iPon Hírek

Itt a 8,9-hüvelykes Eee PC

Dátum | 2008. 03. 04.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az ASUS bemutatta az Eee PC legújabb változatát, ami nagyobb kijelzőt és több memóriát tartalmaz.

A 9-hüvelykes változat, az Eee PC 900 a korábbi 512 MB-hoz képest 1 GB memóriát tartalmaz, tárolási kapacitása pedig az eddigi 8 GB helyett maximálisan 12 GB lehet. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az új változat legjobban várt újítása a nagyobb kijelző, így a korábbi 7-hüvelykes helyett már 8,9-hüvelykes kijelzőt raktak bele. Ennek maximális felbontása 1024x600 pixel, a korábbi 800x400 helyett.

A nagyobb kijelző miatt azonban nagy mértékben nem változott a laptop maga, csak kicsivel nagyobb és vastagabb lett. Az érintőpad is szintén nagyobb lett, de a billentyűzet teljesen megegyezik a korábbi modelljével.


Azonban a nagyobb kijelző miatt kisebb működési idővel is kell számolnunk, mindössze 2,5 - 3 órával. Még várnunk kell a hivatalos bejelentésre, amikoris végleg meg tudjuk a specifikációkat, mivel még hivatalosan nem került piacra a laptop, csak az Engadget szerkesztőinek sikerült szert tenniük egy példányra. Az elkövetkező napokban kiderül, hogy milyen processzor került a mini laptopba, a hagyományosnak mondható Mobil Celeron, vagy az Intel új, rendkívül kicsi (akár 1 W alatti)  fogyasztású Atom központi egysége.A vállalat állítása szerint a 12 gigás Eee PC 900 2008 közepén fog piacra kerülni 399 eurós (600 dolláros) árcédulával.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások