iPon Hírek

Itt az idő telefont váltani?

Dátum | 2010. 04. 15.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Kiemelte, ennek a felső kategóriás telefonkészüléknek a piacát nem érte komoly megrázkódtatás a válság miatt. A készülékek ára jelentősen csökkent az elmúlt év második felében, illetve az idei első negyedévben, ami azt jelenti, hogy esetenként a középkategóriás készülékek árszintjén is lehet már okos telefonokat kapni. Az áreséssel újabb vásárlói kör számára nyílt lehetőség.

A marketingszakember azt is elmondta: az iPhone továbbra is elsöprő sikert könyvelhet el, s bár előfordulhat, hogy az ország egy-egy pontján éppen nem kapható egy adott „felszereltségű" iPhone, de nem ez a jellemző, vagyis folyamatosan beszerezhető a készülék. Az iPhone sikerének egyik titka, hogy felhasználóbarát. Nincs még egy olyan készülék a piacon, mint az iPhone, amelyet a tulajdonosok 97 százaléka használ internetezésre, levelezésre, s rendkívül népszerű az applikációk letöltése is. Az iPhone-osok az említett területek mellett egyébként telefonálásra is hosszabb ideig használják készüléküket.

Arról a lapértesülésről pedig, hogy az Apple idővel más forgalmazók számára is megnyitná a piacot, Langsteiner Marianne elmondta, hogy már napjainkban is vannak olyan országok, ahol nincs kizárólagossággal rendelkező operátor. A marketingigazgató egyébként nem tud arról, hogy Magyarországon ez egy aktuális kérdés lenne, így nem is készülnek erre. Az iPad magyarországi bevezetésének időpontjára vonatkozó kérdésünket viszont nem kommentálta a szakember.

Langsteiner Marianne azt is elmondta, hogy miközben a válság hatására a magyarországi mobilpiacon lelassult az előfizetői szám növekedése, a készülékek cseréjének dinamikájánál is megfigyelhető ugyanez a jelenség. Ha nem az okos telefonok körét nézzük, akkor az is megfigyelhető, hogy vannak ügyfelek, akik ha kicserélik telefonjukat, egy a korábbinál ugyan újabb típusú, de olcsóbb készülék mellett döntenek.

Laczkó Tóth Gergely, a Pannon kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a készülékeladások a várakozásaiknak megfelelően alakultak. A válság során több tényező együttes hatására átalakult a piac, így például az ügyfelek nem annyira a készülékeken, hanem inkább a költségcsökkentő szolgáltatások (ezeket a cég széles körben teszi elérhetővé) igénybevételével igyekeztek megtakarításokat elérni. Emellett a készülékgyártók is átalakították portfóliójukat, a folyamatos fejlődésnek köszönhetően ma már alacsonyabb áron tudnak nagyobb tudású, felsőbb kategóriás készüléket vásárolni, mint korábban. Egyre elterjedtebbé válnak tehát az okos telefonok az olcsóbb középkategóriában, ami várhatóan további növekedést hoz az iparágban.

A Vodafone-tól kérdésünkre az a válasz érkezett, hogy a társaság nem készített felmérést e készülékek piacának alakulásáról.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. YuGabe
2010.04.15. 21:06
In medias res? LOL
Ugye lemaradt valami a cikk elejéről?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. elnokur
2010.04.15. 21:23
háááát én nem vagyok Iphone párti...
egy Nexus One vs iphone versenyt KOval nyerne a HTC, sőt a Desire már 125k..
szerintem még egy Milestone is odaver az Iphonenak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. polarx
2010.04.15. 21:27
Én is nexus one-al vagy az SE Xperia X10-el szemezek. Ez az iphone mizéria nem sokáig tart.. mostmár lesznek sokkal jobb alternatívák amik olcsobbak is..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. zseko
2010.04.15. 21:33
Számomra sem szimpi az iPhone. Túl van lihegve az egész. Én Androidos telefonra fogom cserélni a mostanit, amikor cserélek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. axe
2010.04.15. 22:05
iPhone nem igazi okostelefon. Nexus One nem szép, akkor inkább már valami HTC-t nézzél androidost mindenképpen. Jha és még annyit hogy a Desire 104000.- ha regisztrálsz www.pdafanclub.com -ra (lehet máshol is megkapod ennyiér de nem néztem utána ott pedig akcióként van hirdetve)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. mythbuster
2010.04.15. 22:31
Én nem tudom, hogy vagytok vele, mai napig emlékszem, mikor 2 éve elszántam magam, hogy veszek egy HTC-t, mikor egyik haverom meglátogatott az Apple 3G csodájával... Jelzem, azelőtt mindennek lehordtam, atoms*ar kamera, iTunes, nagy, törékeny kacat, de mikor a kezembe vehettem, és elkezdtem matatni a kijelzőt, csak forgattam 360 fokba, láttam, hogy gyors, pattan, nem lehet megfagyasztani, szép a képe, gyors a safari, megy a GPS, és teljesítményre is megfelel az elvárrásoknak, valamint a kamera sem annyira atoms*ar, abban a helyben elszántam magam, és megvettem tőle használtan 90 ezerbe(karcmentes állapotban) Azóta minden más telefonra, csak mint számológépre tudok tekinteni, pedig minden telefont a kezembe veszek, és csak azt követően mondok véleményt róla, de valahogy az apple tudja, hogy mi kell a népnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. axe
2010.04.15. 22:45
Apple designhez ért, de máshoz (telefonnál) annyira nem. Hidd el, hogy ha egy hozzáértő választhatna egy iphone és egy htc között egyértelmű lenne hogy ... .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. norbea
2010.04.15. 23:44
Nekem régóta van iPhoneom és szeretem, mert jó a hardver és a szoftver is használható, de nem egy telefon. Volt lehetőségem kipróbálni a HTC legendet, és hardverben messze veri a iPhone-t mind designban mind tudásban, de az android sose lesz valós alternatívája az OS X-nek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ispo
2010.04.16. 00:00
csatlakozom az iphone táborhoz! 1 hónapja van iphone-om és én is ódzkodtam tőle amikor haver megmutatta a sajátját és leteszteltük iphone 3g vs omnia ll. hát na! a vége h. vettem egy saját Iphone 3g-t és nem bántam meg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Dj Macis 2...
2010.04.16. 02:04
Már nem azért, de az "Apple" Iphone és még sok más terméke véletlenül nem Nokia termék amit véletlenül elloptak és ráaggattak egy almát...?

Még szép hogy jó termék hiszen NOKIA! Connecting People!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Dj Macis 2...
2010.04.16. 03:53
Ettől függetlenül habár volt a kezemben Iphone, és tetszett amit láttam, a mainap jelenleg szerintem a legjobb telefon mindenképp a Nokia N97.
Habár még nagyon uj és nincs megfelelő szoftverellátása, még is azt mondom, hogy Atomjó telefon minden téren...
Messze a leghoszabb készenlétiidővel, mind telefon, mind film mind zenehallgatás szempontjából...
Bár nekem egyetlen furcsaság benne, hogy oldalra csusztatható...
Akkora memoriával rendelkezik mint a 3. szériás Iphone 32GB + tehetsz bele egy 16GB-os sd kártyát ha jól emlékszem...
Azt hiszem ez bőven elég memcsi...
Mig az Iphonon windows van addig a nokián symbian...
Árban is elfogadható a telefon hiszen már 400$-ért meg lehet venni 3 év garanciával kártyafüggetlenül...
Igazság szerint a gyári leirásokon kivül nem tudok sokat a telefon tudásáról, de nekem elhihetitek, hogy ha telefont vesztek csak nokiát vegyetek...

Nekem egyszerű mobilom van...
2003 Decemberében kiadták a Nokia 3650-et azóta megvan, csak aksi lett cserélve...
nemsokára 7 éve hogy megvan...
Megjárta a wc-t 3x, felmosóvizet 2x, mellesleg a Tiszát is megjárta...
Egyszer sem kapcsolt ki...
Mostanra egyetlen mehanikai hibája van, hogy ha egy nagyobb ütés éri kiirja hogy "a szimkártya regisztrálatlan" aztán kiveszem a kértyét berakom ujra és megy tovább...
Már gyűjtőgetek a Nokia N97-re...
Ha a mostani 7 évig birta(és még birja is), akkor ennek birnia kell 10 évig legalább...
Bár ami azt illeti én mindőssze csak telefonálásra használom a telcsit, se fényképezés, se ilyen-olyan program meg video,zenehallgatás...
Csak telefonálásra...
Talán a GPS az ami még jól fog jönni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. baddewil
2010.04.16. 09:10
semmi köze a Nokiának az Apple-hez és nem is lessz soha! nem tudom, hogy ezt honnan vetted, de egy Nokia messze nem lessz olyan mint bármilye az Apple-nek, de még a szatyor sem lessz olyan szinvonalú! Amúgy a HTC visz mindent, aki feltünésre vágyik annak Apple!
De én üzeltember vok és sokat telefonálok, nekem az Apple nem vált be, de ettöl függetlenül, jó kis multimédiás telefon! Most HTC Legend-em van és egy rossz szó nem érheti (másfél hónap tapasztalat)!
Köszönjük a cikket (:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. baddewil
2010.04.16. 09:12
bocs, hogy offolok, de Dj Macis, honnan a viharból vetted, hogy az iPhone-on windows van? OSX fut rajta, méghozzá nem is akár milyen! ez kb olyan, mintha a domestos cégnél ciffet használnál! no comment! Bocsi az offért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ZowW
2010.04.16. 12:06
Nekem 3 éve van iPhone-om. 2G, 3G és most 3GS. Imádom, szeretem. Nagyon gyors, szép. Tud mindent, amire szükségem van és folyamatosan fejlődik.
50 millió darabot adtak el belőle világszerte. Valaki írta anno, hogy míg a Nokia 100 készülékkel ért el ugyanilyen számokat, addig az Apple 1-gyel. Az N97 valóban szép telefon, jó is, okos is, de kegyetlen lassú. Ezt nem vitathatja senki!
Lehet szidni az iPhone-t, de azt is mondják, hogy az utálat mögött sokszor csak irigység van.
Az Android meg egyelőre még nagyon kusza és átláthatatlan. Nagyon sok csilli-villi cucc van benne, ami totál felesleges.

Nézzétek meg ezt:

http://tv.pcworld.hu/video/erinteni-valok-phone-3gs-vs-htc-hero

HTC Hero és iPhone összehasonlítása PC World módra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2010.04.16. 13:57
Apple the best!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CarKiller
2010.04.16. 14:31
mythbuster: Hölgyeiiim és Uraimmm! Flamewaar következik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dj Macis 2...
2010.04.16. 22:53
Bocs a win kijelentésemér... nem néztem utáne, és egy ismi mondta... bocs...

De annak nyugodtt szivvel utánanézhettek, hogy milyen VILÁG per folyik az apple ellen, mert főként a NOKIA, de mellette más végek is megvádolták, és nem hiteltelenül , mert lopott tőlük az Apple.

Ami az N97-et illeti, azt nem tom lassú-e volt a kezemben mind a 2 telefon, de nem emlékszem külömbségre, mert csak telefonáltam velük...
Ugyanolyan gyorsan tárcsázott mind a kettő...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!