iPon Hírek

Itt a Firefox 4.0 hetedik béta kiadása

Dátum | 2010. 11. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Firefox 4.0-s kiadása folyamatosan fejlődik: a készítők a napokban adták ki a böngésző hetedik bétáját, amely az előző változatokhoz képest számos hibajavítást tartalmaz és immáron a JägerMonkey névre keresztelt JavaScript motor is helyet kapott benne.

A gyártó által kiadott dokumentum szerint a friss kiadás a JavaScript motoron kívül egyéb újításokat is tartalmaz. A szoftvermérnökök a WebGL technológiát alapértelmezetten engedélyezték, így a technológia Windows és Mac OS X rendszereken egyaránt elérhető, amennyiben az adott konfiguráció rendelkezik OpenGL támogatással ellátott videó vezérlővel. Ezzel együtt a Firefox hetedik bétája néhány rendereléssel kapcsolatos feladat esetében mostantól hardveres gyorsításra támaszkodik, ami a Windows XP esetében Direct3D 9, a Windows Vista és 7 esetében Direct3D 10, míg a Mac OS X konfigurációknál OpenGL alapokon nyugszik. A GPU alapú hardveres gyorsítás jóvoltából a böngészés zökkenőmentesebb és a processzor terhelése is csökken valamelyest.


Azok, akik esetleg a Firefox 3.6-os kiadásáról kívánnak áttérni a Firefox 4.0 béta 7-re, számos újítással találkozhatnak majd. A szoftver hardveres Direct2D gyorsítást kínál a Windows 7 felhasználók számára, rendelkezik plugin összeomlás-védelemmel, támogatja a HSTS biztonsági protokollt, a FirefoxSync technológiát, ezen kívül fejlettebb fülkezelést is kínál és a HTML5 támogatás sem hiányzik a repertoárjából, hogy csak néhány fontosabb dolgot említsünk. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy mivel béta szoftverről van szó, így kisebb-nagyobb hibajelenségekkel mindenképpen találkozhatunk tesztelés közben.

Hogy mikor érkezhet a Firefox 4.0 végleges változata? A szoftver idén már biztosan nem jelenik meg, viszont ha minden jól megy, akkor 2011 elején már találkozhatunk a kiadásra jelölt, majd a végleges kiadással is.

A legfrissebb bétát itt találjuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. afro
2010.11.11. 12:31
Hát nekem a 6os béta elvette a kedvemet, mert állandóan kifagyott, és nem jelenítette meg a dolgokat rendesen (hozzá kell tenni, hogy php, js, css, html programozással foglalkozok így ezek eléggé szembeötlő dolgok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ByrDer
2010.11.11. 15:30
Chrome-ra hajaz nagyon külsőre, de az még mindíg letisztultabb és valószínűleg sokszor könnyebb és kevésbé erőforrás igényes... kár, mert funkcionalitásban meg testreszabásban firefoxot szeretem jobban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. akrisz
2010.11.11. 17:14
Nem rossz de , van még rajta mit csiszolni. Miért van az , hogy a Google kereső oldal van beállítva kezdőoldalnak. Böngésző elindulása után 3-5 másodpercig gondolkodik amíg beadja a kezdő oldalt.
Tapasztalt valaki ilyesmi problémát? (Win 7 64 Bit)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fagy
2010.11.11. 18:57
#akrisz
Csak ilyesmmit, ezért használom a Chrome-ot, így gyorsabb lett minden, de az FF kezelőfelülete jobban tetszik. Várom a végleges 4-est, addig marad a Chrome.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vargasando...
2010.11.11. 20:34
Végre nem mosódik össze a video és a szöveg
Vagy csak nekem volt ilyen problémám?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szjohnny
2010.11.20. 12:43
Azt az összemosódást nekem is csinálta. De a 7-es bétán már rendben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!