iPon Hírek

Itt a ViewSonic második generációs okoskijelzője

Dátum | 2013. 10. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A ViewSonic egy Tegra 3-as SoC egységet tartalmazó, Android 4.2-es mobil operációs rendszert futtató monitorral rukkolt elő, amit a gyártó okoskijelzőként emleget. A második generációs okoskijelző egy 24 colos képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő monitor formájában érkezik. A felhasznált panel IPS alapokon nyugszik, és természetesen érintő támogatást is kínál, méghozzá egy kétpontos, optikai technológián alapuló megoldás formájában. A Tegra 3-as SoC processzormagjai 1,7 GHz-es magórajelen ketyegnek, rendszermemóriából pedig 1 GB-nyi DDR3-as RAM áll rendelkezésre. Az adatok tárolásáról 8 GB-nyi NAND Flash tárhely gondoskodik, de emellett 15 GB-nyi felhő alapú Google Cloud tárhely is rendelkezésre áll.

A két megapixeles beépített webkamerával érkező okoskijelző hangszórókat és mikrofont is tartalmaz, így tökéletesen alkalmas videókonferenciák lebonyolítására. A VSD241 két normál méretű, illetve egy micro-USB és egy mini-USB porttal érkezik, de emellett SD memóriakártya-olvasóval is rendelkezik, ami tökéletesen alkalmazható tárhely-bővítésre. A sorból persze az Ethernet vezérlő, a 802.11 b/g/n típusú WiFi vezérlő és a Bluetooth 4.0-s támogatás sem hiányzik. Amennyiben szükséges, úgy a termékhez HDMI videó bemeneten keresztül más eszköz is csatlakoztatható, így az okoskijelző egyszerű monitorként is használható. A repertoárban MHL támogatás is szerepel, ami a különböző mobil eszközöknél jöhet jól.

A VSD241-es modell több területen is ideális választás lehet: információs pontokban, kioskokban, oktatási intézményekben, kórházakban, illetve üzleti területeken történő felhasználásra egyaránt hatékonyan használható. A termék VESA támogatással is rendelkezik, azaz fali tartókonzolra vagy állványra is felszerelhető. A gyári állványa, vagyis inkább támasztéka 15 és 70 fok közötti döntést tesz lehetővé.

A VSD241-es modell mostantól elérhető Észak-Amerikában, hol 499 dollárért lehet hozzájutni. December folyamán érkezik egy kisebb képátlójú változat is, amely a VSD221-es típusjelzést viseli és 22 colos képátlójú kijelzőt kínál - ez a modell 399 dollárba kerül majd. A lezárható, menedzselhető okoskijelzőre vágyó üzleti felhasználók számára az Citrix XenMobile platformot használó SD-A245-ös, illetve az SD-A225-ös modellt ajánlja a gyártó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!