iPon Hírek

Itt a tavasz, kizöldül az MSI is

Dátum | 2008. 02. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Számos "zöld", tiszta, takarékos, vagy egyéb módon és szempontból környezetbarát újdonsággal jelentkezik az MSI; miután felzárkóztak a globális környezettudatossági mozgalomhoz (Environmental Consciousness), igen erősen ráálltak a "zöld" technológiákra.

Talán a legérdekesebb ilyen jellegű újdonságuk az úgynevezett anion-laptop, amit a CeBIT alkalmával mutatnak be majd, az idei témájukként választott "ECOlution" (környezetbarát fejlődés) címszava alatt. Az új gép legfőbb különlegessége - nevéhez híven - az, hogy anionokat bocsát a levegőbe, megtisztítva és felfrissítve azt még zárt helyiségekben is. A cég elmondása szerint ez különösen fontos előrelépés egy olyan korban, amikor a laptopok ugyan ott vannak mindenütt, viszont ugyanakkor a szellőztetés messze nem mindig elégséges, és a hosszas gépelés különböző káros hatásokkal fenyeget. Ezeket a problémákat természetesen önmagában az anion-laptop sem oldhatja meg, de legalább részlegesen mérsékelheti őket - ugyanis az anionokat a levegő vitaminjaként is felfoghatjuk; javítják a kondíciót, az idegrendszer állapotát, a vérkeringést, valamint a pihenést is hatékonyabbá teszik.

További nagy és "zöld" dobásuk a GX600-08-as laptop lesz, annak is egész pontosan a Turbo Battery Technology névvel fémjelzett különleges képessége, amely a cég állítása szerint a hagyományos noteszgépekhez képest 20%-al megnöveli a gép üzemidejét. Teszi ezt mégpedig úgy, hogy Turbo Battery üzemmódban a gép automatikusan az éppen aktuális igénybevétel szintjéhez igazítja a rendszerfolyamatok aktivitását, igyekezve a lehető legtöbb áramot megtakarítani minden körülmények között.

Végül érdemes még megemlíteni az elegáns, helytakarékos és könnyen mozgatható Low Cost PC-jeiket is, amelyek egyrészt szintén az energiatakarékosságra összpontosítanak a maguk Penrynes 1,6GHz / 2,5W teljesítmény-fogyasztás arányukkal, másrészt pedig a nyugodt és csendes munkakörnyezet megteremtésére a stabil és zajmentes működésükkel. Egyébként DDR2-es, legfeljebb 2GB-ig bővíthető memóriával érkeznek, teljes DirectX 9-támogatással és elvileg teljes "Vista-képességgel" is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2008.02.28. 15:26
(Vendég_jeti_* @ 2008 Feb 28, 14:13) [snapback]19539[/snapback]
Bocsánat, hogy zavarok, de nem 25W véletlenül?


Sajnos nem derült ki, hogy egymagos Sheltonról van e szó, mert az tényleg nem eszik tötbbet néhány W-nél, bár a olyan alacsony számmal is csak a legkisebb 1GHz-sek rendelkeznek. Lehet MSI szeret túlozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto
2015.05.07. 00:03
Őő... ez az oldal hogy került az oculus riftes cikk helyére?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.05.07. 08:22
erre en is kivancsi lennek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2015.05.07. 08:33
Hol az Oculus-os hír? Bammeg... Epic fail.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FaL
2015.05.07. 10:40
fórumon keresztül lehet elérni a kommenteket.

http://ipon.hu/forum/hozzaszolasok/46888/2016_elejen_jelenik_meg_az_oculus_rift_igy_fog_kinezni

Jó trollkodást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!