iPon Hírek

Itt a végleges Steam Controller, novemberben jönnek a gépek

Dátum | 2015. 06. 05.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Valve végre hivatalosan is lerántotta a leplet a sokszor áttervezett Steam Controllerről. A végleges irányító átgondoltnak is kifinomultnak tűnik, mellyel a cég adott esetben ki szeretné váltani az egeret és a billentyűzetet, hogy ezzel teljes értékű irányítást lehessen megvalósítani a nappaliban. A végleges kontrolleren a korábban napvilágot látott adatoknak megfelelően helyet kapott két nagy tapipad-szerű rész, amiből a baloldaliba egy D-padot is integráltak.
A Valve azonban fontosnak tartotta a klasszikus analóg kar beépítését is, ami a játékok jelentős részénél nagyon jól fog jönni. Az előlapon ezen kívül az Xbox 360-ról átvett ABXY-gombokat találjuk, valamint a Start, a Select és a Guide gombok helyi megfelelőit. Hátulról megtaláljuk az irányítón a szokásos két vállgombot és két ravaszt, de ezen kívül a markolat belsejébe is került még két megnyomható felület.
A Valve ezen kívül azt is elárulta, hogy a több hullámban és több gyártótól érkező, már a SteamOS-t futtató Steam Machine-ok először november 10-én kerülnek a boltokba. Ekkor jelenik meg a Steam Controller is, és a belső hálózaton játékstreamelésre használható Steam Link. Ezeket azonban elő is lehet rendelni, és ha így teszünk, akkor már október 16-án hozzájuthatunk a cuccokhoz. A Steam Machine-ok ára természetesen gyártótól és konfigurációtól függően változik, azonban mind a Steam Controller, mind pedig a Steam Link 54 euróba kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Meteorhead
2015.06.05. 13:12
Azt meg tudná valaki mondani, hogy milyen csatlakozásai vannak a Steam Controllernek? Úgy vadászom már egy rendes Bluetooth-os controllerre, és ez lehetne az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Meteo...
2015.06.05. 13:38
Adnak hozzá USB vevőt a vezetéknélküli csatlakozáshoz, azt nem akarják elárulni, hogy ez milyen technológia, tavaly ilyenkor még bluetoothról volt szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Meteorhead
2015.06.05. 14:05
A Razer Orochi egere teljesen standard BT-re épül, és nagyon jó késleltetési mutatói vannak. Én simán tolok vele akármilyen FPS-t és alázok (már amiben nem vagyok nagyon béna). A sima bolti BT egereknek tényleg elég nagy késleltetése van, de a Razer megmutatta, hogy lehet ezt jól is csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nemlehet Meteo...
2015.06.05. 14:49
És ennek mi köze a fenti controllerhez? Már ne haragudj.

Amúgy én az X360 gamepadot használom PC-hez, számomra az a legkényelmesebb. 1500 Ft-ért vettem hozzá recievert asztali gépnél bőven elfér. Amúgy a PS4/PS3 joy az sima BT-t használ, azt nyugodtan meg lehet venni PC-hez játszani. Amúgy a Xiaominak is van gamepadja ami szintén BT-s és nagyon jó, ráadásul kb 25-30 dolcsi ami nem is drága. Szerintem én majd olyat veszek következőnek, mert ez a X360 gamepad elég viseltes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Meteorhead
2015.06.05. 16:20
Amikor arról diskurálunk, hogy nem tudni melyik vezetéknélküli technológia lehet ebben a controllerben, és én meg merem jegyezni, hogy az egyik legfapadosabb technológia is képes hardcore gamer igényeket kielégíteni (holott nem ez a közhiedelem), akkor tényleg annyira nehéz felfedezni a hozzászólás relevanciáját?

Amúgy most nézem, hogy a Razer Servalhoz végre kiírták, hogy PC kompatibilis. Csak hát ez is Razer árfekvésben van.

Az XBox 360 kontrollere jó lenne (mert van XBox a családban), de ahhoz külön vevő egység kell, ami egyfelől lefoglal egyet az amúgy is szűkmarkúan mért USB csatikból, másfelől elvből idegenkedem tőle, amikor már eleve 2 drótnélküli vevő van a gépben (WiFi, BT), akkor meg minek egy harmadikat is venni hozzá?? Ráadásul az n-es WiFi frekvenciáján üzemel, tehát csak protokoll kérdése volna a beépített WiFi vevőt használni erre a célra.

A Xiaomi gamepadját megnézem mit tud.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabesz7630 Meteo...
2015.06.05. 19:24
Feleslegesen parazol.
Nekem egy logitec k340 bill. es egy m185 eger mellett van a box kontroller es semmi gondom nincs vele. Nem akadnak ossze.
Amugy se tudod oket tok full egyszerre hasznalni hacsak nem vagy polip.
A sima bluetooth szerintem katasztrofa.
Ugye a sajat vevo egyseges cucc es a szabvany bluetoothos nem ua. A bluetooth egy fos...

Ez hanyadik vegles gozvezerlo amugy?
2., 3. ?

#4
Megveszed a ps3-4 kontrollert, meg vehetsz hozza vevot 5000-ert (ami olcsobb az tragya).
Es egy huszasnal vagy kb.
Akkor inkabb 12 korul egy box kontroller amiben van vevo is es az egesz cucc egy kb. 2 meteres kabelen log, amit oda raksz ahova akarsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dRGizmo
2015.06.07. 20:28
hat engem pl a vezetek neluliseg sosem erdekelt de kivancsi lennek h a dpadja mennyire hasznalhato ennek a controllernek es h mennyire testreszabhato az analog kar...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!