iPon Hírek

Itt az EUTube

Dátum | 2007. 07. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Az Európai Unió végrehajtó testülete, az Európai bizottság elindította saját csatornáját a YouTube-on, hogy szélesebb körben elérhetővé tegye audiovizuális tartalmait a nagyközönség számára.

A csatorna az egyszerű és frappáns EUTube nevet kapta, a rajta elérhető tartalmak pedig az EU tevékenységeit és történelmét ismertető dokumentációktól az európai bizottsági tagokkal lefolytatott interjúkig meglehetősen széles skálát fednek le.


Tematikák tekintetében is széles lesz a választék: a klímaváltozástól kezdve az energiaügyeken át a bevándorlási kérdésekig minden megtalálható lesz a csatornára felkerülő tartalmakban.

Margot Wallström, a Bizottság intézményi kapcsolatokért és kommunikáció stratégiáért felelős elnökhelyettese szerint a csatorna beindítása is egy újabb megnyilvánulása a Bizottság aziránti elhivatottságának, hogy minél érthetőbbé és elérhetőbbé tegyék politikájukat és intézkedéseiket az emberek számára.

Amint elmondta, az EU is lépést kell tartson az internettel, így a videómegosztó oldalakkal is, mivel különösen fontos, hogy minden lehetséges csatornán tarthassák a kapcsolatot az Unió polgáraival.

Jelenleg hozzávetőlegesen 50 videó elérhető a EUTube-on, köztük egy interjú Wallströmmel és egy dokumentumfilm az EU háború utáni fejlődéséről is.

A tartalmak többsége angol nyelvű, de akad néhány francia és német is - és természetesen a későbbiekben egyre újabb nyelvek is felkerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.12. 08:06
Az Európai Unió végrehajtó testülete, az Európai bizottság elindította saját csatornáját a YouTube-on, hogy szélesebb körben elérhetővé tegye audiovizuális tartalmait a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!