iPon Hírek

Itt a piac leggyorsabb kétlemezes külső dokkolója

Dátum | 2014. 06. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A HighPoint egy több szempontból is különleges kétlemezes külső HDD/SSD dokkolót mutatott be, amely a RocketStor 5422A típusjelzést viseli. A friss termék egyszerre két darab 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes adattárolót fogad – ezek lehetnek merevlemezek, illetve akár SSD meghajtók is, sőt, a különböző típusú és méretű adattárolókat akár kombinálhatjuk is.
Az újdonság mégsem ezért különleges, hanem azért, mert a két adattároló számára két USB 3.0-s portot kínál, így megfelelő adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre. Hab a tortán, hogy adattároló kapacitás tekintetében nincs megkötés: akár 6 TB-os SATA 6 Gbps-os HDD kezelésére is képes a rendszer.
A noteszgépekhez, valamint asztali számítógépekhez készített kétlemezes külső dokkoló az USB 3.0-s portok esetében nem a lassabb BOT (Bulk Only Transport), hanem a több adatátvitel egyidejű kezelésére is képes UASP protokollt használja, ami nem csak az adatátviteli sebesség növekedését eredményezi, de ezzel együtt a rendszer processzorának adatátvitellel kapcsolatos terhelését is csökkenti. A két USB 3.0-s portot két külön vezérlő szolgálja ki.
A RocketStor 5422A persze nem csak Windows, hanem Mac OS X operációs rendszerekkel is kompatibilis, sőt, még az energiamenedzsmentet is támogatja: ahogy az operációs rendszer üresjáratba, alvó módba, illetve hibernációs módba kapcsol, a dokkoló a benne helyet foglaló adattárolókat is alacsony fogyasztású módba küldi, így spórol az energiával. A RocketStor 5422A már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 59,99 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. XuChi
2014.06.30. 12:17
Rettenetesen ronda szegény Olyan bazári 3 pálcikás bóvli kinézete van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!