iPon Hírek

Ismét frissült az iOS 7: megérkezett a harmadik beta kiadás

Dátum | 2013. 07. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az iOS 7 bemutatására alig egy hónapja került sor, és immáron köreinkben köszönthetjük a harmadik béta kiadását is az operációs rendszernek. Legutóbb, a béta 2 esetében a támogatás kiterjesztése mellett néhány új képességgel gazdagodtunk, most pedig a sokak által kritizált felhasználói felületet bolygatták meg jelentősebben az Apple mérnökei.

Az új rendszer bétái még eléggé képlékenyek, jó példa erre a legszembetűnőbb változtatás: az eddig használt betűkészletnek szinte teljes egészében búcsút intettek a fejlesztők. Az iOS 7-et kipróbálók szerint nagyon problémás volt az eredeti betűválasztás, mert az olvashatóság oltárán túl sokat áldoztak a megjelenésért. A Helvetica Neue típus ugyan maradt, de az eddigi Light helyét a Regular kivitel vette át, így az új karakterek megnövelt vonalszélességgel dolgoznak. (Ugyanakkor a Light és az Ultra Light még elszórva feltűnik néhány alkalmazásban, menüpontban.)


Ám nem csak ennyiben módosították a felületet. A létrehozott mappáknak játszottak az átlátszóságával, így azok már jobban fognak illeszkedni a felülethez. Továbbá az állapotsáv vastagabb lesz a lezárt képernyő mellett, új animációkkal dolgozik a letöltéskezelő applikáció, és átdolgozták a zenelejátszó vezérlőjét is. Valamint a naptárban már jelölve lesz pontokkal, hogy mely napokon van bejegyzett tevékenységünk és az értesítési központ sem pont úgy néz majd ki, mint korábban. Ezek mellett pedig még rengeteg apróbb, néha mindössze néhány pixeles módosítással futhatunk össze az okoskészülékeink használata közben, de az új ikonok sem ritkák.

Az iOS 7 beta 3 érkezésének köszönhetően ezúttal is rengeteg kisebb hibának mondhatunk búcsút végleg. Ezeket az Apple részletesebben nem is emelte ki a szokásához híven. Nekünk persze annyi is elég, ha csak egy kicsit is stabilabbnak érezhetjük már az új rendszert, egyelőre ugyanis sok felhasználó fejezte ki csalódottságát a hibák száma miatt. Szerencsére a béta kiadások gyors egymásutánban követik egymást, és a megjelenés is hónapokra van még, így mire a végeredményt kézhez kaphatjuk, minden nyűgét kikezelhetik.
A szürke pontokat megérintve felugranak a bejegyzések.
Az Apple már megkezdte az új kiadás szórását, így hamarosan minden iOS 7 bétát használó, regisztrált fejlesztő meg fogja kapni ezt a verziót. A telepítésre sor kerülhet OTA (Over-the-Air), avagy az iTunes használatával is. A csomag meglehetősen nagyra hízott – több mint 200 MB-ot (készüléktől függően ez változhat) kell letöltenünk a telepítés megkezdése előtt –, így aztán érdemes gondoskodni a stabil sávszélességről és a megfelelő töltöttségi szintről, mielőtt az OTA módot választva belefognánk a műveletbe. A támogatott eszközök listája nem változott: minimum iPhone 4-et, iPad 2-t, iPad minit vagy az iPod Touch esetében az ötödik generációt igényli a rendszer.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2013.07.09. 17:16
ebbe fog belebukni az apple meg a gagyiphone-ba vékonyabb pénztárcájúaknak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2013.07.09. 18:35
Az Apple soha nem fog megbukni, míg a prémium minőséget hozza a piacra... Be vagy szívva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!