iPon Hírek

Itt az ingyenes Google Translate app iPhone-ra

Dátum | 2011. 02. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az iPhone és az iPod Touch tulajdonosok eddig csak az online változatát használhatták a Google fordítóprogramjának, amely Google Translate néven ismert, ám most végre elkészült az ingyenes Google Translate alkalmazás is, amely mind iPhone-ra, mind pedig iPod Touch-ra elérhető, ráadásul teljesen ingyen.

Az iOS-re szabott változat rendkívül impresszív tulajdonságokkal rendelkezik. Maga a fordítóprogram 50 nyelvet ismer, amelyek közül 15-höz hangbevitel alapú fordítást is kínál, így egy-egy külföldi út során, ha nem beszéljük az adott ország nyelvét és a helybéliek sem beszélnek semmilyen világnyelvet, akkor is van esély rá, hogy megértsük egymást, ha szerencsénk van, és hibátlanul felismeri a szoftver a kimondott szavakat. A sikert valószínűleg nagyban ronthatja az akcentus és a tájszólás, de ez nem meglepő, ilyen problémákkal sokszor nem csak az alkalmazás küzd.

Az új segédprogram 23 nyelv esetében az adott szó „kimondására” is képes, így elsajátíthatjuk a helyes kiejtést. Az alkalmazás szótárként is üzemel, így a szavak vagy kifejezések esetében megtekinthetjük azok összes jelentését, sőt, a fordítási előzmények mentésére is van lehetőség, így rendkívül kényelmesen használható. Az előzményekhez és a kedvencként jelölt fordításainkhoz akkor is hozzáférünk, ha offline módban, azaz WiFi vagy 3G kapcsolat nélkül használjuk az alkalmazást. Annak érdekében, hogy a kijelzőről a megfelelő információt még könnyebben, illetve gyorsabban leolvashassuk, az alkalmazás teljes képernyős módot is kínál.

A Google Translate app már elérhető az Apple App Store-ján (alkalmazás áruházán) keresztül, így bárki letöltheti, aki rendelkezik iPhone vagy iPod Touch készülékkel. A szoftver – mint azt hírünk elején már említettük – teljesen ingyenes.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Ecku01
2011.02.10. 17:59
Az ilyet úgy bírom, hogy ájfón-ra ... Mert mást telefon nem képes kezelni ezt vagy hasonló programot, csak az ájfón... Amúgy hasznos program.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Destructo
2011.02.10. 19:13
Felraktam,elég jó program
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sleepingdr...
2011.02.11. 08:30
Jön az majd másra is, csak idő kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zaiko
2011.02.11. 12:13
Milyen rendes a google Én nem adnám ingyen ájfónra D
Nehogymá' ők is gyarapítság az amúgy is marha szűkös ingyenes programok sorát

Ecku01: Nekem már egy ideje fentvan droidon... Marketből letölthető...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!