iPon Hírek

Ismét piacra kerül a Galaxy Note 7

Dátum | 2017. 03. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung több alkalommal is nyilvánosan és hivatalosan tagadta, hogy a Galaxy Note 7 forgalmazása bármilyen formán is újra kezdődhet, most azonban a vállalat egy szűkszavú közleményben számolt be arról, hogy mégis ez történik majd. A menthetetlenül sérült eszközöket pedig más módokon fogják újrahasznosítani, és ez a szó a kulcs az egész művelethez. A Samsung az újrahasznosításba a környezettudatosság jegyében kezdett bele, de mondanunk sem kell, hogy ez remek kármentési lehetőség a számára. A gyártóóriás három pontba szedve mondta el, hogy milyen sors vár a visszahívásnak áldozatul esett Galaxy Note 7 okostelefonokra. Azok a készülékek, amelyek sértetlenek és az akkumulátor cseréje után biztonságosan üzembe állíthatóak, újra kereskedelmi forgalomba kerülhetnek. Amik sérültek valamilyen tekintetben, azok a „bontóba” mennek, és a komponenseket a lehetőségek szerint újra felhasználja a vállalat más eszközökben, például demonstrációs termékekben. A menthetetlenül roncsolódott Galaxy Note 7 mobilok pedig olyan vállalatokhoz kerülnek, akik a lehető legnagyobb környezettudatosság mellett képesek kinyerni és megsemmisíteni vagy tárolni – esetleg újra alkalmazni – a veszélyes anyagokat, drága fémeket.
A legérdekesebb opció ezek közül nyilván az a lehetőség, hogy újra forgalomba hozzá a csúcsmodellt, csak már az ilyen esetekben megszokott „refurbished” címkével ellátva. A refurbished eszközökre az a jellemző, hogy a gyártó vagy egy harmadik személy (jelen esetben az előbbiről van szó, ami értelemszerűen a jobbik eset) szinte a gyári állapotára állította vissza a használat jeleit mutató alkatrészek teljes vagy részleges cseréjével, és fontos, hogy normál garanciát is biztosít erre. Nagy valószínűséggel a Samsung mindent megtesz majd azért, hogy a visszahívott termékekből a lehető legtöbbet tudja ilyen módon visszaküldeni a boltokba, ugyanis ezzel tudná a legnagyobb profitra szert tenni, ráadásul ez kerül a legkevesebb energia- és pénzbefektetésbe is. Konkrét piacokat nem nevezett meg a Samsung egyelőre. Úgy tudjuk, hogy a dél-koeraiak folyamatosan konzultálnak, egyeztetnek olyan területekkel, ahol az újrahasznosított Galaxy Note 7 modellek bevetésre kerülhetnek. Ehhez azonban rengeteg vizsgálatra és beleegyezésre van szükség, ami eltarthat egy ideig, még akkor is, ha valószínűleg a színfalak mögött már korábban párbeszédet kezdeményezett a Samsung a potenciális partnerekkel. Vélhetően az egyik célország India lehet majd, Indiát ugyanis már korábban is szóba hozták a refurbished állapotú Galaxy Note 7 újra debütálásával kapcsolatban, csak akkor még mindent tagadott a Samsung.
Összesen 2,5-3 millió Galaxy Note 7-et hívott vissza a vállalat, és ebből legalább másfél millió, de inkább még több példány kerülhet majd vissza a polcokra. Innentől leginkább a szolgáltatókon és a helyi szabályozó szerveken fog múlni az, hogy hol lesz megvásárolható a refurbished Galaxy Note 7. Az újra forgalomba hozott termékek egyébként a pletykák szerint szerényebb akkumulátorkapacitással bírnak majd, és vélhetően jóval olcsóbbak lesznek, mint eredetileg az új példányok voltak. A Samsung a közleményében végül arra is kitért, hogy hajlandó tenni annak érdekében, hogy a jövőben még hatékonyabban lehessen feldolgozni környezetbarát módon az elektronikai hulladékokat. A tervek szerint az alakulat csatlakozni fog az Európai Unió környezetbarát feldolgozási metódusokat kutató és fejlesztő, valamint tesztelő csoportjához. Ez dicséretes lépés, ha valóban be is tartja az ígéretét a gyártó, és nem csak a további támadásoknak szeretne elébe menni a nyilatkozattal, hiszen mások mellett a Greenpeace is nekiment a dél-koreaiaknak az elmúlt időszakban. Egyébként érdekes módon a Samsung többszöri felszólítására is vannak még használatban gyenge minőségű akkumulátorral szerelt Galaxy Note 7 modellek, állítólag még az értékesített okostelefonok négy százaléka lehet felhasználói kezekben. Ezeknek azonban már tényleg meg vannak számlálva a napjai. A The Next Web jelentése alapján ugyanis a vállalat hamarosan egy olyan frissítést fog kiadni, ami minden hálózatra csatlakozó eszközre eljut majd, és ezeket kérdés nélkül tölthetetlenné teszi.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. PeEzZ
2017.03.28. 18:23
Ha minden rendben, és jóval olcsóbb, én szerintem vevő lennék rá, kell már egy új telefon az Express helyére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tibaimp PeEzZ
2017.03.28. 18:35
Amúgy igaz, csak nem biztos, hogy az eu-ba engedik forgalmazni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. PeEzZ tibai...
2017.03.28. 18:43
Hát, remélem engedik, és olcsó lesz. Akkor új néptelefon lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim PeEzZ
2017.03.28. 19:47
Másfél millió gyárilag javított telefonból nem lesz új néptelefon.

Vírusként terjedt az interneten, majd mindenki leidiótázott egy illetőt, mikor nyilvánosan kijelentette, hogy ő bizony megtartja az övét. Most elküldi javíttatni a sajátját, és neki már van tutira egy példánya.

Az nevet aki utoljára nevet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. SzAdamAndy PeEzZ
2017.03.28. 20:09
Samsungot ismerve nem lesz olcsó. Még így sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szefmester
2017.03.28. 20:18
Hátlapot kéne módosítaniuk, vastagabb -és megbízhatóbb- aksit tenni bele és mehetne simán a piacra.

Engem perverz módon nem zavar ha a telefon nem késpenge vastagságú hanem valami masszív forma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Derivel Asagr...
2017.03.28. 21:04
Csakhogy ha ez az illető beviszi a készülékét, akkor tuti nem látja viszont. Ugyanis ez nem garanciális ügyintézés, hanem visszahívás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Deriv...
2017.03.28. 21:23
Azért hívták vissza az összes készüléket, mert nem tudták hol a gond. Már tudják hol a gond, és elkezdik újra értékesíteni a javított készülékeket, így egyáltalán nem látom akadályát, hogy valaki beküldje egy olyan javításra a sajátját, amit a gyártó amúgy is meg fog csinálni sok másik készüléknél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ch00ler
2017.03.29. 00:21
Ezt a kamu szoveget...
Most, hogy szarabbul megy a samsungnak, egybol atallnak a kornyezetbarat modra. Most beigernek mindent.
Tettek volna ezt egy evvel ezelott...

Ez a tolthetetlenne tevo patch mar 3-4 honapja is elokerult egyszer hirkent valahol. Akkor is es most is csak a szajuk jar, aztan nem fog tortenni semmi sem. Mert az is penzbe kerulne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.03.29. 11:34
Meghogy szarul megy a samsungnak.Akkor ezek szerint nem lattad az ev vegi kimutatast.Meg igy is rekordot dontottek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pendra37
2017.03.29. 14:48
A repulo tarsasagok lassan tanulnak de nehezen felejtenek. Aki repulore akar ulni, az jobb, ha elfelejti ezt a telefont.
Megprobalhatja elmagyarazni a szemelyzetnek, hogy "ez mar az uj, a nem gyullados" a vege az lesz, hogy vagy elveszik tole es berakjak egy pancel kazettaba, vagy egyszeruen megmutatjak az utazas feltetelei kozott a Note 7 kitetelt aztan utana a gep kijaratat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SgScorpion
2017.03.29. 15:14
Ezt így 1 év után, mikor jön az új SoC (ha ügye USA-ról beszélünk, mert ott SD van)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!