iPon Hírek

Ismét gyorsult a Chrome: itt a 10-es, stabil kiadás

Dátum | 2011. 03. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google méltán népszerű webböngészője egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis végre elkészült a Chrome 10-es kiadásának stabil változata. A legfrissebb kiadás néhány újítást és szokás szerint némi sebességnövekedést is kínál a webböngésző rajongóinak, így mindenképpen érdemes kipróbálni.
 


A 9-es kiadás még csak alig több, mint egy hónapja jelent meg, a fejlesztők viszont már elő is rukkoltak a 10-es verzióval, azaz elmondhatjuk, hogy a szoftver fejlesztése rendkívül dinamikusan zajlik. Az új kiadás elődjéhez képest 66%-kal gyorsabb lett JavaScript kezelés tekintetében a V8 benchmark szerint, ami nem elhanyagolható előny. A webböngészővel kapcsolatos fontosabb beállításokat eddig ablakos rendszerben érhettük el, ám ennek a dizájnnak a legfrissebb kiadás érkezésével vége szakad: mostantól külön „tabon”, vagyis böngészőfülön jelennek meg a Chrome beállításai. Az újítások között több érdekesség is helyet kapott. A fejlesztők a Windows-os kiadás esetében ún. „sandbox-ba” pakolták a Chrome-ba integrált Flash Player-t, ami azért jó hír, mert ezáltal egyszerűbben megakadályozható az, hogy a rosszindulatú kódokat tartalmazó Flash fájlok kárt tegyenek rendszerünkben. Biztonsági újítás az is, hogy a régi, elavult bővítményeket egyszerűen letiltja a rendszer.
 


Sokak számára lehet hasznos az az új lehetőség is, hogy a Chrome Sync szolgáltatás segítségével a különböző konfigurációk között most már korábban mentett jelszavainkat is szinkronizálhatjuk. A 10-es változat képes a GPU alapú hardveres videó gyorsításban rejlő lehetőségek kiaknázására is. Az friss kiadás újításairól bemutató videók is készültek, amelyek fentebb tekinthetőek meg.

A Google Chrome legfrissebb változatát innen lehet letölteni Windows, Mac OS, illetve Linux operációs rendszerekhez.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. noPublicFG
2011.03.10. 09:42
hmm... valamit tényleg javithattak rajta, mert eddig jo pár honlapkombináció közben bekresselt az egyik, vagy másik fül. Ezzel viszont nem. Vagy csak gyorsan javitotta a hibát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. axe
2011.03.10. 10:01
nekem tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. arin
2011.03.10. 11:01
10 es verzió. Lehet nagyot javítottak, de ez a verzió számozás már elég ratyi. Nem látom a technikai értelmét, maximum a marketingnek tesz jót. Jövőre valószínűleg várhatjuk a 32 -es számú verziót, mivel a Google -nál nem nagyon tudják használni a tizedes vesszőt (ebben az esetben "pontot".

Üdv!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bagi1992
2011.03.10. 11:37
Mert a firefox új kijelentése? hogy még idén kiadják a 4-5-6-7-8-as verziót is, közbe meg 12 év alatt jutottak el oda, hogy kiadják a 3.6.15-ös verziót. Nem ezen kéne lovagolni, hogy hanyas a verziószám, hanem hogy mi van mögötte. Mondják sokan, hogy elég gyors már az összes böngésző meg optimalizált. A napokban telepítenem kellett egy elég öreg gépet, a chrome is és a mozzila is majdnem lefagyasztotta, ergó lehetne még csökkenteni az erőforrásokat és optimalizálni
Tudom, hogy nem azokra a gépekre fejlesztik ezeket, de akinek olyan van, az használjon google chrome 1-et? meg mozzila 2-őt? amit már letölteni se lehet sehonnan....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pipi
2011.03.10. 11:44
Sziasztok!Nagyon szeretem a Google chromot meg az Operát de inkább az operát 11.50-es verza nagyon jó de még milyen messze van ahoz,hogy kiadják na pfffff.Egyet tudok mondani IE9 gyorsabban tölti be a lapokat mint a Google Chrome.Próbáljátok ki!A másik dolog azért le van maradva e téren a google chrome hardversgyorsításból az IE9 gyorsabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Antiserver
2011.03.10. 12:25
Én kívánom azt, hogy az legyen a Chrome legnagyobb baja, hogy gyorsan haladnak a számozással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!