iPon Hírek

Itt a világ első WiDi támogatással ellátott LCD panelje

Dátum | 2013. 09. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Intel Wireless Display technológiájának használatához WiDi támogatással ellátott asztali vagy mobil számítógépre, illetve egy WiDi támogatással felvértezett megjelenítőre van szükség - manapság leginkább utóbbi a szűk keresztmetszet. Persze a beépített WiDi támogatás külső kiegészítővel helyettesíthető, ám az nem feltétlenül költséghatékony megoldás. Szerencsére az LG mérnökei az Intel szakembereivel együttműködve egy rendkívül frappáns, okos megoldást eszeltek ki a probléma költséghatékony megoldására: a WiDi technológiát biztosító elektronikát egyenesen az LCD panelbe ágyazták, így az OEM-ek könnyen és gyorsan készíthetnek WiDi támogatással ellátott megjelenítőket a nem is oly távoli jövőben.

Az együttműködés gyümölcseként egyelőre csak egy 23,8 colos képátlójú LCD panel készült, ám ha a termék iránt érdeklődnek az OEM-ek, a vállalat minden bizonnyal többféle képátlójú WiDi-képes LCD panelt is készít majd, hiszen a technológia már adott, csak át kell ültetni a nagyobb vagy kisebb LCD panelekbe. Az új panelek tehát nem csak az LG, hanem egyéb gyártók monitorjaiban is jelen lesznek. Az LG és az Intel közös fejlesztése kétségkívül új lendületet adhat a WiDi technológiának, ami ugyan elkezdett már terjedni a piacon, de egyelőre még elég kevés a WiDi támogatással ellátott eszköz, így ebben a tekintetben bőven van hova fejlődni. Arról sajnos nincs információ, hogy az új LCD panel hagyományos társainál pontosan mennyivel lesz drágább, de az IDF alkalmával (ami most kezdődik) erről, illetve a többi részletről is egészen biztosan lehull a lepel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Meteorhead
2013.09.10. 11:43
Inkább azt mondja meg valaki, hogy a gyártófüggetlen megoldások mikor fognak terjedni? A Miracast egy WiFi Allience szabvány, és mégsem hallani róla sehol, pedig ugyanazt tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kirrr
2013.09.10. 12:03
Nagyobb, nincs? Útban van a HDMI kábel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vageir
2013.09.10. 16:37
Például nem kell kábellal összekötni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vinrael
2013.09.10. 18:15
Itt a 4k őrület, erre most jönnek ezzel a vezeték nélküli cuccal
1080p-t se fog tudni vezeték nélkül nemhogy 4k
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!