon nem kell leírni a céget. Prémiumkategóriás üzleti telefonokat árul, és ebben a felhasználói körben a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!