iPon Hírek

Itt az első Atom-alapú UMPC, Sharp-módra

Dátum | 2008. 04. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Sharp és a Willcom az első Intel Atom processzorral felvértezett UMPC konfiguráció piacra dobásán munkálkodnak. Az információk szerint a Sharp új terméke D4 WS016SH típusjelzéssel kerül majd forgalomba. A kis újdonság a Via alapokon nyugvó OQO Model 02 UMPC és a HTC Tilt Windows Mobile alapokon nyugvó okos telefonja között képez majd átmenetet.


Az újdonság a hírek szerint 5 hüvelykes, 1024 x 600 pixeles natív felbontással rendelkező érintőképernyőt tartalmaz. A rendszer 1,3 GHz-es Atom processzorral, 1 GB memóriával és 40 GB-os merevlemezzel lesz felvértezve. A termék beépített két megapixeles kamerával, WiFi adapterrel és BlueTooth 2.0-ás támogatással egyaránt bír. A hordozható készülék a Willcom PHS hálózatát használja majd (Personal Handy-phone System), és a hírek szerint egy külön Bluetooth-os készülék segítségével lesz képes a hívások kezdeményezésére és fogadására. Az eszköz Windows Vista Home Premium operációsrendszerrel kerül forgalomba.


A készülék a maga PHS hálózati támogatása miatt Japánon kívül máshol nem nagyon lesz használható: sem Európában sem az Amerikai Egyesült Államokban nincs PHS hálózati támogatás. A készüléket nem csak ezért, hanem magas ára miatt sem lesz érdemes importálni: a tervek szerint 1280 dollár körüli áron kerül forgalomba a D4 WS016SH UMPC.

A források szerint az újdonság teljesítménye sem lesz valami jó, mivel a készülék kissé gyenge hardveréhez Windows Vista operációsrendszert párosítottak, amely viszont hardverigényes. Ettől eltekintve Japánban még lehet sikeres a készülék.

További információk:

A PHS hálózat

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.04.15. 16:54
vissza a hírhez

Nem rossz, de marha drága. :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!