iPon Hírek

Ismételten frissült az iOS 7

Dátum | 2014. 01. 31.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple mérnökei továbbra is keményen dolgoznak az iOS operációs rendszeren, ennek pedig ékes bizonyítéka a napokban befutott frissítés. Az iOS 7 mostanra viszonylag kevés hibát rejt magában, de a jelek szerint van még mit kijavítani, hogy gondtalan legyen a készülékek használata. Az iOS 7.0.5 lényegében csak egyetlen komolyabb hibát vesz kezelésbe, ennek megfelelően pedig egyrészt nem minden készüléken fog feltűnni az aktuális frissítés, másrészt még csak nem is az összes régiót érinti a javítás. Az iPhone 5S és az iPhone 5C okostelefonok tulajdonosainak kell figyelnie a frissítés felbukkanására. Az érintette modellek az iPhone 5,4 és az iPhone 6,2 típusszámmal vannak megbélyegezve. Ezek a készülékek vannak kereskedelmi forgalomban Ázsiában és Európában is, nem véletlen tehát, hogy az Egyesült Államokat például egyáltalán nem érinti az iOS 7.0.5 érkezése.
A szóban forgó hiba egyébként kiemelten a kínai modelleket érinti az eddigi jelentések alapján. Az ottani szolgálatok esetében rengeteg panasszal lehet találkozni, miszerint hálózati hibákba futnak az említett iPhone-ok. Most pedig az is kiderült, hogy a hiba a felhasználók készülékében van – illetve remélhetőleg már csak volt –, és nem a szolgáltatókat kell okolni a kínos jelenség miatt. Ettől függetlenül a hazai tulajdonosok számára is elérhető az iOS 7.0.5, és a biztonság kedvéért a telepítés végrehajtása is ajánlott, bár felénk nem jellemzőek a hálózati problémák. Az iOS 7.0.5 az apróbb csiszolgatásokkal, és az egyetlen jelentősebb javítással együtt mindössze 35,4 MB-os méretű lesz. A telepítése OTA módon így úton-útfélen is nyugodtan elvégezhető lesz, nem igényel komolyabb előkészületeket a művelet. Az Apple mérnökei természetesen nem csak ezen dolgoznak, hanem a színfalak mögött már gőzerővel folyik az iOS 7.1 fejlesztése is. Az iOS 7 leváltója már minden bizonnyal komolyabb újításokat is be fog vezetni a hibajavítások mellett. A frissítés a fejlesztőpartnerek számára már elérhető, és jelen pillanatban a negyedik bétáját tapossa. Várhatóan márciusban készülhet el a végleges verziója.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Sidewinder
2014.01.31. 16:17
Remélem kijön 4S-re is és nem fog belassulni, mint a 4 az iOS 7-től...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2014.02.02. 05:59
Egy átlag szoftverfrissítéstől nem hiszem hogy sokat kell várni. Egykét minimális hibajavítás amit XY visszajelzett. Mittudomén Ukránoknál az egyik betűnél fordítva van az ékezet meg ilyesmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!