iPon Hírek

Ismét terítéken a kétmagos Phenomok

Dátum | 2008. 10. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD kétmagos Phenom processzorai körül nagy a felfordulás, ugyanis gyakorlatilag havi szinten változnak az információk a processzorok érkezésével és specifikációival kapcsolatban. Egy ideje azt hallhatjuk, hogy az AMD majd csak a 45 nm-es csíkszélességre történő átállás után dobja piacra a kétmagos Phenomokat. Nem sokkal az információ bejelentése után az egyik kétmagos modell megjelent egy európai webáruház kínálatában, majd megjelentek a 2,2 GHz-es modellről szóló nem hivatalos tesztek is. Ennek ellenére az AMD-től még mindig nem hallani semmi információt a kétmagos Phenomokkal kapcsolatban.


Az Expreview munkatársai most megszerezték a legfrissebb információkat. A kínai weboldal szerint az AMD októberi útitervében két új kétmagos Phenom processzor tűnt fel. Az egységek Athlon X2 7550 és Athlon X2 7750-es típusjelzéssel rendelkeznek, a termékek sorrendben 2,5 GHz-es és 2,7 GHz-es órajelen üzemelnek. A processzorok 3 MB-nyi gyorsítótárral, azaz magonként 512 KB másodszintű és összesen 2 MB harmadszintű gyorsítótárból dolgoznak.

Az útiterv alapján az újdonságok érkezésére a következő év első negyedévében lehet majd számítani. Az új processzorok 65 nm-es csíkszélességgel készülnek, mindkét modell esetében 95W lesz a TDP értéke. Ez utóbbi kijelentés eléggé valószínűtlennek tűnik, de abból kiindulva, hogy a vállalatnak korábban is voltak érdekes lépései, egyáltalán nem lehetetlen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Fix3r
2008.10.16. 14:36
Lehet,hogy a celeronok selejtek de filérekért megkapod.
Ha az a plusz 2 mag meg teljes értékű lenne akkor x4-nek hívnák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.10.16. 15:13
Ez sem lesz szerintem drága,de az valószínű hogy X4 selejt volt először aztán X3 nem lehetett mert 2 mag volt rossz ezért csináltak 1 X2-t, és visszahozták az asztali processzorokhoz az Athlon nevet. Attól hogy 2 mag le van tiltva tényleg nem kell pocskondiázni, mert az a 2 tényleg teljes értékű(ahogy kryst is mondta). Az Intel pedig ugyanezt csinálta/csinálja, vmi gond volt a Pentiumnál,akkor mehetett Celeronnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.10.16. 15:57
Miért lenne érdekes lépés? :mellow: Hála az égnek, még 2009H1-ben nem lesz annyi hibás 45nm-esX4-es, hogy ki lehessen belőlük hozni a 2 magos szériát... Addig is ki kell adniuk kisebb procikat is... és nagyon bíztató, hogy lesz 2.9GHz-es X2-es is (számozás alapján)...

Most már csak az kéne, hogy legalább a 65W-os TDP osztályukba le tudják szorítani őket, mire kijönnek...Még az ő rendszerükben is soknak számít a 95W-os fogyasztás egy kétmagostól. Már csak annak tekintetében is, hogy van olyan X4-es prociuk, ami 65W alatt fogyaszt....

Pipa88: a 89W-os TDP osztályuk már megszűnt? :mellow:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!