iPon Hírek

Ismét lesz Sony okostelefon belépő szinten

Dátum | 2012. 05. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Egy év kihagyás után ismét lesz olyan okostelefon a Sony kínálatában, ami az abszolút belépőszintet képviseli. A Tapioca fejlesztési névre hallgató készülék a két évvel ezelőtt bemutatott Xperia X8-nak lehet a méltó utódja.


Az ST21i valóban fapados lesz, de a konkurenciát felülmúlhatja. A készülék kijelzője HVGA (320 x 480) felbontással és 3,2 hüvelykes képátlóval rendelkezik majd. A gép belseje a lassú, de friss MSM7227A-t rejti, mely a Qualcomm műhelyéből származik. Ez egy 800 MHz-es Cortex-A5 magot, és egy Adreno 200 grafikus egységet tartalmaz. Az operációs rendszer szerepét az Android legújabb variánsa, az Ice Cream Sandwich tölti majd be. Egyetlen kamerát kapunk a hátlapon, mely 3 megapixeles álló-, és VGA mozgó felvételek készítésére ad lehetőséget. Az eszköz tárkapacitása nem ismert, viszont biztosan kezeli majd a microSD kártyákat, a rendszermemória feltételezhetően 512 MB lesz.

A Sony Tapiocából a korábbi tervek szerint készül majd egy DS utótaggal fémjelzett verzió is. Ez nagy valószínűséggel egy két SIM kezelésére képes telefon lenne, mely szintén újdonság lehetne a japánok portfóliójában, ám néhányak szerint ez akár egy QWERTY billentyűs kiadásra is utalhat. A telefon megjelenése valószínűleg már nincs messze, de egyelőre hivatalosan semmit nem lehet tudni, így az árát is sűrű homály fedi. Ezzel a modellel a Sony a Galaxy Mininek és az Optimus Netnek állítana konkurenciát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. I.Jozsef83
2012.05.02. 11:04
Majd idővel rájönnek , hogy sok-sok embernek e telefon ELSŐdlegesen telefonálásra kell csak ! Én telefont akarok venni - ámde ha a gyártó abban az árban + extrát ad hozzá , az már más , azt vagy használom , vagy nem . De ne akarjanak rám erőltetni egy olyan funkciót vagy többet amit nem is használok - persze már megemelt árral .
Okos teló ne attól legyen okos, hogy mindent tud "" majdnem ... azt hátrányává válik , mert lassan erőmű kell alá többmagos CPU & GPU ... nemá . Az már messze van a telefon lényegéhez . Legyen MediaFon amivel lehet telefonálni is , azt árilják 100 ezrekért ... de sokunknak a telefon kell .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zabalint
2012.05.02. 16:48
Most is van egy rakat telefon, amelyik elsősorban csak telefonálásra való, nem kötelező okostelefont venni. Senki nem erőltet semmit, de van igény az okostelefonokra IS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KeithNavar...
2012.05.02. 18:24
Szerintem ezek a mai technikai eszközök amik vannak mind semmirekellők. Értem ezalatt azokat a dolgokat hogy minden össze van hányva egy kis érintőképernyős kütyübe aztán tépd ki a hajad hogy nem jó.

SZVSZ a telefon legyen telefon, a navigáció legyen gps, a számítógép legyen internet és irodai használat, a játék legyen konzol, a film legyen TV illetve a TV legyen TV

Szerintem sokan egyet értenek vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TheRealTsL
2012.05.02. 20:21
#3 "Szerintem sokan egyet értenek vele"
Hát pedig erősen úgy tűnik, hogy sokkal többen nem.
A gyártók nem a saját szórakoztatásukra pakolják tele már a hűtőszekrényeket is internet-eléréssel is felvértezett érintőképernyőkkel, hanem mert van rá igény.

Persze aki magánál akar hordani egy telefont, egy laptopot és egy gps-t is, az nyugodtan tegye csak. Meg lehet venni azokat is ugyanúgy. Senki sem kényszerít senkit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KeithNavar... TheRe...
2012.05.02. 20:42
Te hallottál olyan emberről aki a legtitkoltabb álmában azt kívánta, hogy bárcsak lenne olyan hűtőm ami interneten keresztül lehívja az időjárás jelentést és ezt hangal fel is olvassa nekem miközben a tűzhely lefőzi a reggeli kávémat és megiszom?

Bocsi én nem.
Ezekre nem igény van hanem az embereket szédítik meg és csábítják el a rosszabnál rosszabb ötletekkel amik mégis jónak tűnnek mivel hatásosak az agymosós reklámok, videók, filmek amik bemutatják ezeket az újabbnál újabb kütyüket. Lásd Gadget Show.
5 évvel ezelőtt senki se tudta mi az az okostelefon.
Valakinek kipattant a fejéből meggyártották és hirtelen lett rá igény mert hú micsoda jó cucc ez. Szerintem a mai napig rossz. És azért rossz mert olyan emberek birtokolják ezeket a készülékeket akiknek az agyi kapacitása nem haladja meg az 1Ghz-et és a 2-4GB memóriát amit a mai okostelefonok 90%-a tudja. Gyakorlatilag a telefon okosabb mint maga a felhasználó. Valamint más nem megy csak a facebook amit szintén undorítónak tartok.
Az akinek valóban szüksége van rá mert a laptopot nagynak tartja a netbookot is netán (amit nehezen hiszek el hiszen nem valami nagy készülék) és ezért okostelefon kell neki, hogy netezzen emailezzen és intézze a céges ügyeit ha esetleg vállalkozó vagy főnök illetve vezető valahol azt megértem. De ezek az emberek a mai felhasználók közül körülbelül a 3-4% át teszi ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint
2012.05.03. 12:04
@KeithNavarro:

"SZVSZ a telefon legyen telefon, a navigáció legyen gps, a számítógép legyen internet és irodai használat, a játék legyen konzol, a film legyen TV illetve a TV legyen TV"

És miért? Mert ilyen alapon mondjuk egy üzletembernek lenne egy asztali számítógépe, egy notebookja, egy netbookja, egy PDA-ja, egy telefonja, és még egy külön GPS-e is, ha meg hobbiból játszik, akkor egy konzolja, ezen felül a filmekhez a TV mellett egy asztali DVD lejátszója, és külön hangrendszer a TV-hez és az asztali számítógéphez. Ja, és a telefonba amúgy is minek ébresztőóra, ha ott a vekker, sőt óra is felesleges, ott a karóra...

Remélem nem gondolod komolyan ezt a marhaságot. A fejlődés nem áll meg. Pont az a pazarló és felesleges, amiről te beszélsz. Tudod mennyibe kerül egy GPS vevő amit a telefonba tesznek, vagy a wifi vagy akármi amit bele integrálnak? Elárulom, a tervezése baromi sokba került, a sorozatgyártása meg fillérekbe.

Amúgy meg amelyik újítás, eszközök egyesítése működik, az megmarad, ami nem, az meg nem. Én nem hiszem, hogy az okostelefonoknak gyors hanyatlása lenne.

"5 évvel ezelőtt senki se tudta mi az az okostelefon."

Olyan, hogy Nokia 9000 kommunikátor, ismerős? Vagy T-Mobile MDA (ez egy HTC volt), Handspring Treo 180, stb., stb.? Attól hogy te csak akkor hallottál az okostelefonokról, hogy hype-olva lettek, még jó régóta léteztek, és azóta sokat fejlődtek. És nem azért nem kerültek az átlagember kezébe 10 évvel ezelőtt, mert nem érdekelt volna senkit, hanem mert akkor kerültek 200 ezerbe, amikor 150 Ft se volt 1 liter benzin...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nextman
2012.05.07. 13:15
En is rohadtul nem ertek egyet Keithhel.
Nekem nem kell kulon GPS, asztali pc, konzol, tv, netbook, etc.
Nem, minel kevesebb eszkoz kell, de az legyen multifunkcionalis. Es szerintem az emberek 75%-a igy van vele.
Igen, ha akarom, a metron allva is tudjam az emailemet nezni, vagy a hireket olvasni a mobilomon, mikozben zenet is hallgatok rajta.
Es ne kelljen ehhez kulon mp3 lejatszo meg notebook, mert minek?
Otthon pedig van egy db. laptopom, az a tv-m, konzolom, PC-m is egyben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!