iPon Hírek

Ismét fontos szabadalmakat vásárolt az Intel

Dátum | 2012. 06. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A szándéknyilatkozat értelmében az Intel az InterDigital-tól és leányvállalataitól nagyjából 1700 szabadalmat és szabadalmi bejegyzést vásárol majd, amelyekért 375 millió dollárnyi készpénzt fizet. A megállapodás több fontos szabadalmat is magában foglal, amelyek a 3G, LTE és 802.11 technológiákhoz kapcsolódnak.

Maga az InterDigital aktív fejlesztője a különböző modern vezeték nélküli technológiáknak, amelyek között a WCDMA (Wideband CDMA), a HSDPA (High Speed Download Packet Access) és a HSUPA (High Speed Upload Packet Access) típusú 3G technológiák egyaránt jelen vannak, sőt, a cég még az LTE (Long Term Evolution) és az LTE-Advanced 4G technológiák terén is végez fejlesztéseket.

A szóban forgó szabadalmak az InterDigital rendkívül széles portfóliójának csak egy apró részét fedik le. A szabadalmak segítenek majd az Intel számára, hogy stratégiai befektetéseket eszközölhessen a mobil szegmensben. A most megszerzett szabadalmak tovább bővítik a vállalat amúgy is nagy, erős és változatos, rengeteg szabadalmat és szellemi tulajdont tartalmazó portfolióját.

Hogy az új szerzeményekre miért van szükség? Minden bizonnyal azért, hogy a gyártó ütőképes okostelefon platformmal képviselhesse magát a piacon. Ennek érdekében a különböző vezeték nélküli kommunikációs technológiák támogatását egyenesen az adott SoC egységbe integrálhatja a vállalat, ami jótékonyan hat majd a fogyasztásra és a gyártási költségekre is. Persze ezen technológiák integrációja nem csak az okostelefonok, hanem egyéb mobil eszközök esetében is hasznos lehet – például tábláknál, illetve akár ultrabookoknál is

A tranzakció teljesítésére – az illetékes szervek jóváhagyása után – az idei év harmadik negyedévében kerülhet sor.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. jozsefm
2012.06.19. 21:13
Ajaj mi lesz ebből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thedevelop...
2012.06.19. 21:31
Ez: "a különböző vezeték nélküli kommunikációs technológiák támogatását egyenesen az adott SoC egységbe integrálhatja a vállalat"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CyberPunk6...
2012.06.19. 22:07
Nem kell parázni, tuti licencelhetik majd tőle.

Ha egy vállalat megszerez egy szabadalmat, és azt kisajátítja, akkor a konkurencia alkot egy másikat, és együtt lenyomják. A szabadalmak legnagyobb fegyvere, ha mindenben jelen van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm Cyber...
2012.06.19. 22:10
Nem erre gondoltam, az intel múltjával, és piaci gyakorlatával kapcsolatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bodomehesz...
2012.06.20. 11:29
Ugyan mire készülhet ezzel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bodomehesz...
2012.06.20. 11:29
Ugyan mire készülhet ezzel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pogi67
2012.06.20. 14:55
horror sci-fi:
intel megszerezte a tranzisztorgyártás szabadalmát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!