iPon Hírek

Itt az AGEIA PhysX 100 dollárért

Dátum | 2007. 11. 22.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A fizikai számításokat elvégző processzorok terén másfél éve az Ageia az egyetlen versenyző, azonban eddig nem sikerült túl nagy népszerűségre szert tennie. Ennek oka a relatív magas ár, valamit az azt kihasználó játékszoftverek hiánya. A magas árat a vállalat egy 99-dollárra csökkentéses akcióval szeretné orvosolni.

Az Ageia legelőször az Asustek Computer-rel és a BFG Technologies-zel karöltve értékesítette a 128 MB-os 733 MHz-es PhysX kártyát 299 dolláros áron, de múlt év végén az ajánlott fogyasztói ár 179 - 249 dollárra csökkent. Valamint a hozzáadott termékek száma is növekedett. Ez azonban még kevés volt a sikerhez, ezért a vállalat úgy döntött, hogy 99 dollárra viszi le a fizikai processzor árát.


Emellett az Ageia azt is megígérte, hogy egy különleges modkészletet fog az Unreal Tournament 3 játékhoz kiadni és két pályát, ami továbbfejlesztett fizikai effekteket fog tartalmazni.

A PhysX lehetőségeinek a kihasználásához a játékfejlesztőknek a Novodex SDK segítségével kell készíteni a játékaikat, amit az Ageia biztosít. Az cég jelentése alapján jelenleg több mint 100 játék képes kihasználni a fizikai processzor nyújtotta előnyöket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.22. 07:58
A fizikai számításokat elvégző processzorok terén másfél éve az Ageia az egyetlen versenyző, azonban eddig nem sikerült túl nagy népszerűségre szert tennie. Ennek oka a relatív magas ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!