iPon Hírek

Ismét rekordot döntött a Dota 2 világbajnokság díjazása

Dátum | 2016. 07. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Valve nagyon jól kitalálta, hogyan lehet az egekbe tornázni a The International néven futó éves Dota 2 világbajnokság díjazását: vonjuk be a közönséget. A Battle Pass (tavalyig Compendium) megvásárlásával nem csak, hogy virtuális jegyet vehetünk a nézőtér "első sorába", de számos in-game jutalom üti a markunkat, és részt vehetünk a Battle Pass extra "küldetéseiben". Ha pedig a közösség bőszen vásárolja a Battle Pass-t, és a díjazás elér egy bizonyos szintet, akkor ráadásul mindenki még további ajándékokban részesül. A rendszer már tavaly is azt eredményezte, hogy a The International összdíjazása nagyon gyorsan döntött rekordot, többszörösen felülmúlva minden korábbi eSport-eseményt. A kérdés már csak az volt, hogy a Valve idén meg tudja-e ismételni mindezt? Nos, a válasz egyértelmű és hangos igen! A tavalyi The International összesen 18 429 613 dollárral indult el - ezt az összeget 101 nap alatt dobták össze a rajongók, eddig árusította a Valve a Battle Pass-t. Az idei tornára még csak 70 napja lehet vásárolni Battle Pass-t, de az összeg már most meghaladta a tavalyit, és a cikk írásának pillanatában 18 477 010 dolláron áll. A Dota 2 Prize Pool Tracker grafikonján egyértelműen látszik, hogy az értékesítés első napjától kezdve nagyobb az érdeklődés az idei évben, mint ahogy tavaly is látványosan nagyobb volt, mint 2014-ben. A Dota 2 tehát láthatóan továbbra is prominens, egyre növekvő szereplője marad az eSportoknak, és évről-évre gyarapítani tudja azt a közönséget, aki hajlandó fizetni a virtuális jegyekért.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Vazul267
2016.07.27. 18:52
Mert egyre drágább az a szar amit meglehet venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. i2k010
2016.07.27. 21:10
Ez már beteges...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Turit
2016.07.27. 21:48
Szóval fizetnek a semmiért?
Jahogy kapnak in-game ajándékokat, ami a Valve-nek nem kerül semmibe?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HozeManuel
2016.07.28. 05:39
Mindig eltátom a számat hogy olyan marhaságokra mint mozifilm, DOTA díj az emberek milyen gyorsan dobnak össze horribilis összegeket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. F2Face
2016.07.28. 09:04
Beteges? Eltátjuk a szánkat? Fizetnek a semmiért?

Gondoljunk csak bele, mitől akkora biznisz a foci, autóversenyzés és egyéb sportok: Mert van közönség! Közönség, ami nem más, mint a "semmire" költő emberek tömege. Elmennek, fizetnek a jegyért, megnézik az aktuális meccset, amit az egyik tábor mindig jobban fog kritizálni, mint a másik és ha jó a buli, még jól meg is rugdossák egymást. Hosszú, hosszú évek óta. És bizony még a munkában megfáradt Bandi bácsi is azt kiáltja: "nyertüüünk!", pedig köze nincs az esemény kimeneteléhez, csak a rádiót hallgatta.
Úgyhogy csak fizessenek akiket érdekel, szokja meg a világ ezt a szórakozási formát is és törődjünk bele, hogy most sem a közönség, de nem is a játékos kaszál a legtöbbet az eseményen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hici
2016.07.29. 08:07
Vicces ez az első négy komment. (név szerint: Vazul267,i2k010,Turit,HozeManuel) Mintha semmit nem tudnának erről az új sportágról és magáról a dotáról. Ja várj, nem is tudtok. Ahogy F2Face is említette ez ugyanaz mint bármely másik sport. "semmire" költő emberek tömege tette azzá ami. Attól még hogy régimódiak vagytok nem kell leszólni az új generáció szórakozását és sportját
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!