iPon Hírek

Itt a Norton 360 új verziója

Dátum | 2010. 03. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Manapság, amikor az internetes adathalászat egyre nagyobb méreteket ölt, egy vírusirtó nélküli számítógép mindössze négy perc leforgása alatt megfertőződhet, miután csatlakoztunk a világhálóhoz. A számítógépet használók személyes információi és fájljai szintén veszélynek vannak kitéve. Mi több, háromból egy netező felnőtt veszít el visszaállíthatatlan információkat gépéről - állítják a Norton szakértői.

A Symantec elérhetővé tette új fejlesztését, a Norton 360 legújabb változatát, amely a legfrissebb biztonsági megoldások mellett távoli adatelérést biztosít az iPad-, iPhone- vagy Android-használóknak. A Norton 360 4.

0 verziója továbbá százszázalékos biztonságot nyújt a webes támadások ellen, beleértve a közösségi oldalakon előforduló veszélyeket is.

Mivel becslések szerint 2013-ra a világszerte eladott mobiltelefonok számának közel felét az okos telefonok értékesítése adja majd, a Norton kifejlesztette alkalmazását az iPad, iPhone, valamint Android készülékekre is. Miután a felhasználó letöltötte az általa kedvelt alkalmazást, a Norton 360 vagy a Norton Online Backup segítségével az interneten elmentett adatait, képeit, zenéit, videóit közvetlenül a mobilkészülékéről érheti majd el. A Norton ezáltal több mint 11 millió felhasználónak biztosítja a közvetlen hozzáférést internetes adataikhoz bárhol, bármikor. A Norton 360 használói, akik interneten tárolják adataikat, ezentúl bármilyen személyes adataikhoz hozzáférhetnek a webböngészőn keresztül, de akár e-mailen küldhetnek egy elérési linket barátaiknak, családtagjaiknak.

"A felhasználók ma azt várják el, hogy közvetlenül hozzáférjenek adataikhoz, és megoszthassák fájljaikat, fényképeiket és zenéiket, amit az új mobilalkalmazásunk lehetővé tesz" - mondta Con Mallon, a Symantec fogyasztói termékekért felelős európai vezetője. A felhasználók ma már egyre több időt töltenek különböző társasági oldalakon, amelyek viszont az adathalászok elsődleges célpontjaivá váltak. A Norton 360 technológiája bizonyítottan hatékony a webes fenyegetések és támadások kivédésében - tette hozzá Mallon.

A felhasználók által egyik leginkább hasznosnak tartott alkalmazás, a PC Tuneup is új funkciókkal bővült a Norton 360-ban. A szoftver része a Smart Start-up Manager, amely a rendszerindítást lelassító, szükségtelen programok indítását kiiktatja vagy késlelteti. A Norton Community segítségével a felhasználók értékes adatokat nyerhetnek arra vonatkozóan, hogy mely alkalmazások a leginkább elterjedtek, valamint hogy érdemes-e ismeretlen programot telepíteni a számítógépre. A Passmark teszteredményei alapján a Smart Start-up Manager segítségével a bootolási idő Windows 7 operációs rendszerek esetén akár 41 százalékkal is javulhat. Egy átlagos felhasználó, aki mindennap egyszer kapcsolja be számítógépét, egy év alatt akár három órát is spórolhat ezáltal.

A termék legfeljebb három pc-re telepíthető. A Norton 360 alapváltozata két gigabájt védett internetes tárhelyet tartalmaz, amelyhez további tárhely vásárolható. A Norton 4.

0 verziója támogatja a Microsoft Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszereket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Vendég-Ven...
2010.03.26. 00:55
"százszázalékos biztonságot nyújt a webes támadások ellen, beleértve a közösségi oldalakon előforduló veszélyeket is."

Szerintem nem létezik 100%-os biztonság. Ha a Symantec ilyet ígér, akkor hazudik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smith166
2010.03.26. 09:41
Ilyen a bulvárszakma

Nyissunk ki egy chip vagy egy computerpanoráma magazint, címlapon hemzseg a hogyan gyorsítsuk fel a PC-t, takarítsuk a PC-t, szuper 100% biztonság az x.y. programmal. Minden számban, minden címlapon ezek vannak. Ezt lehet eladni, erre buknak a népek.

Amúgy ha a user nem kattintgat ész nélkül összevissza minden felbukkanó szarra akkor el lehet kerülni a vírusfertőzéseket. Meg ugye mivel mindenki warezol összevissza, abban aztán jönnek a férgek, de utána nem is kell nagyra tátott szájjal csodálkozni, hanem bizony bele kell törődni hogy ez ezzel jár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!