iPon Hírek

Itt a WD legújabb asztali médialejátszója

Dátum | 2013. 02. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A gyártó asztali médialejátszói között már eddig is szép számmal találtunk különböző modelleket, ám most újabb taggal bővült a repertoár, hiszen megérkezett a WD TV Play is.

Az apró asztali médialejátszó esetében a gyártó szoftvermérnökei főként az internetes tartalmak zökkenőmentes támogatására helyezték a hangsúlyt, így a WD TV Play YouTube, Facebook, hulu Plus, Pandora, Netflix és AOL HD támogatást egyaránt kapott, sőt VUDU, Flixster, SLingPlayer és CinemaNow támogatás is helyet jelen van a repertoárjában - igaz, ezek többsége hazánkból sajnos nem elérhető. A 27,2 x 104,9 x 105,9 milliméteres mérettel érkező dobozka 140 grammot nyom a mérlegen. A termék Ethernet porton, illetve 802.11 b/g/n típusú WiFi adapteren keresztül egyaránt kapcsolódhat a helyi hálózathoz.

Mivel UPnP és DLNA támogatás is rendelkezésre áll, így NAS-ról vagy PC-ről egyaránt lejátszhatunk tartalmakat. A termék USB portot is kapott, ami pendrive-ot, digitális fényképezőgépet, kamerát, illetve egyéb külső adattárolókat is fogad - természetesen az ezeken tárolt tartalmak is könnyedén, egyszerűen megtekinthetőek vagy meghallgathatóak. Az USB porton keresztül billentyűzetet is használhatunk, így könnyedén frissíthetjük FaceBook állapotunkat, de emellett a kereséseket is könnyebben, gyorsabban elvégezhetjük, mint távirányítóval. A termékhez egyébként okostelefonunkat vagy táblánkat is használhatjuk távirányítóként, hála az ingyenes Android-ra, illetve iOS-re írt távirányító alkalmazásoknak.

A WD TV Play néhány apró játékot is kínál, amelyek között a Rockswap, a Texas Hold'Em és a Sudoku egyaránt megtalálható. A rendszer az RSS hírfolyamokat is támogatja, így azonnal értesülhetünk a legfrissebb hírekről, illetve kedvenc bloggereink legfrissebb írásairól is. A rendszer arra is módot ad, hogy indításkor automatikusan kedvenc alkalmazásunk fogadjon minket. A WD újdonsága az Ethernet port és a WiFi adapter mellett HDMI videó kimenettel, kompozit A/V csatlakozóval, optikai audió kimenettel és USB 2.0-s porttal egyaránt rendelkezik. Az új asztali médialejátszó az alábbi fájltípusokat, illetve kodekeket támogatja:

A magyar nyelvű felhasználói kezelőfelületet is kínáló WD TV Play már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 69,99 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Leeroy
2013.02.13. 12:42
Egy ilyesmire fenem a fogam régóta, meglátjuk, idehaza hogyan alakul az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. beers
2013.02.13. 13:02
Gondolom nem gigabites......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ginoo81
2013.02.13. 13:14
Ez most miben különbözik a WD TV Live (stream) -tól? Azon kívül, hogy kicsit másképp néz ki és 1-el kevesebb usb csatlakozó van rajta?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Brusch
2013.02.13. 13:58
"SLingPlayer és CinemaNow támogatás is helyet jelen van a repertoárjában" bent maradt a "helyet", gondolom az korábbi "helyet kapott" fogalmazásból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vlevi
2013.02.13. 14:51
Lejátszó elektronikája micsoda?
Realtek 1185, 1186, vagy valami Sigma?
(Sigmák típusjeleit nem ismerem, ezért írtam összefoglalóan, hogy valami ...)
És ha Realtek 1186, akkor tudja-e firmware szinten rendesen a 24p (23.976fps) lejátszást, vagy csak úgy, mint a többi, 24Hz-en?
Asszem ez a Realtek 1186 egyik hibája.
Az újabb Sigma chipeké pedig a HD hang
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. wolkew
2013.02.13. 17:18
"WD TV Play YouTube, Facebook, hulu Plus, Pandora, Netflix és AOL HD támogatást egyaránt kapott, sőt VUDU, Flixster, SLingPlayer és CinemaNow"

9-ből 7 szolgáltatás országunkban, sőt Európában sem elérhető, talán csak Angliában ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!