iPon Hírek

Itt a világ leggyorsabb gamer egere

Dátum | 2014. 07. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech nevét aligha kell bemutatni a gamer egerek szegmensében, hiszen az elmúlt évek (sőt, évtizedek!) során meglehetősen nagy népszerűségre és elismertségre tettek szert a svájci vállalat termékei – talán nem véletlenül. Most eljött az idő, hogy bemutatkozzon a G402 Hyperion Fury névre keresztelt, kifejezetten FPS játékokhoz készített gamer egér, amely a Logitech – és talán a világ – eddigi leggyorsabb játékos rágcsálójának minősül.
A G402 Hyperion Fury megalkotásánál az volt a legfőbb szempont, hogy a termék, pontosan és gyorsan kövesse a játékosok hirtelen mozdulatait, így a mérnökök mindent e szempontnak rendeltek alá. Az egér megépítéséhez pehelykönnyű anyagokat használtak némi gumiborítással fűszerezve, a talp pedig "alacsony súrlódású", így minden adott ahhoz, hogy a termékkel könnyedén és pontosan kivitelezzük a leghirtelenebb mozdulatokat is. Az egér talpának dinamikus súrlódási tényezője 0,09 µ (k), a statikus súrlódási tényező pedig 0,14 µ (s) – ezeket az értékeket egy bútorlapon tesztelve mérték. Maga az egértalp 250 kilométernyi utat képes megtenni, mielőtt elkopik.
A nyolc programozható gombbal ellátott újdonság a makrókat fedélzeti memóriában tárolja, így azok mindig velünk lehetnek. A kellő teljesítményről egy 32-bites fedélzeti ARM processzor gondoskodik, amely mellé a szupergyors mozgások lekövetésére is képes Fusion Engine hibrid szenzortechnológiát társították.
Az Delta Zero optikai szenzor a fedélzeten elhelyezett gyorsulásmérővel és giroszkóppal karöltve utolérhetetlen követési sebességet biztosít. Az említett összetevőknek köszönhetően az újdonság másodpercenként akár 12 méternyi mozgást is képes pontosan és gyorsan feldolgozni. A hivatalos weboldal szerint az új egér emellett akár 16 G-s gyorsulást is pontosan lekövet.
A lehető legjobb pontosságról a Delta Zero szenzortechnológia gondoskodik. A szenzor pillanatnyi érzékenységét négy DPI beállítás közül választhatjuk ki annak megfelelően, éppen milyen helyzetben kell maximálisan helytállnia az egérnek, de A Logitech Gaming Software segítségével egy ötödik DPI beállítás is megadható. A DPI-váltó gombok jóvoltából a szenzor érzékenysége 240 DPI és 4000 DPI között állítható.
A Logitech Gaming Software segítségével a nyolc programozható gomb is testre szabható, így ezekhez egyszerű billentyűzetkombinációkat és bonyolult makrókat is hozzárendelhetünk. A rendszer egy ezredmásodperces válaszidővel működik, így a parancsot a lehető legrövidebb idő alatt hajtja végre. Érdekesség, hogy az egér jobb és bal gombjának élettartama nagyjából 20 millió kattintásra tehető.
Az új gamer rágcsáló 136 milliméter hosszú, 72 milliméter széles és 41 milliméter magas, kábellel együtt mért tömege pedig 144 gramm. Maga az egér az USB 2.0-s kábel nélkül 108 grammot nyom a mérlegen. A termék kétméteres USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.
A Logitech G402 Hyperion Fury FPS Gaming Mouse névre keresztelt újdonság augusztusban kerül az üzletek polcaira két év garanciával, ára pedig 59,99 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

25. j.panzer
2014.07.31. 10:52
Ez a hosszított jobb gomb nekem nem tetszik, pedig mostanában ez a divat a Loginál, amúgy ha ebből lenne egy wireless kiadás, lehet, hogy megvenném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. tasiii
2014.07.31. 10:57
Nem igazán lenne értelme egy wireless kiadásnak. Elveszne a lényeg a gyorsaság. Nem ér sokat a dolog, ha wireless kapcsolat miatt megnövekszik az input lagg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Capritain
2014.07.31. 11:10
Tetszetős darab, de azért egy kisujj-tartó elem (akár leszedhető-cserélhető) nem vált volna hátrányára... Ki nem állom, ha az ujjbegyemet "becsípi" az egér egy hirtelen jobbrahúzásnál. Lassan aktuális lesz egy egércsere (ACE EDGE 3200), majdnem, de ehh...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. hEngi Capri...
2014.07.31. 12:13
Én is ugy érzem hogy mindenki elfeledkezik a kisujj ról Legalább hüvelykujjnak van hely ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Sotyka94
2014.07.31. 12:19
Hmm fasza. Már több mint fél évtizede egy Logitech G500-at birtokolok, és ez az egér egy csoda. Volt már a kezemben hosszabb időre is felső kategóriás, sokkal drágább egér, mégis, a g500-at a mai napig nem űberelte semmi. Sajnos nem keveset, és nem gyengén használom, így több mint 6 év alatt kezd picit leamortizálódni. Bár működik, pontos is mint az atom, de azért picit zörög már, az oldala (hüvelykujj alatt) teljesen szétkopott, így a kezdeti kellemes felület helyett egy idegesítő ragadós műanyag felületen tartom már, ezek mellett már baromira szétkoszolódott, kitakaríthatatlan, és nekem aki finnyás a perifériái tisztaságára már idegesítő/gusztustalan néha
Remélem hogy ez az egér lesz olyan jó mint a g500 volt, abban az esetben ha ennyiért jön be magyarországra akkor lehet megvan az utód
Anyway, nagyon várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. bitterke
2014.07.31. 13:32
Sose értettem mire jók ezek, próbáltam már annyi ilyen egeret, de valahogy nem értem miért jó az hogy 2mm egér mozgásnál 4szer körbeforgok. Kicsit is megremeg az ember keze és már célt is tévesztett. 7 éve ilyet használok és minden játékra tökéletes. [LINK]

Egyszer se fordult meg a fejembe, hogy jajj de jó lenne egy gyorsabb egér. És 22es monitorra is bőven elég a kőkemény 400DPI-vel
És azért 7 évet ezek nem fognak bírni. Pedig nekem napi 12-15 órát van használva abból van hogy ennyi csak FPS játék! Aztán került kb 2500Ft-ba anno.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. yodamester...
2014.07.31. 13:41
Nálam ez váltja a g9x-et,de sajna nem kapható az iponon.
http://gaming.logitech.com/hu-hu/product/g502-proteus-core-tunable-gaming-mouse
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Kajafun hEngi
2014.07.31. 14:00
Nekem a razer naga epicen van, cserélhető is, ők nem felekezetek meg róla!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. peti198706... Kajaf...
2014.07.31. 14:40
Mi? én nem tudni olvasni ? vagy csak lenni fér-le olvasni? eszement ötlet gughle tranzlét-ből kopi pasztét nyomni, aztán rájuk hagyni h mit olvasnak ki.
Egy ideje meg van már a G500-as egerem, de az ideg nyugtasson; mind két gombja tripla quadra kattintós lett 'karmolt madár fogástól', így már csak hatalmas levegővel tudok úgy koncentrálni nehogy félre dobjam a fájlokat a gépen, s a hajamat tépem ha mégis. Ajánlott szutyok szprét venni mellé ha mégis bekövetkezne s szét kell szedni a gombok érintkezőjéig visszamenőleg, majd egy kis hajlítással finomítani a réz érintkező beállításain. Persze ha lejár/eljár a gari a jelen szereplő G502esen is. G700S csatizzható töltője miatt, ha választani kell mégis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Korb_Zolta...
2014.07.31. 16:09
Hat profi, felprofi ligaban se lenne rossz ez a szerkezet ha ezt tartósan és folyamatosan tudja tartani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. pdx06
2014.07.31. 16:31
Szerintem ez az egérgyorsaság és pontosság DPI hegyek is csak biznisz duma. Ha egy puskát a kezedbe adnak és mondják hogy lőj le gyorsan egy madarat akkor eltalálod? Nem. Minden az ember reflexén múlik, nem pedig a fszkiverős egereken. Az az igazán profi akiknek nincs szüksége ilyesmihez a játéknál, aki még egy golyós egérrel is megállja a helyét. Persze azt megértem hogy a gyártóknak is meg kell élni valamiből de már kezd elfajulni a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. CyberPunk6... pdx06
2014.07.31. 16:50
Egy bizonyos szint felett tényleg csak vakítás, de a hasonlataid alapján először ki kéne próbálnod amiről beszélsz.

Egy görgős, egy gagyi optikai és egy gamer egeret valami jó fps multiban. Jah igen, normális játéktudással. Nem profival csak átlagossal.

Aztán rájössz, hogy a gagyival nem lehet reflexből lőni, mert egyszerűen nem követi le a mozdulatod. A görgős szintén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. pdx06 Cyber...
2014.07.31. 17:01
Inkább aimbotot használok A mozdulatkövetésről meg annyit hogy pontosan az emberek kézmozgása nem pontos, pont ezért nincs értelme a hyper pontosságnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Insignia tasii...
2014.07.31. 19:04
Akkor ajánlom a figyelmedbe a G700s-t
Wireless módban is tudja az 1ms-et mint a madzagon lógó társai
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. CyberPunk6... pdx06
2014.07.31. 19:42
Totál nem vagy képben a témát illetően, így nem tudunk érdemben vitázni.

A gagyi esetében a nem követi le az azt jelenti, hogy jobbra rántod és felfele megy mondjuk, tök kiszámíthatatlan. Nem azt, hogy egy millimétert téved. Amúgy alábecsülöd az emberi teljesítőképességet.

A mai számok túlzóak, de a sima egér ettől még nem elég normális fpshez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. JokerPRO
2014.07.31. 21:13
De nem is kell 20k-ért ilyent venni,10k gaming egérre bőségesen elegendő! Amúgy se vennék ilyent,ott csücsül benne az ARM proci ami melegszik,még jobban izzad a kezem,de igazából a nagyobb félelem attól van hogy egy erősebb egér csapás a csata hevében és elváll a proci,meg a súlya,komolyan mondom miből van? Tök gagyi műanyagból? Soha se értettem mért legyen könnyű elvégre tolom én is nem emelem,sőt az én 2e Ft-os egerem Akrilból van,ami szinte törhetetlen anyag,de a kezem nem szakad le még se,sőt jobb is,.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CyberPunk6...
2014.08.01. 00:13
Nem mondtam, hogy 20k-s kell. Csak azt nem hagytam szó nélkül, hogy bármelyik jó és nem múlik rajta semmi. Az MS 1.1A volt vagy 3k és az egyik legjobb, még mindig megvan.

Btw láttál már arm procit? Nem fog az lerepülni. A hőtermelése is észrevehetetlen. Egy egérről van szó, nem valami nagyteljesítményű cucc. Már eddig is ilyenek voltak az egerekben ezen a szinten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Korb_Zolta...
2014.08.01. 02:17
"Szerintem ez az egérgyorsaság és pontosság DPI hegyek is csak biznisz duma. Ha egy puskát a kezedbe adnak és mondják hogy lőj le gyorsan egy madarat akkor eltalálod?"

Hát két fontos tényező biztos hogy kell hozzá:

1. értsen a vadászathoz akinek a kezébe adod a puskát.
2. jó "szerszám" legyen amit a kezébe adsz.

A lényeg amit akartam ezzel irni, hogy egy hasonló szinten álló játékosok esetében sok-sok "apróság" is dönthet, hogy ki a jobb. Véletlenek sorozata. De a megfelelő jól kiválasztott eszközzel az esély növekszik a jobb teljesitményre érdekében. Persze a gyártók néha hajlamosak bizonyos tulajdonságokat túl hangsúlyozni mint ami ténylegesen a jelentősége lenne.

A különböző bot megoldásokról nem akarok nyilatkozni, mert az már a "dopping"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. piter
2014.08.01. 06:15
pdx06 remelem csak vicceltel.Amugy nekem volt G9 aminek a kabele megkemenyedett kb 2 ev utan es megrepedezett.Vettem egy G9x-et aminek ugyan az a kabel anyaga.
Reszemrol ez volt az utolso logitech,cucc.Most MadCatZ R.A.T 7 egerem van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. JokerPRO
2014.08.01. 10:22
juj a kábel hibáról én is halottam,sokan panaszkodnak hogy 2 év után mindenképp kuka a kábel miatt
De igazából nem tudom,szerintem akkor sincs értelme már az ilyen egérnek,10k-s szerintem mindenkinek megfelel,ez 20k-ba kerül de a fele csak a marketinges duma,meg már túlzásnak találom az ARM procit azért,lassan egy kávéfőzőbe is ARM proci kerül...Meg eléggé béna,kis újról rendszerint elfelejtették megcsinálni a helyét,képeket sem tűnik valami minőségi cuccnak,nem tudom de az biztos érdekes,hogy ami egyre drágább egyre szarabb is...
Nézd meg egy BMW-t meg egy Suzukit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ereshkigal
2014.08.01. 15:11
Tíz éve talán még nevettünk volna egy ilyen cím láttán, manapság már nem lepődünk meg rajta; én csak a fejemet vakarom. Biztos vannak, akik ki tudják használni egy ilyen egér "sebességét", de őszintén, kik? Napi 16 órát játszó FPS huszárok? Nem bántásból írtam, a Razer Diamondbackem jövőre lesz tíz éves, tehát én sem 500 Ft-os egeret használok, csak szerintem már itt is túlléptük az ésszerű határt, de lehet, hogy csak én becsülöm alá az átlagemberek teljesítőképességét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Korb_Zolta...
2014.08.02. 02:04
"Most MadCatZ R.A.T 7 egerem van." Az egy nagyon-nagyon jó egérke. Különösen kiegészitve egy Strike 7 billentyűzettel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. piter
2014.08.02. 06:03
Korb_Zoltan mar gyujtok ra.De en nem a 7-esre hanem az STIKER 5-re.Az igeny szerint szetszedheto es allithato ugy mint az eger.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun peti1...
2014.08.02. 11:07
Mivan??? Ezt nekem akartad írni?
Amugy razer = duplakattintásos hiba. A sima nagámat elérte ez a bdtegség, aztán egy ismi kicserélte a bizb@szokat benne 3e forintocskáért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog Kajaf...
2014.08.02. 12:05
Nekem pl nagyon rossz tapasztalataim vannak az elmult evek Logitech termekeivel.
Pl G-s egeret tuti nem vennek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!