iPon Hírek

Itt a világ legkisebb kamerás drónja

Dátum | 2016. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Pici négypropelleres drónokból rengetegféle típus kapható kereskedelmi forgalomban, ám most egy újabb versenyzővel bővült a kínálat, amelynek legnagyobb különlegessége nem a rendkívül kompakt felépítése, hanem az a tény, hogy még egy kamera is van rajta. Az Axis Vidius névre keresztelt quadcopter alapterülete 43 x 43 milliméter, magassága pedig nem több 23 milliméternél.
Az apróság elején lévő pici kamera 420p-s felbontásban képes videót készíteni, de akár fotózni is lehet vele. A kellő stabilitásról hattengelyes giroszkóp gondoskodik, a repülés közbeni érzékenység pedig három előre eltárolt sebességszint segítségével módosítható.
A drón különböző trükkökre is képes, ha aktiváljuk a „Trick Mode”-ot: ekkor 360 fokos bukfencet vagy éppen átfordulást hajt végre. A rotorokat és az elektronikát egy 3,7 voltos, 150 mAh-s Lítium-polimer akkumulátor táplálja, ami USB porton keresztül tölthető: 20 percnyi akkumulátortöltéssel nagyjából 5-7 percig képes a levegőben maradni a quadcopter. A drón követését és észlelését fényes ledek segítik, amelyek éjszakai használat alkalmával is szolgálatot tehetnek.
Az Axis Vidius 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül kommunikál a vezeték nélküli távirányítóval, ami egyébként két darab AAA formátumú ceruzaelemmel vagy ceruzaakkumulátorral működik. Igény esetén akár WiFi-n keresztül, okostelefonnal vagy táblával is vezérelhető a pici repülő alkalmatosság.
Az Axis Vidius szállítása január 29-én indulhat meg. A termék január hetedikéig egy promóciónak köszönhetően 75 dollárba kerül, később azonban már 95 dollárt kérnek el érte.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!