iPon Hírek

Itt az ASUS RoG GeForce GTX 980 Ti Poseidon Platinum VGA-ja

Dátum | 2015. 09. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Elkészült az ASUS legújabb GeForce GTX 980 Ti sorozatú videokártyája, ami igen-igen különlegesre sikeredett. Az ASUS GeForce GTX 980 Ti Poseidon Platinum amellett, hogy gyárilag megemelt órajeleken ketyeg, speciális egyedi hűtést is kapott, ami hathatósan segít a további eredményes GPU- és VRAM tuningban.
Az új videokártya nyomtatott áramköri lapján combos, 8+2 tápfázissal gazdálkodó VRM áramkör kapott helyet, amely a Super Alloy Power II komponenseknek köszönhetően nem csak stabilan, de jó hatásfok mellett is üzemel, ami tuning esetén különösen fontos. További pozitívum, hogy a minőségi komponensek terhelés alatt sokkal kevésbé zajonganak, mint kommersz társaik, ugyanakkor hőtermelésük is kisebb. A VRM áramkör a szokásos hattűs és nyolctűs PCIe tápcsatlakozók helyett két darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.
A RoG sorozatú újdonság fedélzetén helyet foglaló GM200-as GPU a szokásos 1002 MHz-es alap- és 1075 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajel helyett Gaming Mode alkalmazásakor 1203 MHz-es, OC Mode esetén pedig 1228 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet vethet be – előbbihez 1114 MHz-es, utóbbihoz pedig 1140 MHz-es alap magórajel tartozik. Ezek az órajelek természetesen igény esetén feljebb tornázhatóak, hisz a melegedő komponensek hűtését egy nagyteljesítményű hibrid megoldásra bízták. A 6 GB-nyi GDDR5-ös VRAM, amely 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz, ezúttal megúszta a tuningot, hisz a memóriachipek 7010 MHz-es effektív órajelen ketyegnek.
A DirectCU H2O névre hallgató videokártya hűtő alapvetően egy egyedi fejlesztésű, kétventilátoros megoldásnak tekinthető, ami a referencia modellekhez képest nem csak hatékonyabban, de halkabban is dolgozik. Extra tulajdonság, hogy a termék két darab szabványos, G1/4"-es fittinget, illetve némi folyadékcsatornát is kapott, így a videokártya levegő alapú hűtését folyadék alapú hűtőrendszerbe is beköthetjük, ami jelentős hűtőteljesítmény-növekedést eredményez. A ventilátorok egyébként ellenállóak a porral és a levegőben lebegő részecskékkel szemben, ami 25%-kal hosszabb élettartamot jelent számukra.
A gyárilag tuningolt, de kis szerencsével még tovább tuningolható RoG GeForce GTX 980 Ti Poseidon Platinum piros ledes RoG logó világítást is kapott, ami figyelemfelkeltő megjelenést kölcsönöz neki. Az ASUS újdonságához a külföldi sajtóközlemény alapján jár egy évnyi XSplit Gamecaster prémium előfizetés, ami 99 dollárnyi értéket képvisel, plusz a Wargaming jóvoltából 15 napnyi World of Warships prémium előfizetést is kaphatunk, amelynek keretén belül a Diana Cruiser hadihajó is megkaparintható.
Az új videokártya amerikai listaára 709,99 dollár lesz, hazai listaárral kapcsolatban azonban egyelőre nincs információ. Az újdonság rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. asaca
2015.09.03. 14:45
ASUS RoG GeForce GTX 980 Ti Poseidon Platinum
Nevetségesek ezek a nevek már...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ThePoweR asaca
2015.09.03. 15:32
Mér? A Poseidon az teljesen logikus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2015.09.03. 23:03
Szerintem jogos az észrevétel.Az EVGA letudja pár betűvel ezt a mutatványt.... elég lenne itt is annyi hogy gtx 980ti BEP (Biggest E-Penis)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!