iPon Hírek

Itt az első víz- és porálló infravörös érintőkijelző

Dátum | 2012. 03. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A ZaagTech, ami piacvezetőnek minősül a többérintéses technológiára alapozó érintőkijelzők szegmensében, bemutatta a világ első olyan infravörös technológiával üzemelő érintőkijelzőjét, amely nem csak a porral, hanem a vízzel, illetve a különböző folyadékokkal szemben is ellenálló.

A por- és vízállóság kérdése régóta foglalkoztatja az infravörös érintőkijelzők gyártóit, ám a ZaagTech legfrissebb fejlesztésével mindkét probléma egyszerre megoldható. Azáltal, hogy mostantól por- és vízálló infravörös érintőkijelzők is készülhetnek, a technológiára alapozó többérintéses megjelenítők minden eddiginél szélesebb körben válnak alkalmazhatóvá.
 


Az innovatív újdonság egy többérintéses asztal részeként mutatkozott be, ahogy az a fenti videón is látszik. Maga az érintőkijelző 5,08 centiméter vastag és egyszerre 40 érintési pont felismerésére és követésére képes. A fenti videóból az is kiderül, hogy a termék még úgy is tökéletesen üzemképes, ha némi folyadék kerül az érintőkijelzőre. Ez azért nagy szó, mert az infravörös érintőkijelzők esetében stabilitásbeli és működésbeli problémát okoztak az ehhez hasonló zavaró tényezők.

A vállalat ezzel együtt egy 3D-s hajlított multi-touch érintőkijelző falat is bemutatott, amely 3,8 méter hosszú volt. Utóbbival a cég azt kívánta demonstrálni, hogy technológiáival egyedi megrendelői kívánságok teljesítésére is képes. Az egyedi, hajlított multi-touch érintőfal a vállalat HSIR+ (Hybrid Scattered Infrared Plus) technológiáját alkalmazza, amely szintén forradalmi innovációnak minősül a többérintéses támogatással ellátott érintőkijelzők piacán.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. balikabo
2012.03.08. 12:01
Tetszetős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bodomehesz...
2012.03.08. 12:30
Nem semmi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Emberfej
2012.03.08. 12:37
A 4 méteres kijelzőből kérnék kettőt)
Egyből a Különvélemény meg Avatar jutott eszembe, a bennük szereplő kijelzőket már meg is lehetne valósítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. natloz
2012.03.08. 14:34
Szép, meg jó, de vajon mennyire lehet pontos, meg jól használható?
Mert az látszik, hogy a pöttyök mozognak a kis felületen, de többet érne, ha valami értelmesebbet is csinálna a kijelzőn, nem csak simogatná össze-vissza. Bár ahogy nézem a többi videójukban sem csinálnak sokkal értelmesebb dolgozat, csak Paintben krixkraxokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.03.08. 18:52
natloz:

Megis hogy lehetne ennel jobban bemutatni,amirol szo van?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. natloz DogTh...
2012.03.09. 16:35
Igazából tényleg csak azt nem látom belőle, hogy mennyire lenne ez pontos.
Mert így hogy össze-vissza rángatja a kezét, és lesz belőle valami a paintben, ez számomra nem mutatja a pontosságát. Arra, amit csinálnak vele jónak tűnik, de nagyobb precizitást igénylő feladatokra nem tudom mennyire válna be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.03.10. 10:52
Feltetelezem nagyobb precizitast igenylo feladatoknal nem fognak tablat es erintokepernyot hasznalni.Viszont egy ettermi interaktiv menunel,vagy barokban ue,vagy kulteri digitalis reklamoknal terkepeknel ez pont jo lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!