iPon Hírek

Ismét új SSD meghajtókkal jelentkezik a Kingston

Dátum | 2010. 11. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Kingston a főként üzleti felhasználóknak szánt SSDNow V+100 sorozatú adattárolók után most újabb SSD meghajtókkal jelentkezik, amelyek ezúttal kifejezetten az átlagfelhasználókat veszik célba. Az újdonságok az SSDNow V100-as családban kapnak helyet, és szokás szerint kétféle kiszerelésben érkeznek: az egyes SSD meghajtókat megvásárolhatjuk külön, önmagukban is, de 10 dolláros felár ellenében asztali gépekhez szánt csomagban is kaphatóak (desktop upgrade bundle), amely 2,5”->3,5” beszerelő keretet, SATA adat- és tápkábeleket, valamint meghajtó klónozó szoftvert is tartalmaz. A termékekből noteszgépekhez szánt csomag is készül (notebook upgrade bundle), amelyből a 2,5”->3,5” beszerelő keret ugyan hiányzik, de kapunk helyette egy 2,5”-es külső merevlemez házat, amelybe a noteszgép leváltott merevlemezét pakolhatjuk bele és használhatjuk külső USB 2.0-s adattárolóként.


A friss SSD család tagjai 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerülnek forgalomba. A Kingston a termékeknél ugyanazt a JMicron 618-as SSD vezérlőt használta, mint amit az előző generációs SSDNow V sorozatú meghajtóknál is, ám a vezérlő azóta átesett egy firmware frissítésen, a meghajtókban alkalmazott MLC típusú NAND Flash chipek pedig ezúttal már 32 nm-es csíkszélességgel készültek, méghozzá a Toshiba műhelyében. A maximális olvasási sebessége mindegyik meghajtónak 250MB/s, de az írási sebesség már szokás szerint méretfüggő. A 64GB-os példány 145MB/s-ra képes, míg a 128 és 256GB-os meghajtók akár 230MB/s-os folyamatos írási sebesség elérésére is képesek.

Az újdonságok ajánlott végfelhasználói árait a következő felsorolás tartalmazza:
 


Az új SSD meghajtók természetesen ezúttal is 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek és SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszer alaplapjához. A termékek egymillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni és rendelkeznek TRIM támogatással is. A Kingston az SSDnow V100-as sorozatú újdonságokra három év garanciát vállal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. iteq47
2010.11.09. 22:38
250/145 sebesség már nem is olyan rossz főleg hogy "olcsó" cucc. báár, sajnos mire ideér nem 120dolcsi lesz az...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!