iPon Hírek

Ismét megdőlt a SuperPi 1M világrekord

Dátum | 2008. 09. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A tegnapi nap folyamán ismét megdőlt a híres, SuperPi névre hallgató tesztprogram 1M módjának rekordja. Az új világrekord egy olasz csapat, egészen pontosan a Shark OC Team Italy nevéhez fűződik. A srácok a tesztben felhasznált rendszer elemeit rendkívül brutális tuningnak vetették alá, amely mint láthatjuk, meghozta gyümölcsét.

Az új világrekord. A kép nagyítható!
A rekord eredmény eléréséhez egy DFI DK P45-T2RS PLUS alaplapot használtak, amely némi módosításon esett át (Core Mod), a termékhez az Intel Core 2 Duo E8600-as processzorát társították. A processzort folyékony nitrogén segítségével -134 Celsius fokosra hűtötték, majd 1,97 V-os feszültséget beállítva egészen 656 MHz-ig emelték az FSB-t, így a processzor 10-es szorzó használata mellett 6562 MHz-es órajelen ketyegett, ami már önmagában is rendkívül szép eredmény. A 45 nm-es processzor és a különleges rendszer segítségével az új rekord 6.875 másodperc lett, ami félelmetesen jó idő. A teszt alatt a processzor feszültsége végig 1,95V-on maradt, azaz nem esett jelentős mértékben.

A tesztben használt konfiguráción egyébként egy módosított Windows XP SP3-as operációsrendszer futott. A srácok egyedül a processzor esetében alkalmaztak különleges hűtési megoldást, a DFI alaplap északi hídján a gyári hűtőborda foglalt helyet.

Hogy meddig tartja magát az új világrekord? A lelkes próbálkozókat elnézve, szinte egészen biztosan nem sokáig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.09.01. 16:46
Sztem ha szórzózár nélküli lenne,akkor sem bírnál lényegesen többet kihozni belőle,mert akkor az FSB-t nem bírod ennyire emelni.
ATI, valószínű a másik magot letiltották,mert a SuperPI úgyis csak egy magot használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.09.01. 17:34
oliba:
"ANUS meg hasonló nyomába sem ér."
Nanana....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!