iPon Hírek

Itt a legfrissebb WD TV: megjött a WD TV Live!

Dátum | 2009. 10. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Western Digital asztali multimédia lejátszó családja WD TV néven vonult be a köztudatba, és a termékek alacsony áruk és ütőképes tulajdonságaik miatt hamar népszerűvé váltak. Kezdetben csak a hagyományos WD TV volt elérhető, ám augusztusban megérkezett a lejátszó karcsúsított változata is, amely szerényebb képességekkel és így kedvezőbb árral próbálja meghódítani a nagyközönséget.

Most egy újabb taggal bővül a kínálat: a mai naptól kezdve kapható a WD TV Live névre keresztelt változat is, amely az alap WD TV-hez képest már hálózati támogatást is kínál, sőt, egyes videó- és képmegosztó oldalak tartalmának böngészésére is használható. A 40 x 100 x 125,5 mm-es méretekkel rendelkező újdonság 303 grammot nyom a mérlegen. A termék HDMI 1.3-as, kompozit, valamint USB 2.0-s portokat tartalmaz, de ezeken kívül egy Ethernet csatlakozót is elhelyezett rajta a gyártó, így a szerkezet az otthoni hálózatra kapcsolt PC vagy Mac konfigurációról, illetve hálózati adattároló szerverről (NAS) is képes multimédia tartalmak lejátszására, így sokkal rugalmasabban használhatjuk filmnézésére, mindehhez pedig jár a már megszokott 1080p-s támogatás is.

WD TV Live - 1 WD TV Live - 2WD TV Live - 3


A WD TV Live a YouTube videók megtekintésére is tökéletesen alkalmas, sőt, segítségével a Flickr vagy a Pandora felhasználói fiókunkhoz is hozzáférhetünk. A gyártó közleménye szerint a kis újdonság Xvid, MKV, MPEG, MOV, WMV9, MP3, WAV, AAC, FLAC, OGG, JEPG és GIF fájlokkal tökéletesen elboldogul, így az internetes és hálózati képességekkel kiegészítve igen-igen vonzó választásnak tűnik. A termék merevlemezt még mindig nem tartalmaz, média fájlok lejátszásához pendrive, külső merevlemez vagy a LAN csatlakozós használatára van szükség.

A támogatott fájltípusok pontos listája

Az újdonság a mai naptól kezdve érhető el kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára 150 dollár magasságában helyezkedik el. A készülék már webshopunkban is feltűnt, ahol 30000 forint alatti áron lehet hozzájutni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. band1103
2009.10.13. 18:40
VISSZA A HIRHEZ

Na ez aaaaaaz ! Végre hálózattal is ! Ezt meg kell venni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. gylovag
2009.10.13. 18:53
Blokkolnám. Pofás szerkezet és így már van értelme. Elfogadható az ára is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. revolit
2009.10.13. 19:07
Őőő, ennek mi értelme egy átlag felhasználónak, akinek mondjuk nincs szervere, amiről filmeket nézzen? Rányomom az otthoni gépem, és a gépen lévő filmeket lejátsza? Ez elég röhejes... Mi lenne ha szimplán fognám a videókártya HDMI kimenetét és rákötném a TV-re, nem ugyanaz az eredmény? Sőt... Szal nem igazán értem ezt a dolgot. Ok, usb-ről is lehet játszani, de ebben megintcsak semmi újdonság nincs, legtöbb dvd lejátszó is tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. revolit
2009.10.13. 19:10
Mielőtt leüvölt valaki, kérdésnek szántam az alábbi hsz-em, nem fikázni szándékoztam a terméket, én nem vagyok teljesen otthon már ebben a HD TV mizériában, szóval én elhiszem, hogy valamiért ez nagyon jó termék, csak nem látom mi az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Horusz
2009.10.13. 19:16
már majdnem leüvöltöttelek. csak egy kicsit gondolkoznod kéne.

"Őőő, ennek mi értelme egy átlag felhasználónak, akinek mondjuk nincs szervere, amiről filmeket nézzen?"

semmi. neked nem való, semmi röhejes nincs benne. egy átlagfelhasználónak pl. egy 3D Studio sem való.

de ha egy kicsit figyelmesebben olvasnál, akkor láthatnád, hogy USB portja is van, ahová csatlakoztatni lehet egy külső vinyót és lám...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. danikollar
2009.10.13. 19:47
Na eddig az első változat gyengeségei miatt gondolkoztam Popcorn A110 vásárlásán, de mivel ez igen kedvező árú, ezért azt hiszem ezt fogom megvenni.
revolitnak:
Nekem az egyik szobában van a számítógép, viszont a házimozi meg az nagy LCD TV másik helyiségben, de ezzel nem kell az egyébként igen nehéz gépet (nem egy irodai gép) cipelnem, hanem rákötöm a TV-re meg a házimozira, és már mehet is a FullHD film 5.1-ben pendrive-ról, külső vinyóról, vagy mivel a két szoba között van be húzva vezeték, mehet LAN-ról is nyílegyenesen a gépem vinyójáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gylovag
2009.10.13. 20:08
Na igen, az átlag DVD lejátszók mindenféle korlátok nyűgében élnek. Pl az én Panasonic DVD íróm nem hajlandó lejátszani a 2GB-nál nagyobb DivX/XviD filmeket. Ez lejátsza a H.264 fájlokat is és még sok mást is.
Azért NAS nem mindenkinek van otthon, de ha van egy nagyobb pendrive otthon, vagy mobil HDD akkor sokkal egyszerűbbé válik a filmek nézése, hiszen több formátumot lejátszik, mint a DVD lejátszók.
Tény, hogy nem mindenkinek van LCD/plazma TV-je, de egy nagyobb hagyományos TV is jobb, mint egy kis monitor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. danikollar
2009.10.13. 20:13
gylovag, az AVI konténer hibája, hogy 2GB-ig tökéletes, ha ennél nagyobb, akkor pl. nálam az Xbox360 szagattottan játszotta le és gyengébb volt a minősége is, a DVD-s házimozi meg le se játszotta egyáltalán. De ha pont 2048MB-os vagy annál kisebb darabokra vágtam szét, akkor már az Xbox360 és a házimozi is tökéletesen vitte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gylovag
2009.10.13. 20:23
Ezért is mondom, hogy sokkal jobb ez a szerkezet, mert több formátumot is megeszik és nem kell variálni a méretekkel avagy formátumokkal.

Na és az íróm még nem is játszana HD formátumot, bár nem is várom el tőle hiszen 3 éve még nem volt ez annyira elterjedve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. karcsika
2009.10.13. 21:26
Melyik az az "ilyen" (lásd cikk) szerkentyü amelyikben van hdd is???
Versenytársa?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Nagyember
2009.10.13. 21:52
Egyszerű, windowsos fájlmegosztásban lévő könyvtárakat is el tud érni a cucc? Olyanra gondolok, mint mikor van két XP-s gép azonos munkacsoportban, és úgy elérik egymás megosztott könyvtárait.

Vagy ez valami más megoldást igényel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Hurrikán
2009.10.16. 00:24
Sziasztok!
Miért került le a WD TV Live az árlistáról? Elfogyott?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.10.16. 00:24
Igen jelenleg nincs Iponon sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Hurrikán
2009.10.16. 00:26
Köszi. Havert érdekelte volna na nem baj majd lesz még nektek biztos. Az enyém már úton van:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.10.16. 00:26
Nem tudjuk előre megmondani, nézzen be néha hátha újra felkerül a kínálatba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!