iPon Hírek

Itt a Tiki, a gránittömbön álló, folyadékhűtésű apró PC

Dátum | 2012. 06. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG


A 10,6 centiméter széles és 33,02 centiméter magas kuckóban – amely egyébként a Tiki nevet viseli – akár az Nvidia leggyorsabb, GeForce 600-as sorozatú videokártyái, az Intel harmadik generációs, négy processzormagot kínáló Ivy Bridge processzorai és 16 GB-nyi DDR3-1866 MHz-es rendszermemória is helyet kaphat – mindezek Z77-es lapkakészlettel ellátott, ASUS P8Z77-I Deluxe típusú apró alaplapban lapulnak. Az Xbox játékkonzol méretű ház 4 TB-nyi adattároló kapacitást kínál, ami két SSD-ből és egy merevlemezből áll, a hardverkomponensek hűtéséről pedig folyadék alapú hűtőrendszer gondoskodik. A rendszer még tálca nélküli optikai meghajtót is tartalmaz, ami DVD író éppúgy lehet, mint Blu-ray meghajtó. A pici PC komponenseinek tápellátásáról egy 450 wattos teljesítményű tápegység gondoskodik.


Processzorból Core i5-3450, Core i5-3570K és Core i7-3770K modellek közül válogathatunk, a videokártyák között pedig GeForce GTX 560 Ti, GeForce GTX 670, illetve GeForce GTX 680 áll rendelkezésre.


Az apró mikro torony az első olyan PC, amely természetes követ alkalmaz, méghozzá 2,7 kilogrammnyi tömegben. A ház egy polírozott gránittömb-állványon áll, amely nem csak felsőkategóriás, exkluzív megjelenést kölcsönöz a terméknek, de a ház stabilitására is kedvező hatást gyakorol. A ház egyébként acélból készült és homokszórt alumínium előlappal rendelkezik. A csendesen működő rendszer esetében akár még tuningra is lehetőség nyílik - erről igény esetén akár a Falcon Northwest munkatársai is gondoskodhatnak.


Az új kuckó mától elérhető. A Tiki konfigurációk egyedileg összeválogatott hardverkomponenseket tartalmaznak – a felhasználók maguk válogathatják ki, mi kerüljön az apró házba, persze tény, hogy vannak fix összetevők, ilyen például a tápegység, az alaplap és a ház is.

A termék szállítása július elején kezdődik meg, az alapár pedig 1900 dollárról indul. Ha nagyon belejövünk az extrák válogatásába, akkor akár olyan egyedi festésű mini erőgépet is építhetünk, ami már közel 5000 dollárba kerül. A konfigurációhoz természetesen Windows 7-es operációs rendszert is választhatunk, a garanciaidő pedig három év.


Aki saját maga szeretné szemügyre venni, hogy milyen opciókat kínál a Tiki esetében a Falcon Northwest, kattintson ide.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. DogTheDog
2012.06.27. 15:21
A folyadekhutes jo otlet a kis merethez foleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. YellowFlas...
2012.06.27. 16:23
Levegő hűtés szerintem nem is lenne lehetséges, annyira nincs semmi hely a házban, szóval csak a folyadékos megoldás jöhet szóba. Nitrogénre meg nem futja még mindenkinek, pedig szarrá lehetne húzni.

"A ház egy polírozott gránittömb-állványon áll, amely nem csak felsőkategóriás, exkluzív megjelenést kölcsönöz a terméknek, de a ház stabilitására is kedvező hatást gyakorol."
Nem értem minek kellett alá gránit tömb...
- stabilitás: oké, ezt még értem is valahogy, bár biztos meglehetett volna oldani mással is.
- felsőkategóriás: hát nem hiszem, hogy egy, a ház alatt lévő kőtöl felsőkategóriás lenne... ennyi erővel a régi P3-as gépem alá is belökök egy féltéglát, és eladom sokszázezerért, mert van vmi a ház alatt, és az már felsőkategória!
- exkluzív: szerintem eléggé tré megjelenése van a ház+kőnek együtt. Maga a ház tényleg szép, de így kővel, eléggé formabontó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hunmyke
2012.06.27. 17:20
YellowFlash, hát ha a cpu blokk + radiátor + 12cm-es ventilátor elfért egymás felett, akkor majdnem biztos hogy beférne oda léghűtés is. Na meg ekkora radiátorral nem biztos, hogy jobb hűtési teljesítményt érünk el. 2-3x nagyobbal már lenne értelme, elvégre jelentősen növelné a hőleadó felületet.
Megjegyzem, nem vagyok nagy szakértője a témának...

Azzal viszont egyetértek, hogy fura megjelenése van ezzel a gránittömbbel. Stabilabb lesz az biztos, de ha kicsit megerőlteti magát valaki, akkor kitalál jobb megoldást. Pl.: A Chieftec házaknál oldalra kihúzható lábakkal sokkal pofásabb szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2012.06.27. 17:36
Vagy csinalhattak volna az aljara egy atlatszo kontenert kristalybol,amit feltolthetnenek higannyal.
Ennyiert mar egy teljesen gondozasmentes mini PC-t is osszedobhatnanak akar aminek szigetelten lezarnak a hazat es feltoltenek mondjuk olajjal.
A granit inkabb giccses mintsem exkluziv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6...
2012.06.27. 18:21
Nekem nagyon tetszik az egész koncepció, de ennyit nem ér az ötlet. 450k huf lenne egy kb 200-250k közé eső konfiguráció. valamennyi felár még rendben is lenne, de ezt így túlzásnak érzem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. madcaptain
2012.06.27. 20:13
tetszik az ötlet, de az ár horror
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zdienes
2012.06.28. 07:58
mi az hogy stabil?egy sima szgépház nem az vagy vki abból űz sportot hogy a saját szgépét borogatja??akkor már inkább legyen álló gránit a kedves tulaj pedig belegravíroztathatja a nevét,természetesen extra költségen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Toorop
2012.06.28. 11:19
Most nem azért, de ha egy exkluziv házat akarok akkor összedobok egyet márvány+gránit felhasználásával Mivelhogy ebben dolgozok DDDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!