iPon Hírek

Itt a 30 FPS-os mirasol képernyő

Dátum | 2011. 01. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Bemutatta a második generációs mirasol kijelzőjét a Qualcomm, mely az előzetes ígéreteiknek megfelelően már valóban eléri a 30 FPS értéket, kerek 100%-os előrelépést produkálva így az elődjéhez képest. Ennek hála a videós- és animációs lehetőségei már valóban megfelelnek az alapvető elvárásoknak, és lehetővé is teszik az alapvető multimédiás felhasználást.


Ezzel együtt azonban a hathüvelykes képernyőnek még mindig van egy igen komoly hiányossága, nevezetesen a megjelenített színei; ezek ugyanis még mindig kifejezetten fakóak és fénytelenek, ami továbbra is elég komoly hátrányt jelent. Éppen ezért az elkövetkezendőkben erre fognak összpontosítani a fejlesztés során, hogy e téren is tökéletesíthessék a kijelzőt.


Természetesen az előnyei semmit sem csorbultak; továbbra is rendkívül keveset fogyaszt, tökéletesen látható napfényben is, könnyű, és a piacon jelenleg kapható e-olvasók túlnyomó többségét már most, jelen állapotában is könnyedén felülmúlja.


Arról egyelőre nem tudtak nyilatkozni a Qualcomm illetékesei, hogy hozzávetőlegesen mikorra várhatjuk egy végleges változat felbukkanását (tavaly még utaltak rá, hogy valamikor az idén; ezt most sem cáfolták, de nem is erősítették meg). Csak annyit állítottak biztosra, hogy terveznek tábla-méretű kijelzőket is - valamikor a (közel(?))jövőben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Szefmester
2011.01.11. 10:28
Azért egy hozzávetőleges üzemidőt is közölhettek volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gundam00
2011.01.11. 11:33
ez tényleg előre lépés !

a szinek más tészta , de ha abból indulunk ki hogy az E-ink technológia alpból fehér alapon fekete , akkor már ezek a fakó szinek is előre lépést jelentenek !
Ez egy folyamat !

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gebana
2011.01.11. 15:00
gyá, még tíz év és lehet kezdi majd váltani a papírt. nem falun.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CarKiller
2011.01.11. 21:24
gebana: Lehet akkor már ott!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!