iPon Hírek

Itt a világ első érintőkijelzős Chrome OS alapú egybegépe

Dátum | 2015. 04. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A világ első Chrome OS alapú egybegépét, a Chromebase-t az LG mutatta be korábban, most viszont az Acer is világelsőségre tör, ugyanis a cég szakemberei elkészítették a világ első érintőkijelzős Chromebase konfigurációját. A Chromebookok-hoz, a Chromebit-hez és a Chromebox-hoz hasonlóan ez az újdonság is Chrome OS-t futtat, formátumából fakadóan azonban teljesen más előnyt kínál, mint családtagjai. A 21,5 hüvelykes képátlójú, Full HD kijelzővel ellátott újdonság billentyűzettel és egérrel egyaránt kezelhető, de igény szerint a kijelző tízujjas érintő támogatásában rejlő lehetőségeket is kiaknázhatjuk.
Az Acer újdonsága egy Tegra K1-es SoC egységre támaszkodik, maga a rendszer pedig a bekapcsolástól számítva 10 másodperc alatt használható állapotba kerül, így hamar hozzáférhetünk a különböző internetes szolgáltatásokhoz. A maximum 4 GB-nyi rendszermemóriát és 16 GB-nyi tárhelyet kínáló Chromebase mellé 100 GB-nyi Google Drive tárhely is jár, hála a két évre szóló ajándék előfizetésnek. Csatlakozók frontján egy USB 3.0-s port, egy USB 2.0-s port, illetve egy HDMI videó kimenet áll rendelkezésre – utóbbival egy második kijelző is kapcsolható a rendszerhez. Az újdonság kommunikációs képességének gerincét egy Bluetooth 4.0-s és egy 802.11 a/b/g/n típusú WiFi vezérlő adja. Az Acer érintőkijelzős Chromebase konfigurációja VESA támogatással érkezik, azaz igény esetén falra, vagy speciális tartókonzolra is könnyedén felszerelhető. Az egyelőre nem derült ki, hogy az Acer Chromebase pontosan mennyibe kerül majd, csak az biztos, hogy a gyártó az idei év második negyedévében dobja piacra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. menthous
2015.04.02. 21:27
Tetszetős,de ez eddig így egy próbálkozás leírás alapján,kép alapján egy kis win 8-10 ötlet ,kivitel notesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bruce_prin...
2015.04.02. 22:13
Rohadt praktikus.
Biztos penge lehet egy osszetapperolt kepernyot bamulni.
Mondjuk mindegy is. Max netezni meg a desktopot bamulni lehet rajta, mert a linuxos felhozatalt is alulrol (se) surolja az ami van ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!