iPon Hírek

Itt a vérfrissítésen átesett Meizu PRO 6s

Dátum | 2016. 11. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Meizu áprilisban jelentette be a PRO 6 okostelefonját, most pedig ennek a némileg frissített kiadásáról számolhatunk be, a PRO 6s-ről. A készülék külsőleg nem sokat változott, de a képességeiben jobban követi az aktuális trendet, az újdonság a felső-középkategóriát veszi célba elfogadható árazás mellett.
A Meizu szakemberei egy 5,2 hüvelykes megjelenítővel szerelték fel a PRO 6s-t, ami nemcsak az érintéseket, hanem azok erősségét is tudja érzékelni, erre az eljárásra 3D Press néven hivatkozik a vállalat. Az okostelefon panelje Super AMOLED technológiát alkalmaz és Full HD felbontással dolgozik. 2.5D kialakítású Gorilla Glass 3 üveg terül el előtte, ami remélhetőleg megfelelő védelemmel szolgál majd. Állítólag a teljes NTSC színteret meg tudja jeleníteni a kijelző, a fényereje eléri a 450 nitet, a kontrasztaránya pedig 10000:1-hez. A mobil előlapi kamerája 5 megapixeles és F/2.0-s apertúrájú optika került elé. A főkamera alapját a 12 megapixeles fényképek megörökítésére alkalmas Sony IMX386 szenzor adja, ami 1/2.9 hüvelykes méretű, így az egyes képpontok 1,25 mikronosak a felületén. A PDAF támogatásnak hála a készülék a másodperc tört része alatt képes lesz beállítani a kívánt tárgyra, témára a fókuszt, és ha ez nem lenne elég, van itt még infralézeres mechanizmus is. A képalkotó meg lett toldva egy négytengelyes optikai képstabilizátorral és van mellette egy speciális LED-es villanó, ezt összesen 10 dióda alkotja, melyek meleg és hideg színhőmérsékletűek. A hattagú lencserendszer F/2.0-s rekeszértékkel áll csatasorba, és arról is érdemes említést tenni, hogy a videózás során 4K támogatást nyújt a PRO 6s.
A teljesítményért a MediaTek jelenleg elérhető legerősebb központi chipje felel, a Helio X25. Ebben három klaszter található, a leggyengébb csoport 1,4 GHz-en üzemelő Cortex-A53 magokból áll, felettük helyezkednek el a „ranglétrán” a 2 GHz-re járatott Cortex-A53 egységek, a csúcson pedig kettő 2,5 GHz-es Cortex-A72 feldolgozó tanyázik. A grafikus feladatokért a tíz mag mellett egy Mali-T880 MP4 integrált GPU lesz a felelős. A rendszernek 4 GB-nyi LPDDR3 memóriával kell gazdálkodnia, ami jóformán mindenre elegendő napjainkban. A tárhely eMMC 5.1 NAND Flash modulokból épül fel, és 64 GB-os kapacitással szolgál a jövendőbeli tulajdonosoknak. Sajnos a háttértár bővítésére nincsen mód, ami valószínűleg sokaknak okoz majd keserű szájízt. A 4G LTE hálózati modem hatos kategóriába sorolható, ennek megfelelően 300 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebességet tud majd produkálni megfelelő infrastruktúra mellett, és nincs híján a VoLTE támogatásnak sem. Ezen felül van itt még NFC chip, Bluetooth 4.1 Low-Energy modul, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi, ami kétsávos, és persze az A-GPS vevő sem hiányzik a fedélzetről. Kettő hálózati kártya befogadására alkalmas a masina, ez még több érdeklődő számára teheti vonzó alternatívává.
A PRO 6s egész burkolata egyetlen alumíniumtömbből van kialakítva, az ilyenkor elmaradhatatlan „antennacsíkok” pedig olyan színűek, mint a ház többi része, így nem túl feltűnőek. A készüléket meg lehet majd venni fekete, ezüst, arany és rózsaarany színben is. A mobilon az Android 6.0 operációs rendszer lesz jelen, amire a Flyme OS 5.5 grafikus felhasználói felület lett ráhúzva. A hangzásvilága nagyon jónak ígérkezik az eszköznek, ugyanis a Cirrus Logic CS43L36 DAC dolgozik benne és a 192 kHz mellett 32-bit támogatást nyújt. Az ujjlenyomat-olvasó is elmaradhatatlan része a szerkezetnek, ez az előlapon található nyomógombba került beépítésre és az mTouch 2.1 technológiát használja, így 0,2 mp alatt fel tudja ismerni az illetékeseket. Ezúttal a C-típusú USB csatlakozó már 3.1-es szabványnak megfelelő. A PRO 6s 147,7 x 70,8 x 7,3 milliméteres térfogattal és 163 grammos tömeggel érkezik. Mindössze 0,05 mm-rel lett vastagabb az elődjénél, cserébe viszont itt már a 2560 mAh-s akkumulátor helyébe egy 3060 mAh-rel szolgáló egység lépett. És végül ki kell még itt térni az mCharge 3.0 támogatásra is, ami 24 wattos teljesítményt nyújtva képes arról gondoskodni, hogy hamar újra menetkész legyen a lemerült okostelefon.
A Meizu PRO 6s 2700 jüanos áron mutatkozott be, ami átszámítva kb. 400 dolláros összegnek felel meg. Nem állítjuk, hogy nincs ennél jobb vétel a piacon, mert van, de a Meizu újdonsága egy nagyon erős indulónak tekinthető ezért az árért. A hazájában, Kínában került először a boltokba a szerkezet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. gery84
2016.11.08. 18:23
Remèlem a kameràban rejlõ erõt ki is használja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani gery8...
2016.11.08. 19:04
Mármint? Ez nem különösebben jó kamera.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gery84 Demon...
2016.11.08. 22:11
IMX386 pár hónap szenzor, elég jó ha kitudja rendesen aknázni a Meizu a benne rejlő potenciált.
Mert a sima PRO is nagyon elvérzik kamera téren: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani gery8...
2016.11.09. 10:17
Sokkal kisebb ettől függetlenül, mint amit az LG vagy a Samsung alkalmaz.

Nem az dönti el, hogy milyen képet lehet vele alkotni, hogy mikor jelent meg, hanem a fizikai méret. Ez 1/2,9 colos, míg az élmezőny mondhatni 1/2,6 alatt van már.

A Sony volt legendásan béna abban, hogy nem tudta kihasználni a saját szenzorait, de lassan már ők is belejönnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!