iPon Hírek

Itt a világ leggyorsabb 256 GB-os SDXC kártyája?

Dátum | 2014. 09. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Phison Electronics Corporation egy új SDXC memóriakártyával rukkolt elő, amelyről a cég nem állít kevesebbet, mint azt, hogy ez ma a leggyorsabb SDXC formátumú 256 GB-os memóriakártya. Az UHS 3-as sebességosztályba tartozó újdonság fedélzetén természetesen Phison vezérlő teljesít szolgálatot, méghozzá egy kétcsatornás példány. A 256 GB-os SDXC memóriakártya 10 nm-es osztályú gyártástechnológiával készített MLC NAND Flash memóriachipeket tartalmaz, amelyek a kétcsatornás Phison PS8210-es vezérlőchiphez kapcsolódva igen jó adatátviteli sebességeket kínálnak. A szóban forgó memóriakártyával 95 MB/s-os folyamatos olvasási-, és 90 MB/s-os folyamatos írási tempó érhető el. Gyorsaságának köszönhetően az újdonság tökéletesen alkalmas profi fotós felhasználásra, de akár 4K2K videók rögzítésére képes eszközökben is helyet kaphat. A Phison PS8210-es vezérlő BCH ECC támogatással érkezik és 55 nm-es CMOS gyártástechnológiával készül. A 81-tűs LGA tokozással ellátott termék 1x, 2x, 3x, illetve 4x osztályú gyártástechnológiával készülő MLC NAND Flash memóriachipeket egyaránt kezel. A 256 GB-os SDXC UHS-I U3-as memóriakártya pontos megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem áll rendelkezésre információ. Az viszont biztos, hogy a Phison kétcsatornás PS8210-es vezérlője több SD memóriakártyában is feltűnhet a jövőben, amelyek nem csak az átlagfelhasználók, hanem a professzionális szintű felhasználók igényeit is kielégíthetik, sőt, még ipari felhasználásra szánt termékek is készülnek majd vele. Érdekesség, hogy korábban a SanDisk is rekorder SD memóriakártyát mutatott be nemrég, amely elsőként kínál 512 GB-os adattároló kapacitást – ez a modell egyébként szintén 95 MB/s-os maximális olvasási- és 90 MB/s-os maximális írási tempót kínál papíron, úgyhogy azt, hogy melyik a leggyorsabb közülük, csak tesztekkel lehetne igazolni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. DogTheDog
2014.09.24. 19:52
A lexmarknak mar jo ideje van 90MB/s irasi sebessegu SD kartyaja,megint nem ertem,mitol lenne ez pl a csucs.
Amiben elonyosebb ez,az a nagyobb kapacitas,aminek semmi koze az irasi/olvasasi sebesseghez.
A szinten Lexmark CF kartyaim meg 150MB/s-el toljak(UDMA7).

Amugy csak erdeklodes szintjen,ezek a kartyak milyen standardoknak felelnek meg?
Tamogatnak VPG es hasonlo szabvanyokat?
Az is erdekes,hogy az UHS-I 1-es kartyak,amikkel tele a piac,mind hozzak a 90-95MB/s-t,nem teljesen ertem,hogy ez mitol lenne faszabb,amikor UHS-I 3-as kartyak,es alig tudjak kikinlodni a mar elterjedt sebesseget?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp
2014.09.25. 12:07
4K videó rögzítéshez mekkora írási sebesség kell?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog tibai...
2014.09.25. 13:29
Az fugg a tomoritestol,bitratatol.
Atlagban 100mbps eleg hozza,hogy keszits elvezheto 4K videot,amit tokeletesen betakar a Class10 szabvany a maga 21MB/s sebessegevel.
Sot,akar 200mbps-re is allithatod,mert azzal is siman megbirkozik,ha csak nincs tul sok minden egyszerre a videon.
Ha viszont rarakod a kamerat egy dronra,es akarsz egy akcio videot tolni vele,ahogy nagy sebesseggel repked epuletek kozott,ezeket el kell felejetened,meg az SD kartyakat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. topcop DogTh...
2014.09.26. 17:41
látom szakértő vagy.

"Class10 szabvany a maga 21MB/s sebessegevel."

ez inkább ugye csak vicc?!
ha bárhol a világon látsz egy class10-es SD-től microSD-ig kártyát,ami többgigás fájloknál és mindvégig tudja az állandó és nem oprendszer által agyon cache-elt 21MB/s sebességet tartani a valóságban (! nem valami statikus tesztprogiban) vagy csak megközelíteni (mondjuk írásnál,mert ugye abban vannak inkább gondok),akkor ne felejtsd el azonnal belinkelni vagy felvenni videóra! ))

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog topco...
2014.09.26. 23:22
Adj cimet,kuldok is parat,mar jo ideje nem hasznalom oket.
Nem szakerto vagyok,hanem felhasznalo,napi szinten es evek ota.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!