iPon Hírek

Itt a Humble Indie Bundle 7

Dátum | 2012. 12. 20.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Véget ért a THQ fantasztikus pakkjának árusítása, amely sajnos nem tudta megmenteni a kiadót a csődtől, de reméljük az új tulajdonosok segítségével hamarosan talpra állnak. A Humble Bundle közben gyökereihez visszatérve ismét újabb nagyszerű indie játékokkal jelentkezik. A legújabb, szám szerint 7-es csomagban 6 nagyszerű játékot és ráadásként egy dokumentumfilmet is találunk, amely az indie játékokról készült.

A gyűjtemény első darabja a Binding of Isaac, amelyhez megkapjuk a Wrath of the Lamb DLC-t is. A fölülnézetes, nem éppen vidám témát feldolgozó horror akció-PRG Edmund McMillen (Super Meat Boy) elméjének sötét bugyraiból került elő.

A második játék a Snapshot című színes és kreatív oldalscrollozós fejtörő, amely a Retro Affect alkotása. Egy elveszet robotnak kell segítenünk, aki kamerája segítségével képeket tud készíteni a pálya egyes részeiről, és ezeket az elemeket le tudja rakni máshová. Pl. ha egy tűzlabda jön felénk, elég, ha lefotózzuk, aztán elforgathatjuk a képet, és a tűzlabdát felhasználhatjuk arra, hogy szétrobbantsa az előttünk lévő akadályokat.

A harmadik darab a Closure című sok díjat nyert alkotás, amelyben a világnak csak az a része létezik, amit látunk, a fényt irányításának segítségével így megszüntethetjük, vagy létezésre hívhatjuk a környezet elemeit. A játékban egy pókszerű démont alakítunk, aki három emberi szereplő történetét követi nyomon fantasztikus helyszíneken.

A negyedik darab a Shank 2, a Klei Entertainmenttől, amely a sokak által szeretett 2D-s oldalnézetes verekedős játék folytatása. A játék új harcrendszert kapott, de megőrizte az eredeti képregényszerű külsejét.

Az ötödik darab kissé kilóg a sorból, mivel nem játék, hanem dokumentumfilm, témája miatt viszont nagyon is a csomagba tartozik. Az Indie Game: The Movie a független játékokról és készítésükről szól. Végigkíséri Edmund McMillen és Tommy Refenes munkáját, ahogy a Super Meat Boy-on dolgoznak, Phil Fisht, ahogy a Fezt fejleszti, és Jonathan Blowt, ahogy a Braiden dolgozik. A film 720 és 1080p-s felbontásban tölthető le és többek között magyar felirat is tartozik hozzá.

Az utolsó két játékot akkor kapjuk meg, ha az átlagárnál többet fizetünk. Érdemes, mert olyan darabokról van szó, mint a nagysikerű Legend of Grimrock, amely az oldschool RPG-ket éleszti újjá, és a Dungeon Defender, ami egy RPG-tower defense keverék, amelyhez a létező összes DLC-t is megkapjuk (na meg milyen játékban láthatnánk még alsógatyás páncélos lovagot?).

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. HunGeo
2012.12.20. 14:35
És azt még hozzátenném, hogy külön steam kulcsot adnak kivételesen a játékokhoz, így amelyik már megvan, annak a kódját akár el is ajándékozhatjátok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ByrDer
2012.12.20. 14:43
Érdekesek, különösen a snapshot, meg a closure, bár én valamivel nagyobb dobásra számítottam így karácsonyra... annyi zseniális indie game jelent meg mostanában.

Grimrockot meg olcsóbban is meg lehet venni akcióban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mainframe
2012.12.20. 20:25
Mindenkinek javaslom a filmet megtekintésre akár a csomagtól függetlenül is, mert érdekesen, izgalmasan van megcsinálva. Igaz, a Fezt fejlesztő srác nekem elég antipatikussá vált a film alapján, de a többieket sikerült közel hozni, és közben van egy történeti áttekintés is az "indie játékiparról" (ami már önmagában képzavar), szóval akit kicsit is érdekel a téma, annak tuti be fog jönni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mainframe
2012.12.20. 20:35
Ja, és a Binding of Isaac is nagyon állat, tonnányi tartalommal, abszolút megunhatatlan, szóval valszeg már az önmagában megéri a csomag árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!